Ailem pybs bursunu bana vermiyor

Ezdirme kendini. Karşında ki ailen olsa bile hakkını savunman lazım. Sonuçta senin paran ve kimsenin senin parana el sürmeye hakkı yok.

Bu yazdıklarınızı aynen onlara ilettiniz değil mi?
Size ne dediler?
Kendinizi ifade etmeniz her zaman çok önemli.
Dün açtım konuyu babama. Zaten evde babamla ben yalnızız aile akrabaya,şehir dışına gitti. Hemen kapattı konuyu. Normalde babam baya eğlenceli,komik biridir lakin bu konuyu açınca fevrileşiyor. Ben de boykot edeceğim. Hiç konuşmayacağım,çok gerekmedikçe bir şey yemeyi de düşünmüyorum.

O zaman çok zorlamayın, o kadar büyütmeyin. Boykot falan büyüyünce pişman olursunuz böyle ufak olaylar için bunu yaparsanız.
O paraya sizden daha çok ihtiyaçları olabilir veya hali hazırda sizin için biriktiriyor olabilirler, parayı market alışverişinde harcamaları bunu değiştirmez. Market için harcayacakları parayı sizin için ayırıyor olabilirler.
Burs konusunu açmadan doğrudan gitar istediğinizi söyleyin.

Hocam doğrudur durumu kötü olanlara veriliyor ama aileninde birikimi var. Üstelik bu burs öğretmen çocuklarına bile veriliyor. Yani öğretmenlerde fena maaş almıyor. Anne 3 bin baba 3 bin dersek 6 bin giriyor o eve. Onların çocuğuna da veriliyor. Yani evet bursluluğa göre maddiyat düşük olabilir ama bize rahatlıkla yetiyor.
Üstelik karne hediyesi (takdir ve onur belgesi) getirdim.Hediye olarak klasik gitar istedim alacaklardı lakin almadılar. Nedenini bilmiyorum. Gerçi ben de istemedim sonrasında,iyi ki almamışlar. Elektro gitalarda cep yaktığından 2 çalıp bırakacaklarımı düşündüklerinden almazlar, üstelik sen kurcalar bozarsın falan diyerek yine almazlar.
Biraz abartmış olabilirim sinirle yazdım o mesajları, evet kolaydı
Zaten salgın bittğinde okul açılmazsa çalışmayı düşünüyorum,düşünmüyorum hatta çalışacağım zaten. Haklı olabilirsin, hayatımda çalışmadım doğru,bilemiyor olabilirim,yorumun için sağol.
veya hali hazırda sizin için biriktiriyor
Vazgeçirdin beni boykottan. Mantıklı yorum yapmışsın,sağol.
Aynen ben 4 yıldır alıyorum. Bana verselerdi biriktirip ben de pc alacaktım. En az 10000 TL ediyordu biriktirseydim.
Kendiniz çalıştınız, kendiniz kazandınız. Sonuna kadar sizin hakkınız, polise başvurun. Ben sizin yerinizde olsam başvurmuştum şimdiye.
Hocam n'aptınız? Fazla uçtunuz, böyle bir şey yapamam. Zaten artık ısrar etmemeye karar verdim.
Geçmiş olsun,çok üzüldüm.
Üstelik söylemek istemediğim özel bir durum var. Oradan da eve para giriyor. Kumar falan algılamayın haram lokma geçmez boğazımızdan.
@Vavien. Sana çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşlar da mesajları için şükranlarımı iletiyorum. Salgın yavaş yavaş bitince,eğer okul açılmazsa iş bulup çalışacağım.
@Vavien. Senin yorumun çok mantıklı. Artık ısrar etmeyeceğim. Elektro gitar da almıyorlar zaten. En iyisi iş bulup çalışmak. 3 ay çalışsam gitar ve amfi alabilirim. İlk defa kendi paramı kazanacağım için de heyecanlıyım. Genç yaşta ekmeğini eline almak gerek. Elektro gitar ve amfi aldığımda buraya fotoğrafını atacağım gururlu gururlu . Biraz sürer ama umarım alabilirim.

Son düzenleme:
" Evet doğru duydunuz ". Kardeşim konuya öyle bir başlamışsın ki sanarsın her ay sabaha kadar atölyede çalışıyorsun da kazandığın parayı yiyorlarmış gibi bir izlenim verdin. İyi ki sana vermiyorlar o parayı ayrıca maddi durumunuz yerindeyse bu parayı almak sizin hakkınız değil, ortaokulda ayakkabısı patlak tüm okulu öyle geçiren insanlar vardı. Senin o keyfi harcama yapmayı düşündüğün para ile ihtiyaçları karşılamaya çalışacak yüz binlerce öğrenci var. Bence kafanı bu kadar yorma, aldıkları 300 lira zoruna gitmesin.

Sinir sinir.

Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olacak ama sorun çözüldü yani aslında sorun bile değildi biraz ergence düşünüyormuşum şimdi okuduğumda merak edenler için söyleyeyim dedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…