Ailede istenmeyen çocuk olmak

betulkonusuyor

Yoctopat
Daha fazla  
Annemle babam boşandılar yıllar önce ve ben annemle kalıyorum. Annem dışarıdan melek gibi görünse de bana karşı öyle değil. Bana benden bıktığını sorunlu bir çocuk olduğumu söyleyip duruyor zaten anlaşamıyoruz. Babamda beni istemediği için gideceğim bir yerimde yok. Abime böyle yapmıyor. 18 yaşıma gelince evden gitmemi istediğini söylüyor. Baskı gibi değil ama söylüyor kimse yokken. Sürekli kavga ediyoruz. 18 yaşıma gelince ne iş yapabilirim? Nasıl bir ev tutmalıyım? Odamı kiralamalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Şu an reşit değilim ne iş yaparak 18 yaşıma kadar para biriktirebilirim? Böyle bir deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Hocam eğer gücünüz yerindeyse en iyisi sanayide para kazanın.

Niçin böyle söylüyor? Oturup konuşmak gerek. Yaşınız gereği pek kale almayacaktır ancak konuşmadan aynı döngüde dönüp durursunuz. Profilinizdeki yaş doğru ise henüz liseniz bitmemiş ve geleceğinizi de biraz düşünmeniz gerekiyor. Maddi olarak güçlük çekiyorsanız part time bir kafeye girip harçlığınızı çıkarmak gününüzü kurtarabilir ancak uzun vadede pek bir yararı olmaz.

Güzellik merkezleri ve kuaförlere bir danışmanı öneririm hiçbir şey bilmiyorsan öğrenmiş olursun liseliysen çıraklık eğitimi alarak bunu diplomalı hale getirebilirsin hiçbir imkanın yok ise zaten çay kahve ve yer temizliği yaptırırlar maaşın düşük olur ama birikiminde olmuş olur, bu sırada üniversite sınavına iyi hazırlanırsan önü açık bir bölümde devlet üniversitesinde KYK da kalır aynı zamanda yeni çıkan üniversite öğrencileri için olan iş imkanlarına kaydolmayı denersin bildiğim kadar kurayla belirleniyor, şayet önü açık bir bölüm zaten seni kimseye muhtaç etmez iyice araştırmalısın. Bunların dışında internetten para kazanmayı araştırabilirsin eğer ilgiliysen bir site kurup koyduğun reklamlarla tıklanma sayısı kadar ek gelir elde edebilirsin Google AdSense'yi araştırabilirsin ama çok kolay şeyler değil bilgin olsun, TikTok gibi mecralardan içerik üretebilir veya canlı yayın ile para kazanabilirsin ama bunlarda ince çizgilerdir iradeni ve çizgilerini korumakta bir hayli zor.

Konuşuyoruz ama sonu kavga. Annem sokaktaki kediyi bile bir beni sevemedi. Bence babamdan kaynaklı bu sevmemesi. 18 yaşımdan sonra eğitime devam etmek istiyorum ama sürekli hakaret duymak yorucu.

Konuşuyoruz ama sonu kavga. Annem sokaktaki kediyi bile bir beni sevemedi. Bence babamdan kaynaklı bu sevmemesi. 18 yaşımdan sonra eğitime devam etmek istiyorum ama sürekli hakaret duymak yorucu.

Yanlış anlamayın sonuçta sizi tanımıyoruz, sizce gerçekten geçimsiz bir çocuk musunuz? Anneniz neden böyle söylüyor, hatayı hiç kendinizde aradınız mı? Bilmiyorum demeyin, kimse kimseden sebep yokken nefret etmez.

Anadolu lisesinde okuyorum. Ben oyuncu olmak istiyordum bunun içinde kursa gidiyorum. Annem dışarıya iyi olduğu için kimse beni dinlemiyor. Okul çıkışı çalışmak için bir kaç yere sordum ama kabul etmediler. eşit ağırlık öğrencisiyim. internet üzerinden para kazanma işini biraz açar mısın?

Onlar bana bir şey demezse bir şey demek zaten. Annemin akrabaları da annemi dolduruyor.

Zengin erkek arkadaş.

Yol okumaktan geçiyor. Güzel bir diş hekimliği olur, mühendislik olur kendine yatırım yap, kendini geliştir. Seni umursamayan annenin, abinin üstüne düşmeye başladığını göreceksin. Kendine değer kat hiçbirine ihtiyacın yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…