Ailem akvaryuma çok harcama yapma diyor

Düzenli su değişimi yap. Düşük destekli bitkiler için sıvı ya da katı gübreye ihtiyaç yok. Bunun dışında ışıklandırma saatleri önemli. Elma salyangozu normalde bitkileri yemez ama yabani olanları tırtıklaya bilir. Helena salyangozu (katil salyangoz) elmaları yiyebilir. Adi salyangozun popülasyonunu kontrol edersen akvaryum için sağlıklı olur. Olmasını istemiyorsan bitki alacağın kişilerin tankında adi salyangoz olmaması gerekir. Adi salyangoz olan tankta mutlaka bitkilerde yumurta olur. Lespistes düşünüyorsan endler olmamasına dikkat et. Daha vahşi oldukları için tankta hareket edecek her canlıyı didikler. Nerite salyangozları pahalı bir kaç tane görsellik için alınabilir ama aynı işi karideste görür.

Su değişimini 3 kez %30-50 yaptığım için düzene gireceğim haftada %20 yapacağım, ilk hafta bitti düzene girmesi basit. Aynen düşük destekli bitkiler kullanıyorum ve ışık saatleride normalde 7-8di fakat bitkiler daha çok gelişsin diye 10 saat yapıyorum yosunlanma olacak fakat zaten karides alacağım için onlarada yemek çıkar maksadıyla fazla yapıyorum. Elma salyangozu evet istiyorum fakat katil salyangoz onları yer diye almayı pek düşünmüyorum zaten karidesler aynı görevi yapıyor. Adi salyangoz popülasyonunu evet kontrol edeceğim katil salyangoz ile fakat ilk zamanlar almayacağım hem katil salyangoz aç kalmasın hemde görüntü açısındanda biraz iyi olur. Adi salyangoz illaki gelecek çünkü akvaryumculardan aldım bitkileri yani şimdilik öyle şuan aldıklarım internetten fakat eldende alacağım, bu adi salyangozlar olacaklar fakat bunların soyunu tüketemez miyiz? Yani bitkilerin üzerinde görünmez yumurtaları olacak ve ben bunları yok etmem için katil salyangoz bu işlevi yapamaz mı? Akvaryuma 3-4 tane katil salyangoz atsam bu dengeyi yok etsem adi salyangozları bitiremez mi? End almayacağım. Karides alacağım için salyangoz türlerine şimdilik bulaşmak istemiyorum fakat zebra veya elma salyangozu koyacağım 3-4. aylara gelince temizlik açısından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…