Ailem bana çok yükleniyor

• Konuyu başlatan 139434
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.815

139434

Kilopat
Bugün bir yazılı deneme sınavı olduk.
Nezle olduğumdan ve cumartesi günü ek derse gelemeyip, tekrar yapamadığım için kötü notlar aldım. (Notlar: Türkçe 76
Matematik:70 Fen:86 Sosyal:92 )
Pazartesi ve çarşamba günleri okul 7.30'a kadar olmasına ve yorgun olmama rağmen bana pazartesi ve çarşamba günleri de test çözdürmeyi düşünüyorlar (Bu konu hakkında bana biraz kızdılar.) ama ben çok kötü olmadığımı;
Çünkü seviye sınıfında (A, B, C, D, E olmak üzere A en iyisi E en kötüsü) B sınıfındayım. (B sınıfında olduğum için de kızdılar.) Geçen sene karne ortalamanın 98 gibi bir not idi. Ben bana aşırı yüklendiklerini ve benim en mükemmel olmam için ısrar ediyorlar. Fakat ben asla mükemmel olunacağını düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin mükemmeliyeti farklıdır. Kimi 60 almayı mükemmel görür, kimi 100... Ailen senin daha iyi, daha iyi olmanı istiyor. Ama bu hayatta her şey sınavdan aldığın not değildir. Önce adam olmak, karakter sahibi olmak gerekir. Rehber hocanla konuşup durumu anlat. Ailen fazla yükleniyormuş. Bu kadar yüklenme sende mutsuzluk yapacağı için başarısızlık bile getirir. Konuşman lazım kenara çekip.

Yapılan tavırları yanlış buluyorum. Elbet başarılı olmanı istemeleri doğal ama bu sana yarardan çok zarar verir bence. Ileride kesin sana doktor, hakim vs olmanı isteyecekler belli ki.
Ailenizi dinleyin ama kendi seçimlerinizi de göz ardı etmeyin.

Bugün bir yazılı deneme sınavı olduk.
Nezle olduğumdan ve cumartesi günü ek derse gelemeyip, tekrar yapamadığım için kötü notlar aldım. (Notlar: Türkçe 76
Matematik:70 Fen:86 Sosyal:92 )
Pazartesi ve çarşamba günleri okul 7.30'a kadar olmasına ve yorgun olmama rağmen bana pazartesi ve çarşamba günleri de test çözdürmeyi düşünüyorlar (Bu konu hakkında bana biraz kızdılar.) ama ben çok kötü olmadığımı;
Çünkü seviye sınıfında (A, B, C, D, E olmak üzere A en iyisi E en kötüsü) B sınıfındayım. (B sınıfında olduğum için de kızdılar.) Geçen sene karne ortalamanın 98 gibi bir not idi. Ben bana aşırı yüklendiklerini ve benim en mükemmel olmam için ısrar ediyorlar. Fakat ben asla mükemmel olunacağını düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Sen onların dediğini yap hocam, sen onların dediğini yaparsan emin ol onlar da seni ödüllendirir.

Herkes kendinin yapamadığını çocuğunun yapmasını ister. Bu sadece Türkiye'ye özel bir durum. Çocuğunun başarılı olmasını istemek farklıdır, mükemmeli istemek farklıdır. Ailenin psikoloğa ihtiyacı var. Böyle ailelerin tümünün sağlam bir eğitime ihtiyacı var.

Lisede bunlar en iyi notlar oluyor :D. Sana yükleniyorlar ise sen onlara sor peki siz ne yaptınız diye.
Paragrafı okurken tam o cümleye geldiğimde bi' duraksadım, tekrar okudum yanlış mı okudum diye :D

Sınıfın kaç bilmiyorum dostum ama 98 ortalama demek zaten mükemmellik demek...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı