Webcam kullanan insan
Megapat
- Makaleler
- 7
Neden böyle bir düşünceye sahip olduğumu yukarıda belirttim. Mensup olduğu dine veya "Müslümanlıktan çıkamazsın geri dön" diye bir ithamda bulunmadım. Çıkışmanızı gerektiren bir yorum yok, sadece görüşümü belirtip KONU SAHİBİNE bir soruda bulundum.Konuyla alakasız bir yorum fakat aklına direkt ''ergen kızları etkilemek'' geldi ise bu düşüncenin altında artniyet ararım. Kim dinsiz veya hangi dine mensup size ne? Gelişim çağında kendi fikirlerini oturtmaya başladığı dönemlerde olan bir kardeşimiz nasıl olsa.
Arkadas genelleme yapmamis ancak soyle bi durum var, arkadas ergen ve daha hala ergenligi yasayacak ki, zaten 8.sinifa gidiyormus. Oradaki mesajda bahsedilen hava atmak, sirf yapmak icin yapmak ve ergen oldugu icin cok cabuk herhangi bi seye egilim gosterebilmesi soz konusu. Ileriki yaslarda fikiri degisecektir, sahsen ben de bu yasta (konu sahibinin yasi) bu konuda karar verilmesi taraftari degilim. Bu tur konularda dusunceler ve suphe bu yaslarda baslar ama, Ergen insan 3 ay, hatta 1 ay once ne kadar da malmisim diyebilir. Bu yuzden biraz kisiligin oturmasi gerek, boyle bir karar icin bence. Ayrica, artik gunumuzde argumanlar onumuze daha kolay konuluyor ama, 8.sinif ta ki Ortaokul cocugu (kucumseme icin demiyorum) ne kadar tanri hakkinda okumus ve bilgi sahibi olabilir.Her yaşı küçük olan "ergen kızları etkilemek" için mi dinden çıkıyor? Arkadaş araştırmıştır, mantıksız gelmiştir ve inanmak istemiyordur. Genelleme yapmanızı mantıksız buldum.
Doğru söylüyorsunuz geneli öyle fakat ben aklın yaşta değil, başta olduğu düşüncesindeyim. Benim de eskiden müslüman olmayan arkadaşlarım vardı, hala da var. Çoğu havalı diye dinden çıkmıştı evet doğru fakat bazıları gerçekten araştırıp, mantıksız bulup dinden çıkmıştı.Genelleme yapmadım, o yaşta çıkanlar genelde o sebepten çıkıyor. 8. sınıftan bahsediyoruz, henüz yaşı 13 veya 14'dür diye düşünüyorum ve din değiştirmek için bu yaşın çok erken olduğunu düşünüyorum. Sorma sebebim oydu, amacım kötülemek değildi.
Hocam bence kapatalım konuyu. Çünkü asıl mesele bu değilArkadas genelleme yapmamis ancak soyle bi durum var, arkadas ergen ve daha hala ergenligi yasayacak ki, zaten 8.sinifa gidiyormus. Oradaki mesajda bahsedilen hava atmak, sirf yapmak icin yapmak ve ergen oldugu icin cok cabuk herhangi bi seye egilim gosterebilmesi soz konusu. Ileriki yaslarda fikiri degisecektir, sahsen ben de bu yasta (konu sahibinin yasi) bu konuda karar verilmesi taraftari degilim. Ergen insan 3 ay, hatta 1 ay once ne kadar da malmisim diyebilir. Bu yuzden biraz kisiligin oturmasi gerek, boyle bir karar icin bence. Ayrica, artik gunumuzde argumanlar onumuze daha kolay konuluyor ama, 8.sinif ta ki Ortaokul cocugu (kucumseme icin demiyorum) ne kadar tanri hakkinda okumus ve bilgi sahibi olabilir.
Anlatmak istediğim buydu, teşekkürler.Arkadas genelleme yapmamis ancak soyle bi durum var, arkadas ergen ve daha hala ergenligi yasayacak ki, zaten 8.sinifa gidiyormus. Oradaki mesajda bahsedilen hava atmak, sirf yapmak icin yapmak ve ergen oldugu icin cok cabuk herhangi bi seye egilim gosterebilmesi soz konusu. Ileriki yaslarda fikiri degisecektir, sahsen ben de bu yasta (konu sahibinin yasi) bu konuda karar verilmesi taraftari degilim. Bu tur konularda dusunceler ve suphe bu yaslarda baslar ama, Ergen insan 3 ay, hatta 1 ay once ne kadar da malmisim diyebilir. Bu yuzden biraz kisiligin oturmasi gerek, boyle bir karar icin bence. Ayrica, artik gunumuzde argumanlar onumuze daha kolay konuluyor ama, 8.sinif ta ki Ortaokul cocugu (kucumseme icin demiyorum) ne kadar tanri hakkinda okumus ve bilgi sahibi olabilir.
Dediğiniz gibi akıl yaşta değil baştadır, görüşümü belirttim sizde belirttiğiniz için teşekkürler. Konuyu uzatmayalım, konu sapmasın. İyi forumlarDoğru söylüyorsunuz geneli öyle fakat ben aklın yaşta değil, başta olduğu düşüncesindeyim. Benim de eskiden müslüman olmayan arkadaşlarım vardı, hala da var. Çoğu havalı diye dinden çıkmıştı evet doğru fakat bazıları gerçekten araştırıp, mantıksız bulup dinden çıkmıştı.
Hocam ben dediğim gibi arkadaşın yaşının o kadar da küçük olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi belki fikri değişebilir, eskilere bakıp belki utanabilir fakat yine de yavaş yavaş kendi adına kararlar verebileceği yaşa yaklaşmış bulunmakta. 13 yaş o kadar da küçük bir yaş değil, yavaştan bir şeylerin oturması lazım artık. Birkaç yıl sonra kararından dönüp tekrar müslüman olur mu, olmaz mı orasını bilemem.Arkadas genelleme yapmamis ancak soyle bi durum var, arkadas ergen ve daha hala ergenligi yasayacak ki, zaten 8.sinifa gidiyormus. Oradaki mesajda bahsedilen hava atmak, sirf yapmak icin yapmak ve ergen oldugu icin cok cabuk herhangi bi seye egilim gosterebilmesi soz konusu. Ileriki yaslarda fikiri degisecektir, sahsen ben de bu yasta (konu sahibinin yasi) bu konuda karar verilmesi taraftari degilim. Bu tur konularda dusunceler ve suphe bu yaslarda baslar ama, Ergen insan 3 ay, hatta 1 ay once ne kadar da malmisim diyebilir. Bu yuzden biraz kisiligin oturmasi gerek, boyle bir karar icin bence. Ayrica, artik gunumuzde argumanlar onumuze daha kolay konuluyor ama, 8.sinif ta ki Ortaokul cocugu (kucumseme icin demiyorum) ne kadar tanri hakkinda okumus ve bilgi sahibi olabilir.
Ne demek hocam, ben teşekkür ederim asılAnlatmak istediğim buydu, teşekkürler.
Dediğiniz gibi akıl yaşta değil baştadır, görüşümü belirttim sizde belirttiğiniz için teşekkürler. Konuyu uzatmayalım, konu sapmasın. İyi forumlar
Konu sapsın istemem fakat insan her yaşında yaşar, deneyimler ve değişir. Kimin kaç yaşında ne kararı alacağı sizin düşüncenizle değişecek bir şey değildir. Gelip forumda bunu belirtince de elinize bir şey geçmeyeceği gibi (madem 13-14 yaşındaki bir çocuğun fikirlerine düşüncelerinin gerçekliğine güvenmiyorsun) genç kardeşlerimizin aklını bulandırabilir.Arkadas genelleme yapmamis ancak soyle bi durum var, arkadas ergen ve daha hala ergenligi yasayacak ki, zaten 8.sinifa gidiyormus. Oradaki mesajda bahsedilen hava atmak, sirf yapmak icin yapmak ve ergen oldugu icin cok cabuk herhangi bi seye egilim gosterebilmesi soz konusu. Ileriki yaslarda fikiri degisecektir, sahsen ben de bu yasta (konu sahibinin yasi) bu konuda karar verilmesi taraftari degilim. Bu tur konularda dusunceler ve suphe bu yaslarda baslar ama, Ergen insan 3 ay, hatta 1 ay once ne kadar da malmisim diyebilir. Bu yuzden biraz kisiligin oturmasi gerek, boyle bir karar icin bence. Ayrica, artik gunumuzde argumanlar onumuze daha kolay konuluyor ama, 8.sinif ta ki Ortaokul cocugu (kucumseme icin demiyorum) ne kadar tanri hakkinda okumus ve bilgi sahibi olabilir.
Evet böylesi daha mantıklı olabilir. Şimdilik derslerine, kendini geliştirmeye ve sosyal hayatına odaklanmanda fayda var.Hocam sene sonlarına doğru gitmek istemediğimi söyleyebilirim. Şimdi söylersem büyük ihtimalle moralim bozulur ve motivasyonum düşebilir. Zaten sene sonunda rehber hocasıyla tercih için konuşuruz büyük ihtimalle. O zamanda söylerim gitmek istemediğimi
Genelleme yapmadım, o yaşta çıkanlar genelde o sebepten çıkıyor. 8. sınıftan bahsediyoruz, henüz yaşı 13 veya 14'dür diye düşünüyorum ve din değiştirmek için bu yaşın çok erken olduğunu düşünüyorum. Sorma sebebim oydu, amacım kötülemek değildi.
Tabi ki dediginiz sekilde olusacak ama, ben yinede bu temelin belli bir yas sonrasi atilmali, ayni acemi yazarin yazdigi hikaye gibi, olacak. Belli bir birikimden sonra yapilmasi taraftariyim ben, cunku ortaya dogrularini ve yanlislarini daha net bir sekilde koyabilecektir. Ama bu benim gorusum bu tabi ki. Iyi forumlar.Hocam ben dediğim gibi arkadaşın yaşının o kadar da küçük olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi belki fikri değişebilir, eskilere bakıp belki utanabilir fakat yine de yavaş yavaş kendi adına kararlar verebileceği yaşa yaklaşmış bulunmakta. 13 yaş o kadar da küçük bir yaş değil, yavaştan bir şeylerin oturması lazım artık. Birkaç yıl sonra kararından dönüp tekrar müslüman olur mu, olmaz mı orasını bilemem.
Ne demek hocam, ben teşekkür ederim asıl.