Neden böyle bir takıntınız var?Kusura bakmayın ama bana böyle çakma bir şey giydirilmiş olsa sinir krizi geçirmemem zor olurdu.
Ben evden kaçınca kurtulacağım demiyorum, ha beni gerçekten barındıracak veya barınacağım bir yer olsa giderdim orada yaşardım zaten. Hatta yapabilseydim başka şehire falan giderdim. Benim fiziksel bir yeteneğim yok ama çalışsaydım pastanede çalışmayı isterdim sanayi,esnaf bana göre değil alakamda yok.Bence fazla uzatma, uzattığın zaman bütün üyeler sana yüklenecek, sen reşit olup kaçtığında aileni terk ettiğin zaman polis senin peşine gene düşer yakalama kararına bakar sadece. Sen sanıyor musun evden aileden habersiz kaçınca rahat olacağım diye? Alt tarafıysa git kendin al o zaman ailene yük olma. Zaten senin bu konuşmalarından ne kadar gerçekten çapulcu bir insan olduğunu hepimiz anladık profilini detaylı inceledim, daha önce açtığın konular mesajlar ne insan olduğun belli. Senin sağlam bir psikolojik destek almaya ihtiyacın var.
Bak ben 30 yaşındayım bu yaşıma kadar bırak bu dediğini evden kaçmak aklıma bile gelmedi, ben hep ailemin yanında oldum yeri geldi hep onlara destek çıktım. Yeri geldi aldığım maaşın hepsini onlara veriyordum ki ben kendime 500 TL ayırıyordum sadece. Sen daha yolun başındasın, hayatın zorluklarıyla karşılaşmamıssın. Benden sana bir abi tavsiyesi, öğrencilik hayatında part-time işlere yönelebilirsin. Kısa süreliğine bu işlerde çalışırsan hem ailene yük olmazsın hem kendi ihtiyaçlarını karşılaşırsın. Öğrenci olanlar çalışıyor yeri geliyor öğrenciler bile taksicilik yapmaya ekmeğini kazanmaya başladılar. Ben sana taksicilik yap demiyorum ama başka işlerede yönelebilirsin.
Ama sanırım ne söylesek boş çünkü biz sana tavsiye versek sen gene karşı çıkacaksın o yüzden ben gene buraya yazayım senden adam olmaz.
Ben evden kaçınca kurtulacağım demiyorum, ha beni gerçekten barındıracak veya barınacağım bir yer olsa giderdim orada yaşardım zaten. Hatta yapabilseydim başka şehre falan giderdim. Benim fiziksel bir yeteneğim yok ama çalışsaydım pastanede çalışmayı isterdim sanayi, esnaf bana göre değil alakamda yok.
Şunu görünceye kadar mantık gözüyle bakıyorum, Çakma ürün satanlar kapitalizm karşıtı değil aksine kapitalizm içindeler, Gerçekten bizi düşünseler çakma ürettikleri vakit hızlı yırtılan mahvolacak şekilde çakma üretmezlerdi. Kapitalizm kaçış yok ve marka fanboyluğu yapmıyorum, ama çakma üründe satın alınmaz.. Bu markaların çakma şeylerini üreten insanlar kapitalizme savaş açmış kişilerdir.
Kapitalizm karşıtı adam kendi halkını düşünmeyebilir. Kapitalizme karşı açtığı savaş onun intikamıdır. Onun çakma ürünler satması halkı kar'a geçirmek zorunda değil. Belki adama kendini kurtarması yeterli geliyor.Şunu görünceye kadar mantık gözüyle bakıyorum, Çakma ürün satanlar kapitalizm karşıtı değil aksine kapitalizm içindeler, Gerçekten bizi düşünseler çakma ürettikleri vakit hızlı yırtılan mahvolacak şekilde çakma üretmezlerdi. Kapitalizm kaçış yok ve marka fanboyluğu yapmıyorum, ama çakma üründe satın alınmaz.
Çakma üretiyorsan bazı şeylerden feragat etmek zorundasın. Mesela malzeme kalitesi, adam kaliteli üretirse karından azalacak. Neredeyse kar getirmez bile. Kısacası bu adamlar da kapitalizm yaratıyor ama şu anki dünya kapitalizminin yanında bu adamlar ''Kapitalizme savaş açmış'' olanlar olarak nitelendirilebilir. Çünkü Kapitalizm çok büyüdü, yani bu adamların yaptığı kapitalizm bile sayılmıyor artıkçakma ürettikleri vakit hızlı yırtılan mahvolacak şekilde çakma üretmezlerdi.
HaHaHaHaHa, o yüzden mi çakma teknolojik aletler sürekli bozulup patlıyorKapitalizm karşıtı adam kendi halkını düşünmeyebilir. Kapitalizme karşı açtığı savaş onun intikamıdır. Onun çakma ürünler satması halkı kar'a geçirmek zorunda değil. Belki adama kendini kurtarması yeterli geliyor.
Diğer türlü kendi orijinal ayakkabısını, markasını üretse satış yapamayacak. Çünkü piyasadaki tüm rekabet büyük markalarda. Rekabet imkansız hale gelmiş. 90'lar Amerikasındaki gibi ticari fikirlere destek çıkan devletler kalmadı. Amerikan rüyası da biteli 15-20 sene rahat oldu.
Çakma üretiyorsan bazı şeylerden feragat etmek zorundasın. Mesela malzeme kalitesi, adam kaliteli üretirse karından azalacak. Neredeyse kar getirmez bile. Kısacası bu adamlar da kapitalizm yaratıyor ama şu anki dünya kapitalizminin yanında bu adamlar ''Kapitalizme savaş açmış'' olanlar olarak nitelendirilebilir. Çünkü Kapitalizm çok büyüdü, yani bu adamların yaptığı kapitalizm bile sayılmıyor artıko kadar büyüdü.
Çakma teknolojik aletleri dediğin şeylerin çok büyük bir kısmı Çin'e ait. Dünya piyasasına bakarsan Çin, ABD'nin en büyük ekonomik düşmanı. Adamlar ABD'nin ürettiklerinin çakmasını yaratarak ABD'yi solladılar. Şu anda Amazon mu daha çok konuşuluyor yoksa alibaba, aliexpress falan mı?HaHaHaHaHa, o yüzden mi çakma teknolojik aletler sürekli bozulup patlıyorArkadaşım çakma ürün üretenleri desteklemeyin destek vermeyin, tek düşündükleri paraları. Adamlar kapitaliszme muhalefetligi kapitalist olarak karşı çıkıyor v_.
Sadece teknolojik şeyler mi? Kaçak alkol haberlerde kaç ama kaç kişi ölüyor? Marka takıntım yok markasız şeyler seviyorum ama markalı olacaksa çakma durmamalı, çakma olan her şey dayanaksızdır. Dayanıksız bir şeyi niye alırsınız?Çakma teknolojik aletleri dediğin şeylerin çok büyük bir kısmı Çin'e ait. Dünya piyasasına bakarsan Çin, ABD'nin en büyük ekonomik düşmanı. Adamlar ABD'nin ürettiklerinin çakmasını yaratarak ABD'yi solladılar. Şu anda Amazon mu daha çok konuşuluyor yoksa alibaba, aliexpress falan mı?
Seri üretimi olan teknolojik aletlerde kapitalizm ürünü olmayan bir şey kalmadı neredeyse. İlk mesajımda dediğim gibi, lanetliyorum ama kaçamıyorum.
Eğer senin kendi eşofmanını kendi evinde üretme imkanın varsa, üretip kullanabilirsin. Ama görüyorum ki imkanın olsa bile öyle bir şey yapmaya yeltenmeyecek kadar marka takıntın var ve bu takıntın ailene kızmana sebep olmuş. İyi günler.