Ailem elimden laptopumu aldı

Arda_Animations

Hectopat
Daha fazla  
Konuya giriyorum. Geçen annem bulaşıkları yıkamamı söyledi, benim de yarın fen dersinden defter kontrolüm vardı. Benim de yazmam gereken 3 sayfa yazım olduğundan bunu yapamayacağımı söyledim. Ben ailemin iş yerinde giriyorum canlı derslerime. Her neyse annem de kızdı ve odasına gitti. Yarın iş yerine gittiğimde bir de ne göreyim? Masamdaki tabletim PS3'üm Samsung monitörüm, Lenovo notebookum, 2. HP notebookum hepsi gitmiş. (Kısacası bütün teknolojik aletler) Tek 2010 model 22 inç TN panel 900p Casper monitör ve i7 7700 APU kasa kalmış. Sinirden deliye döndüm. Evde telefonumu aramıştım bulamamıştım. Burada da bulamadım. Sordum saklamış. Zaten laptopun özellikleri de şuydu:
i7 8750h/ GTX 1050ti/ 16 GB RAM/1080P 60hz/ çok yüksek özellikli bir laptop denemez. Ama işte en azından işimi görüyordu. Fortnite vb oynatıyordu. Şimdiki i7 7700 APU Roblox'u bile 25FPS oynatıyor .

Nedenini sordum. Ders çalış diye dedi. Yahu arkadaş normal saatimi bile almış. Saat akıllı bile değil. Neyse sonradan zorla da olsa çekmecesinden aldım. Ben dedim ki "E o zaman küçük laptopu al ben de normal kendi laptopumu alayım" ama nuh diyor peygamber demiyor. İşin kötü tarafı 2 yıl önce kendi harçlıklarımla almıştım. Sinir oldum şu an. Telefonum da onda. Ve zaten bu sefer oyunda geçireceğim zamanı DC'de geçiriyorum. Değişen hiçbir şey yok. Notlarım 90-100 arası. Size içimi dökmek istedim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Dalga geçecekler hiç gelmesin. Moralim çok bozuk. Animasyon hiç yapılmıyor zaten. Monitörün sapsarı ışığı ve APU sağ olsun. Bugün laptopu bulup aldım kendi masama koydum. Bağırdı çağırdı, kendi masasına geri koydu. Nasıl derslerin notlarını WhatsApp'dan alacağım dedim. Okuyan adam her türlü okur dedi. Şaka mı bu?

Zekice bir taktik bulmak lazım. Klasik ebeveynler. Notların da iyiyse bu nedir yahu? Her şeyi yap ama inatlaşma. "Aldınız, ben de ders mers yapmıyorum." havalarına girme. Ama duygularını da onlara göster.

Kanka yerinde olsam bütün hepsini iyi bir fiyattan Letgo'da vs satar güzel bir kasa toplardım. Alakasız ama

Önce senden alınanlar içinde olmazsa olmazın hangisiyse onu belirle. Sonra git, eşref saatlerinde mesela annense annene bir çikolata al onu ver, küçük bir şey olsun. Neyi seviyosa onu alıp ver. O sırada "benden aldıklarınızın tümünü geri istiyorum" konulu, kibar ve damardan bir konuşma yap. İşe yaramayacaktır. Sonra, sadece o olmazsa olmaz diye düşündüğün cihaz hangisiyse "tamam haklısınız ama en azından şunu geri alıyım, çünkü şu şu işime gerçekten lazım" diye bir konuşma yap.
Etik tarafı her ne kadar tartışmalı olsa da psikolojik manipülasyon tekniklerine hepimiz her gün maruz kalıyoruz, biz neden masum sebepler nedeniyle kullanmayalım ?

Hocam benim de notlarım bayağı yüksek (bu seneninkini bilmiyorum, göreceğiz. ). Ama ailem aşırı beklentiden dolayı günde 9 saat ders çalışmamı istiyor. Beklentiyi bundan sonra da düşüremem. Hocam şöyle yapın, bütün gün ayı gibi ders çalışıyormuş gibi yapın. Pek doğru bir tavsiye olmayabilir belki bu ama cidden acı veriyor. Dediğim gibi bütün gün ders çalışıyormuş gibi yapın. Gece erken yatın, çok yorgunmuş gibi görünün. Çok mutlu görünmeyin, ne oldu diye sorarlarsa yorgun olduğunuzu söyleyin. Bu şekilde devam edin. Biraz duyguları kötü niyetli kullanmak gibi olacak ama aile çocuğunu aşırı sever. Sizi üzgün görürlerse dayanamazlar. En geç 1 haftaya bilgisayarınızı alırsınız. Hocam bir de şeye takıldım, sizde 1050 Ti var kötü diyorsunuz. Bana hakaret oluyor ama bu. Ben de boş boş R7 M360'la takılıyorum. CS:GO düşük FPS'te en fazla 50 FPS.

Uyarım bitti. Konuya gelirsek.

Televizyon kumandasının pillerini al, sakla. Ailenin telefon şarj aletlerini de sakla. Sorarlarsa bilmiyorum de.

Bu 2 yöntemi uygulayacağım .10gün sonra animasyon projemi bitirmem gerek çünkü. Tavsiyeler için teşekkürler.
Kanka yerinde olsam bütün hepsini iyi bir fiyattan Letgo'da vs satar güzel bir kasa toplardım. Alakasız ama

Hocam 2 ay sonra 25klık bir sistem alacağım zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…