Ailenizin sonsuz parası yok. Muhtemelen ayda hepi topu toplam 40-60K arası bir total geliri var.
Ben kendim kıyafet alma konusunda gelirsem giydiğim çoğu kıyafeti AVM değil bildiğiniz merter, zeytinburnu, pazar tezgahları, tanıdığım tekstil işi uğraşan arkadaşlardan almışımdır. Mesela H1 %95 Yün %5 Doğal lif 1. sınıf yüksek kalite bir takım elbiseyi ki normalde piyasa fiyatı 25.000-35.000'dir. Ben 4.000 lira gibi meblağa yanında 3 tane kravat olacak şekilde aldım.
Ne yazık ki hepimiz "zengin" denebilecek insanlar değiliz. Muhtemelen aileniz de değil. Abur cubur konusunda gelirsek ben önermiyorum. Şahsen en az şekilde tüketmeye gayret ediyorum. Değmiyor zaten çoğunun tadı yok ve kimyasal bombası yani artık almaya değecek bir kaç tane abur cubur var veya yok haliyle değmiyor.
Muhtemelen yaşınız 13-14 haliyle muhtemelen para konusunda çok bir bilginiz de yok.
Edit: Soranlar veya soracaklar için düzenleme gereği duyduğum bir noktayı belirteyim: Özellikle kıyafet konusudna Türkiye dünyada en ucuz üretimi yapar ve kar marjları acayip yüksektir. Sizlere çok yüksek meblağlardan satılan o takım elbiselerin çoğu merter gibi yerlerde genel kaçak işçi çalıştırılan ve cidden yerin altında olan atölyeler içinde en fazla 2.500 liraya falan mal olur ki burada 500 lira muhtemelen işçiye gider kalan para kumaşın kendisine gider. O yüzden kıyafet alırken aklınızda olsun bildiğiniz "kilo" ile kıyafet satan yerler var. Mesela siyah, gri, açık bej gibi evrensel kıyafet renklerinden 4-5 tane seçin ve bunların kiloyla satılan kıyafetlerini 500-600'e alın size bir ömür boyunca yetecek sınırsız kıyafete sahip olursunuz. Ben kravat alırken mesela desenli vs. almak yerine çok daha uzun süreli giyeceğimi bildiğim için kırmızı, mavi, turkuaz, mor, siyah almıştım ki halen kullanıyorum. Özellikle kıyafet alırken "marka" olan kıyafetlere boş yere para vermeyin. Çoğunu aynı atölye dikiyordur muhtemelen. Sadece logo basmak için kullanılan emaye makinesi vs. kalıp değişiyor o kadar. Binlerce lira bayıldığınız Zara vs. bu tarz 3. sınfı atölyelere dikim yaptırır ve net maliyeti en fazla 400-800 olan eşofmanı bile 2.000'e satarken utanmaz.
Yani kısaca kıyafet işinde size bir taktik vereyim: Zenginler gibi olabildiğince üstünde marka ve yazı olmayan onun yerine sade ve kumaş kalitesi ile giyim rahatlığı yüksek ürüne yönelin. Emin olun o giydiğiniz Nike veya Adidas eşofmanların hiçbir espirisi yok aynı üretim hattından çıkıyorlar. Ayrıca kıyafet kombinlemek vs. istemiyorsanız mavi kot pantolon + siyah-beyaz tişört size ömürlük yeter.