Daha fazla
Düzenli su değişimi yap. Düşük destekli bitkiler için sıvı ya da katı gübreye ihtiyaç yok. Bunun dışında ışıklandırma saatleri önemli. Elma salyangozu normalde bitkileri yemez ama yabani olanları tırtıklaya bilir. Helena salyangozu (katil salyangoz) elmaları yiyebilir. Adi salyangozun popülasyonunu kontrol edersen akvaryum için sağlıklı olur. Olmasını istemiyorsan bitki alacağın kişilerin tankında adi salyangoz olmaması gerekir. Adi salyangoz olan tankta mutlaka bitkilerde yumurta olur. Lespistes düşünüyorsan endler olmamasına dikkat et. Daha vahşi oldukları için tankta hareket edecek her canlıyı didikler. Nerite salyangozları pahalı bir kaç tane görsellik için alınabilir ama aynı işi karideste görür.Sıvı gübre kullanmayacağım şimdilik. Katil salyangozu araştırdım ve kumun içinde dolaşan avını görünce hızla onu yiyen bir canlıymış fakat araştırırken karidesleri (ben kiraz karidesi besleyeceğim) yiyormuş zarar veriyormuş ben bunu istemiyorum. Adi salyangozu akvaryumumda oluşturmadan ve salyangoz eklemeden bitirmemin veya oluşmasını engellemenin yolu yok mu? Akvaryumumda lepistes ve karides olacak sonra neon tetra eklemeyi deneyeceğim fakat muhtemelen ekleyeceğim akvaryuma güzellik katar. Ben çoğu akvaryum kurulumu kanalında canlıların eklendiği videolarda elma ve zebra salyangozu koyduklarını gördüm bunlar cam temizleyici falanmış yararlıymış fakat adi salyangoz bilemedim ne yapmam gerektiğini. Akvaryumuma bakınca dikkatimi bozmasını istemem adi salyangozun.