Ailede istenmeyen çocuk olmak

Yapay zeka ile YouTube içeriği nasıl üretilirki? Tavsiyemiz için teşekkür ederim.

Anladım teşekkür ederim.
Burda anlatmak pek doğru olmaz uzun konu ama özet geçircek olursam: ideogram ile resim oluşturup kling ai ile video çevirme. Ama yapay zeka ile içerik oluştururken güncel konsept olması lazım. En son hatırladığım. Şöyle videolar vardı: Pov: çernobil patlamadan önceki gün. gibi geçmiş olayların videosunu çeken niş modeli var yada şu örneğin ağız bakım yapan veya örneğin laptopbu herhangibi birşeyi tamir etmeye çalışan küçük işçiler vardı. Yani araştırıp güncel konsepti yakalarsan ve videoların tutarsa hiç yoktan sponsor alırsın mesela. (Benim bildiklerim böyle)

Not: hiç bu işe girmedim ama az çok araştırmışlığım var. Birazda üşengeçlik var 😊

Burada anlatmak pek doğru olmaz uzun konu ama özet geçircek olursam: İdeogram ile resim oluşturup kling AI ile video çevirme. Ama yapay zeka ile içerik oluştururken güncel konsept olması lazım. En son hatırladığım. Şöyle videolar vardı: Pov: Çernobil patlamadan önceki gün. Gibi geçmiş olayların videosunu çeken nıs modeli var ya da şu örneğin ağız bakım yapan veya örneğin laptopbu herhangi bir bir şeyi tamir etmeye çalışan küçük işçiler vardı. Yani araştırıp güncel konsepti yakalarsan ve videoların tutarsa hiç yoktan sponsor alırsın mesela. (benim bildiklerim böyle)

Not: Hiç bu işe girmedim ama az çok araştırmışlığım var. Biraz da üşengeçlik var 😊

Hacı abi pratiğe dökmesi çok zor şeyler bunlar, gerçekçi tavsiyeler verelim de uygulamaya dökebilsin.

Hacı abi pratiğe dökmesi çok zor şeyler bunlar, gerçekçi tavsiyeler verelim de uygulamaya dökebilsin.
Hocam zor değil inanın uğraşmak gerekiyor 1 defa yapıyor tutmuyor 2 defa yapıyor tutmuyor 3 defa yapıyor tutuyor gibisinden düşün. Tutmadığı zaman bırakmasınki? en fazla ne olcak? İnternet üzerinden sayısız iş modeli var en basitinden konudaki arkadaşın söylediği gibi örneğin wordpress ile site açıp (nişli bir tane blog) belli kitleye ulaşınca adsense bağlıyabilir? bide düşünsenize 10 tane site açıp reklam bağlattığınızı düşünün her birinden günlük 200 lira kazandığınızdan düşünün. Ayda pasif gelir ile bir tırcının maaşı kadar kazanabilir. Pasif gelirken kastım örneğin n8n ile iş otomasyonu oluşturup otomatik olarak anahtar kelimeli makale yazıp yayanlayan bir otomasyon yazılır. Otomatik olarak makale yazıp atar yapay zeka.

Hocam zor değil inanın uğraşmak gerekiyor 1 defa yapıyor tutmuyor 2 defa yapıyor tutmuyor 3 defa yapıyor tutuyor gibisinden düşün. Tutmadığı zaman bırakmasınki? en fazla ne olcak? İnternet üzerinden sayısız iş modeli var en basitinden konudaki arkadaşın söylediği gibi örneğin wordpress ile site açıp (nişli bir tane blog) belli kitleye ulaşınca adsense bağlıyabilir? bide düşünsenize 10 tane site açıp reklam bağlattığınızı düşünün her birinden günlük 200 lira kazandığınızdan düşünün. Ayda pasif gelir ile bir tırcının maaşı kadar kazanabilir. Pasif gelirken kastım örneğin n8n ile iş otomasyonu oluşturup otomatik olarak anahtar kelimeli makale yazıp yayanlayan bir otomasyon yazılır. Otomatik olarak makale yazıp atar yapay zeka.
Ben video düzenleme uygulamaları öğrenmeye çalışıyorum. Belki o anlamda iş yapıp para biriktirebilirim. Onu düşünüyorum şuanda. Annemle de aramı iyi tutmaya denicem belki aramız düzelir kendimi de gözden geçireceğim. Sakince oturup konuşucam. en azından istediğim mesleği yapmap için bana destek oluyor. Bunu yapmayan ailelerde var sonuçta olumlu bakmaya çalışıcam.

Son düzenleme:
Öncelikle yaşadıklarınız üzücü, annenizle veya babanızla sakince konuşmayı denediniz mi? Yani anne baba, ben kendimi çok kötü hissediyorum, beni sevmediğinizi düşünüyorum deyin açıkça. Bazen (hatta çoğu zaman) anne babalar kendi hayatlarındaki problemleri çocuklarına yansıtırlar ve çocukların hislerini düşünmeden hareket ederler. Net olarak konuşmak ve hislerinizi anlatmak onları düşündürebilir belki.

Ama tabii ki bu bir süre size karşı davranışlarını değiştirse bile uzun vadede yine aynı döngüye girebilirler bu yüzden elinizdeki hangi imkan varsa onu kendi geleceğiniz için kullanmaya çalışın. Eğitim imkanlarınızı özellikle, dört elle sarılın. En azından reşit olup kendi ayaklarınızda durabileceğiniz zamana kadar.

İngilizce seviyeniz nedir bilemiyorum ama eğer belirli bir seviyeniz varsa mutlaka ve mutlaka onu ilerletin. İnternetiniz varken bunu yapabilirsiniz. Bizim zamanımız gibi İngilizce öğrenmek için kursa ya da okuldaki derslere bel bağlama gibi bir zorunluluğunuz yok. İnternetiniz var madem boş şeylerle vakit harcayana kadar İngilizce'yi geliştirmeye çalışmanız size çok güzel kapılar açacaktır.

Mesela İngilizcesi iyi olduğu için yabancılara online sitelerden (Cambly, Italki gibi) Türkçe öğreten ve eğitim masraflarını karşılayan bir çok insan var.

Veya İngilizceniz iyi olursa ve bir yazılımla veya herhangi bir başka meslekle ilgileniyorsanız kaynak bulma ve kendinizi geliştirme şansınız çok daha fazla artar.

Bir konuda araştırma yaparken Türkçe kaynak (yazılı, görsel ya da multimedya fark etmez) 1 tane ise, İngilizce kaynak 100 tane bulursunuz ve daha kaliteli kaynaklara erişirsiniz.

Öncelikle yaşadıklarınız üzücü, annenizle veya babanızla sakince konuşmayı denediniz mi? Yani anne baba, ben kendimi çok kötü hissediyorum, beni sevmediğinizi düşünüyorum deyin açıkça. Bazen (hatta çoğu zaman) anne babalar kendi hayatlarındaki problemleri çocuklarına yansıtırlar ve çocukların hislerini düşünmeden hareket ederler. Net olarak konuşmak ve hislerinizi anlatmak onları düşündürebilir belki.

Ama tabii ki bu bir süre size karşı davranışlarını değiştirse bile uzun vadede yine aynı döngüye girebilirler bu yüzden elinizdeki hangi imkan varsa onu kendi geleceğiniz için kullanmaya çalışın. Eğitim imkanlarınızı özellikle, dört elle sarılın. En azından reşit olup kendi ayaklarınızda durabileceğiniz zamana kadar.

İngilizce seviyeniz nedir bilemiyorum ama eğer belirli bir seviyeniz varsa mutlaka ve mutlaka onu ilerletin. İnternetiniz varken bunu yapabilirsiniz. Bizim zamanımız gibi İngilizce öğrenmek için kursa ya da okuldaki derslere bel bağlama gibi bir zorunluluğunuz yok. İnternetiniz var madem boş şeylerle vakit harcayana kadar İngilizce'yi geliştirmeye çalışmanız size çok güzel kapılar açacaktır.

Mesela İngilizcesi iyi olduğu için yabancılara online sitelerden (Cambly, Italki gibi) Türkçe öğreten ve eğitim masraflarını karşılayan bir çok insan var.

Veya İngilizceniz iyi olursa ve bir yazılımla veya herhangi bir başka meslekle ilgileniyorsanız kaynak bulma ve kendinizi geliştirme şansınız çok daha fazla artar.

Bir konuda araştırma yaparken Türkçe kaynak (yazılı, görsel ya da multimedya fark etmez) 1 tane ise, İngilizce kaynak 100 tane bulursunuz ve daha kaliteli kaynaklara erişirsiniz.
Benim teknolojiye çok ilgim yok. İngilizcemi geliştirmek istiyorum evde japonca çalışmak için aldığım kitaplarda var. Yani dil alanına çalışabilirim. Birde video edit programlarını öğrenmeye çalışıyorum. Belki o alanda birşey yaparım. kendimide gözden geçircem ve ailemlede konuşmayı denicem.

Benim teknolojiye çok ilgim yok. İngilizcemi geliştirmek istiyorum evde japonca çalışmak için aldığım kitaplarda var. Yani dil alanına çalışabilirim. Birde video edit programlarını öğrenmeye çalışıyorum. Belki o alanda birşey yaparım. kendimide gözden geçircem ve ailemlede konuşmayı denicem.

Bence İngilizce ve foto-video edit konuları (en önceliklisi İngilizce) daha önde tutmalısınız, Japonca yerine.

Hocam zor değil inanın uğraşmak gerekiyor 1 defa yapıyor tutmuyor 2 defa yapıyor tutmuyor 3 defa yapıyor tutuyor gibisinden düşün. Tutmadığı zaman bırakmasınki? En fazla ne olacak? İnternet üzerinden sayısız iş modeli var en basitinden konudaki arkadaşın söylediği gibi örneğin WordPress ile site açıp (nişli bir tane blog) belli kitleye ulaşınca AdSense bağlayabilir? Bir de düşünsenize 10 tane site açıp reklam bağlattığınızı düşünün her birinden günlük 200 lira kazandığınızdan düşünün. Ayda pasif gelir ile bir tırcının maaşı kadar kazanabilir. Pasif gelirken kastım örneğin n8n ile iş otomasyonu oluşturup otomatik olarak anahtar kelimeli makale yazıp yayanlayan bir otomasyon yazılır. Otomatik olarak makale yazıp atar yapay zeka.

O kadar kolay olsaydı çoğu insan yapardı hocam. O sitelerin önerilmesini nasıl sağlayacaksınız? Hangi servera bağlayacaksınız? Bunun vergisini vs. ödeyince geriye kaç para kalıyor? Vergisi nasıl ödeniyor? Çok kafa yormak lazım, ayrıca devamlı para kazanabileceğiniz bir iş modeli olması için sitelere gerçekten emek verilmiş içerikler koymanız lazım yapay zekayla yaparsanız siteye bir kere giren bir daha girmez. Benim tavsiyem bu tarz yeni nesil üretim olmadan kazanç mantığında iş modelleri yerine gerçek ticaret üzerine araştırma yapsın. Üretim varsa zarar etmezsin, yeni nesil e-ticaret modellerinde ayağını basabileceğin sağlam bir zemin yok.

Evet mantıklı olan bu haklısın.

Reis bir tane kadin vardı sosyal medyada doğal taşlı takılar satarak fenomen oldu sen de etrafını iyi analiz et her gördüğüne ticari kafayla bak, bak ben internetten 2. el alım satım yaparak 16 yaşımda fena olmayan paralar kazandım. Sen de kazanabilirsin, yaratıcılığını konuştur.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşim sana ne kadar yardımcı olabileceğimi bilmiyorum ama tavsiye vermem gerkesirse yks aban şimdiden ünivi kazanıp gidersen bir yerdende burs bulursan hayatını çok daha iyi bir şekilde devam ettirebilirsin.Kitap için PDF indir çözemediğin sorular için telegramda soru çözüm grupları var Ders videoları için youtubede envai çeşit hoca var inan hiç para harcamana gerek yok kitabtı dershaneydi vs.
Ne yap ne et bir şekilde bu sınavı kazan ve hayatını kurtar.Eğer okumak istemiyorsan sana önerebileceğim en güzel iş pastane tarzı yerlerde çalismak kasada olur garsonluk olur...Evet belki aldiğin para seni tatmin etmeyebilir ama inan bu devirde tatmin edici bir iş için ya torpil ya da okumak gerekiyor soruların olursa yazabilirsin her zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı