Ailem çok baskıcı ne yapmalıyım?

shegokigo

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
17 yaşıma bastım ve 12.sınıfım lise başladığından beri sürekli ders çalışmam gerektiğini söyleyip duruyor ailem son sene bir de istemediğim halde zorla dershaneye yazdırdılar kendim söyledim gitmek istemediğimi 11.sınıfta aileme okumak istemediğimi söyledim yine de beni dinlemediler evde 2 dakika boş durmaya gelmiyor babam sürekli yine elinde telefon oyun oynuyosun oyalanıyosun okumazsan kendine yaparsın diyip duruyor sürekli nasihat veriyor yoruldum bıktım artık Son zamanlarda ders çalışma süremide arttırdım 3 4 saat ders calisip deneme çözüyorum yinede yaranamıyorum O kadar cahillerki eşit ağırlıkçı olmama rağmen doktor olacaksın mühendis olcaksın diye zorluyorlar. Zaten okulda sürekli zorbalanıyorum bu yetmezmiş gibi bide ailem üstüme çok geliyor ve ben artık yoruldum bilgisayarımı sattılar oyun oynamayım diye oyun konsolum vardı onuda sattılar iki eğlence kaynağımda yok bunlar olmayında haliyle benimde ders çalışasım gelmiyor. Telefonumu bile alacaklardı bu seferde bu çocuğa nasıl ulaşırız diye almadılar ama akşam oldugu zaman alıyolar canımda cok sıkılıyor. Gittiğim lise iyi bir lise değil gittiğin liseye bak diyorlar senden adam olmaz deyip duruyorlar. Çok ağır kelimeler söylüyorlar alttan alıp belli etmemeye çalışıyorum ama artık dayanamıyorum.Ne yapmam lazım yardımcı olun bana arkadaşlar.

Son düzenleme:
Yapabileceğin çok bir şey yokmuş gibi gözüküyor. Seni anlayabiliyorum. Şurada okulun bitmesine 2,3 hafta gibi bir süre kalmış. Dayanıp üniversiteye yazıl bence. Herhangi bir üniversite, o aile evinden daha iyidir.

17 yaşıma bastım ve 12.sınıfım lise başladığından beri sürekli ders çalışmam gerektiğini söyleyip duruyor ailem son sene bir de istemediğim halde zorla dershaneye yazdırdılar kendim söyledim gitmek istemediğimi 11.sınıfta aileme okumak istemediğimi söyledim yine de beni dinlemediler evde 2 dakika boş durmaya gelmiyor babam sürekli yine elinde telefon oyun oynuyosun oyalanıyosun okumazsan kendine yaparsın deyip duruyor sürekli nasihat veriyor yoruldum bıktım artık son zamanlarda ders çalışma süremide arttırdım 3 4 saat ders calisip deneme çözüyorum yine de yaranamıyorum o kadar cahillerki eşit ağırlıkçı olmama rağmen doktor olacaksın mühendis olacaksın diye zorluyorlar. Zaten okulda sürekli zorbalanıyorum bu yetmezmiş gibi bir de ailem üstüme çok geliyor ve ben artık yoruldum bilgisayarımı sattılar oyun oynamayım diye oyun konsolum vardı onu da sattılar iki eğlence kaynağımda yok bunlar olmayında haliyle benim de ders çalışasım gelmiyor. Telefonumu bile alacaklardı bu sefer de bu çocuğa nasıl ulaşırız diye almadılar ama akşam oldugu zaman alıyolar canımda cok sıkılıyor. Gittiğim lise iyi bir lise değil gittiğin liseye bak diyorlar senden adam olmaz deyip duruyorlar. Çok ağır kelimeler söylüyorlar alttan alıp belli etmemeye çalışıyorum ama artık dayanamıyorum. Ne yapmam lazım yardımcı olun bana arkadaşlar.

Hocam umarım bir an önce bu durumdan kurtulursunuz cidden ne diyeceğimi bilemiyorum yakınlarımdan dolayı bu kafa yapısını bilirim çok sıkıntılı zamanlar geçirdiğinizi biliyorum bu arada okumayıp ne işle meşgul olmayı düşünüyorsunuz.

Üniversite sınavına yakın kalmış. En azından şehirdışı bir yer kazanıp kurtulabilirsin ailenden. Bunun haricinde şu an yapabileceğin pek bir şey yok gibi. Belki alttan almayıp biraz daha sesini çıkartabilirsin.

Hocam umarım bir an önce bu durumdan kurtulursunuz cidden ne diyeceğimi bilemiyorum yakınlarımdan dolayı bu kafa yapısını bilirim çok sıkıntılı zamanlar geçirdiğinizi biliyorum bu arada okumayıp ne işle meşgul olmayı düşünüyorsunuz.
Amcamın oto sanayide dükkanı var araba motoru üzerine şanzıman vs vs Onun yanında her yaz çalışıyorum biraz olsun bilgi birikimim var birikim yapıp esnaf olmayı düşünüyorum İyi yaparmıyım bilmiyorum

Yapabileceğin çok bir şey yokmuş gibi gözüküyor. Seni anlayabiliyorum. Şurada okulun bitmesine 2,3 hafta gibi bir süre kalmış. Dayanıp üniversiteye yazıl bence. Herhangi bir üniversite, o aile evinden daha iyidir.

Hocamın dediği doğru ailen seni okutmaya çalışıyorsa az çok bir şey yap direk şehir, dışı ailem eski kafalı diyorsun direk istanbul/antalya/ankara gibi ünlü şehirlerde nispeten az puanlı bir üniversite/bölüm yaz seni okutacaklarsa direk yurt paran orada yeme içme masrafın ellerinden geldiğince yardım ederler sende biraz uzaklaşmış olursun.

Üniversite sınavına yakın kalmış. En azından şehirdışı bir yer kazanıp kurtulabilirsin ailenden. Bunun haricinde şu an yapabileceğin pek bir şey yok gibi. Belki alttan almayıp biraz daha sesini çıkartabilirsin
Hocam sesimi çıkarsam sesimi keserler :D
Hocamın dediği doğru ailen seni okutmaya çalışıyorsa az çok bir şey yap direk şehir, dışı ailem eski kafalı diyorsun direk istanbul/antalya/ankara gibi ünlü şehirlerde nispeten az puanlı bir üniversite/bölüm yaz seni okutacaklarsa direk yurt paran orada yeme içme masrafın ellerinden geldiğince yardım ederler sende biraz uzaklaşmış olursun.
İçimde okumak gibi bir his istek yok okula gitmeyi sevmiyorum ders dinlemeyi sevmiyorum yani eğitimden nefret ediyorum ama yinede öneri için teşekkürler deneyeceğim bu önerinizi.

Amcamın oto sanayide dükkanı var araba motoru üzerine şanzıman vs vs Onun yanında her yaz çalışıyorum biraz olsun bilgi birikimim var birikim yapıp esnaf olmayı düşünüyorum İyi yaparmıyım bilmiyorum
Az çok bilgi birikiminiz oluşmuştur. Otomotiv Mühendisliği'ni tercih edebilirsiniz. Hem onların istediği olur hem de sizin aşina olduğunuz bir alan okumuş olursunuz.

17 yaşıma bastım ve 12.sınıfım lise başladığından beri sürekli ders çalışmam gerektiğini söyleyip duruyor ailem son sene bir de istemediğim halde zorla dershaneye yazdırdılar kendim söyledim gitmek istemediğimi 11.sınıfta aileme okumak istemediğimi söyledim yine de beni dinlemediler evde 2 dakika boş durmaya gelmiyor babam sürekli yine elinde telefon oyun oynuyosun oyalanıyosun okumazsan kendine yaparsın diyip duruyor sürekli nasihat veriyor yoruldum bıktım artık Son zamanlarda ders çalışma süremide arttırdım 3 4 saat ders calisip deneme çözüyorum yinede yaranamıyorum O kadar cahillerki eşit ağırlıkçı olmama rağmen doktor olacaksın mühendis olcaksın diye zorluyorlar. Zaten okulda sürekli zorbalanıyorum bu yetmezmiş gibi bide ailem üstüme çok geliyor ve ben artık yoruldum bilgisayarımı sattılar oyun oynamayım diye oyun konsolum vardı onuda sattılar iki eğlence kaynağımda yok bunlar olmayında haliyle benimde ders çalışasım gelmiyor. Telefonumu bile alacaklardı bu seferde bu çocuğa nasıl ulaşırız diye almadılar ama akşam oldugu zaman alıyolar canımda cok sıkılıyor. Gittiğim lise iyi bir lise değil gittiğin liseye bak diyorlar senden adam olmaz deyip duruyorlar. Çok ağır kelimeler söylüyorlar alttan alıp belli etmemeye çalışıyorum ama artık dayanamıyorum.Ne yapmam lazım yardımcı olun bana arkadaşlar.
Annenler keşke bilse sanayi, aşçılık vs. gibi mesleklerin mühendisliklerinden daha iyi olduğunu. Sen okumak istemediğini söylemişsin. Belli bir planın da var. Okumaktan başka çaren olmasa ve annenler baskı yapsa neyse derdim.
Benim önerim herhangi bir üniversite yazıp gitmen. Sonrasında kendi başının çaresine bakarsın.

Dostum ben telefonda bakamıyorum ailem direk benimle konuşmayı kesti sohbette bile ders konuşuyoruz. Okumayı sevmiyorsan garsonluk falan yapıp para biriktir ve oradaki paralarla lokanta aç. Bunlar mümkün değilse gerçekten çalışman lazım 2 hafta aralıksız çalış istemesen bile ailenede laf söyletme tuvalette bakıyorsan bak telefona sıkma canını ailenden uzak bir yerde üniversteden bir iş bulup karınla hayatını geçir zaten zamanın gelmiş üniversitede bir kız bul 5 sene sonra evlen oda bir iş sahibi olur büyük ihtimalle birlikte yaşarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı