Ailem İmam Hatip'e gitmemi istiyor

Bu çocukların elinde her bilgiye rahatlıkla ulaşabilecekleri internet, telefonlar, bilgisayarlar var.

Her aklı başında insan "sorgulama" yeteneğini kullanabilir, araştırabilir. Mantıklı olmadığına karar verip dinlere inanmamayı seçebilir.

Ama burada asıl "bağnazlık" senin daha bu çocukları tanımadan ağır bir şekilde yargılayıp dalga geçmendir. Siyasal İslam ve sizin gibi insanlar yüzünden Nietzsche'nın kendisi yeniden canlansa insanları sizin gibi dinlerden soğutamaz.

Çok teşekkür ederim hocam

İstediğin liseyi yaz ama ailenin istediği liseleride araştır bazıları o kadar kötü olmayabiliyor.

2023'ü de reis alırsa yolun açık olur sanki. Yazılım dediğin ipini koparan yazılıma gidiyor bu gidişle ortalık yazılımcıdan geçilmeyecek ve çoğu ne yurtdışına gidebilecek ne de düzgün maaşla iş bulabilecek. Bakma birkaç senedir açık var diye iyi paralar dönüyor yoksa sen mezun olduğunda aynı ortamı bulamayabilirsin.

Keza bugün yapay zekanın artistleri titrettiği gibi ChatGPT gibi programların ileride yazılımcıları titretme riski de var. Meslek asla kaybolmaz ama 10 kişinin yapacağı işi 2 adet iyi yazılımcı AI desteği ile yapmaya başlayabilir. Bu da farklı bir krizi doğurur.

İmam ol demiyorum ama iyi yönlerine bakarsan kamu görevlisi olmak, garanti maaş ve zam, düşük çalışma saatlari, cenazelerde ve mevlütlerde bahşiş ve yemek hiç de fena değil.

Hocam kendine hedef koymuş ve bunun için çabalayan bir insanın hevesini kırmaktan başka bir şey anlatmayan gereksiz bir yorum olmuş. Burda çocuk bir sorunu için bizlerden fikir istiyor. Sizin gibi anlayışsız insanlar da gelip konuyu saptırıp safsatadan ibaret yorumlar atıyor.

*Eski ailen.
Şaka bir yana düz lise eğitimi daha iyi olur siye düşünüyorum

Ne kadar orijinal, sokakta rastgele 10 çocuğu çevirip sorsan "kanka yazılımcı olucam yurtdışına gidicem" diyor. Ben realist yaklaşıyorum bunları bilsin, tüm ihtimalleri değerlendirerek hedefinin üzerinden tekrar geçsin.

Ben de kendi fikrimi belirtiyorum, siz toksik pozitiflik yapmaya devam edebilirsiniz. Başkasının lafıyla kırılacak heves zaten hiçbir zaman hedef olmamıştır.

İmam ol demiyorum ama iyi yönlerine bakarsan kamu görevlisi olmak, garanti maaş ve zam, düşük çalışma saatlari, cenazelerde ve mevlütlerde bahşiş ve yemek hiç de fena değil.

Arkadaş yazılım mühendisini hayalinde ki meslek olduğu için istiyor. Ben hiç kimsenin hayalini mevlütlerde yemek yemek için bırakacağını düşünmüyorum. Zaten yazılımcı olmak istiyorsa mesleğin getireceği tüm zorlukları kabullenmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…