fatihgg
Centipat
Ama ben kartımın şifresini bile bilmiyorum sen düşün kartı 2 kez gördüm ameriganın özel belgesi gibi.
Ama ben kartımın şifresini bile bilmiyorum sen düşün kartı 2 kez gördüm ameriganın özel belgesi gibi.
Dün açtım konuyu babama. Zaten evde babamla ben yalnızız aile akrabaya,şehir dışına gitti. Hemen kapattı konuyu. Normalde babam baya eğlenceli,komik biridir lakin bu konuyu açınca fevrileşiyor. Ben de boykot edeceğim. Hiç konuşmayacağım,çok gerekmedikçe bir şey yemeyi de düşünmüyorum.Bu yazdıklarınızı aynen onlara ilettiniz değil mi?
Size ne dediler?
Kendinizi ifade etmeniz her zaman çok önemli.
O zaman çok zorlamayın, o kadar büyütmeyin. Boykot falan büyüyünce pişman olursunuz böyle ufak olaylar için bunu yaparsanız.Dün açtım konuyu babama. Zaten evde babamla ben yalnızız aile akrabaya,şehir dışına gitti. Hemen kapattı konuyu. Normalde babam baya eğlenceli,komik biridir lakin bu konuyu açınca fevrileşiyor. Ben de boykot edeceğim. Hiç konuşmayacağım,çok gerekmedikçe bir şey yemeyi de düşünmüyorum.
Hocam doğrudur durumu kötü olanlara veriliyor ama aileninde birikimi var. Üstelik bu burs öğretmen çocuklarına bile veriliyor. Yani öğretmenlerde fena maaş almıyor. Anne 3 bin baba 3 bin dersek 6 bin giriyor o eve. Onların çocuğuna da veriliyor. Yani evet bursluluğa göre maddiyat düşük olabilir ama bize rahatlıkla yetiyor.
- O burs durumu kötü olanlara veriliyor diye biliyorum. Hatta başvuru sırasında maaş bordrosu isteniyor. Ailemin durumu da iyi diyorsun bir çelişki var.
- Ailenin durumu iyiyse gitarı da onlardan isteyebilirsin sonuçta kötü bir şey değil bu.
- Hadi bu konuyu geçtik diyelim. Bu bursu alan arkadaşlarım, tanıdıklarım küçük yaşta kötü alışkanlıklara başladılar. Çünkü ekonomik özgürlüklerini almış gibi oluyorlar, hele ebeveynleri manevi olarak ebeveynleri pek ilgili değilse kaçınılmaz oluyor.
- Ailenin sana bu paranın tamamını vermemesi bana göre yerinde bir davranış ama bu davranışı doğru yapmak adına o para senin hesabında durup ailenin kontrolünde harcamalar yapmak daha mantıklı olur.
Üstelik karne hediyesi (takdir ve onur belgesi) getirdim.Hediye olarak klasik gitar istedim alacaklardı lakin almadılar. Nedenini bilmiyorum. Gerçi ben de istemedim sonrasında,iyi ki almamışlar. Elektro gitalarda cep yaktığından 2 çalıp bırakacaklarımı düşündüklerinden almazlar, üstelik sen kurcalar bozarsın falan diyerek yine almazlar.Hocam doğrudur durumu kötü olanlara veriliyor ama aileninde birikimi var. Üstelik bu burs öğretmen çocuklarına bile veriliyor. Yani öğretmenlerde fena maaş almıyor. Anne 3 bin baba 3 bin dersek 6 bin giriyor o eve. Onların çocuğuna da veriliyor. Yani evet bursluluğa göre maddiyat düşük olabilir ama bize rahatlıkla yetiyor.
Biraz abartmış olabilirim sinirle yazdım o mesajları, evet kolaydıYapabileceğin bir şey yok. O şey sana harçlık olsun diye değil, hak ediyorsan ailene yardım olsun diye veriliyor. Bu yüzden ailenin yıllık gelirine falan bakıldı.
Zamanında ben de girdim ve kazandım. Tek kuruş vermediler. Üstüne ben okula giderken işe de gidiyordum. Benden gelen parayla evin pazar/market ihtiyacı karşılanıyordu. İlkokuldan sonra da çeşitli yerlerde çalıştım ve yine hepsini aileme verdim. Şu an 21 yaşındayım. KYK bursu alıyorum. Babam emekli ve asgari ücret civarı bir para alıyor. Yine de bursumu almıyor. Saçma yerlere harcayacağımı biliyor. İhtiyacım olan şeyi alıyorum. Yoksa da biriktiriyorum. PYBS sınavına girdiysen durumunuz o kadar da iyi değildir. Ailen bir yandan sana tutumlu olmayı öğretiyor aslında. Durumunuz iyi gibi görünebilir ama PYBS giriş şartındaki para boşuna konmuyor. Ülkede durumumuz iyi diyen ile durumumuz iyi diyen arasında dağlar kadar fark olanları biliyorum. İleride evleneceğin zaman ailenden para istemeyi bileceksin. Bırak da biraz yardımın olsun. Muhtemelen hiç kendi paranı çalışıp kazanmadın. Değerini tam olarak bilmiyorsun.
Ülkedeki çoğu kişiye yeteri kadar zeka olmadığı için çalışmadan kazanılabilecek bir sınav. Biraz abartıyorsun gibi.
veya hali hazırda sizin için biriktiriyor
Vazgeçirdin beni boykottan. Mantıklı yorum yapmışsın,sağol.O zaman çok zorlamayın, o kadar büyütmeyin. Boykot falan büyüyünce pişman olursunuz böyle ufak olaylar için bunu yaparsanız.
O paraya sizden daha çok ihtiyaçları olabilir veya hali hazırda sizin için biriktiriyor olabilirler, parayı market alışverişinde harcamaları bunu değiştirmez. Market için harcayacakları parayı sizin için ayırıyor olabilirler.
Burs konusunu açmadan doğrudan gitar istediğinizi söyleyin.
Aynen ben 4 yıldır alıyorum. Bana verselerdi biriktirip ben de pc alacaktım. En az 10000 TL ediyordu biriktirseydim.Ama onu yapamazsın ailen ne kadar haklı da olsan. Mesela bana kazanırsam bana vereceklerdi güya ama ne gezer.
Ama kanka ben şu an 12 ay taksitle PC almak istesem alamıyorum ve bizim ailedeki o maaş sınırını 10 TL gibi bir farkla girebildim ve ben 487 gibi bir puanla kazandım. Şu an LGS'ye hazırlanıyorum. İyi bir sonuç alırsan güya ailem bana 5000 TL'ye PC 4000 TL telefon falan alacak. Dün konu açıldı. Diyor ki en fazla 2000 TL'ye alırım. E bana paramı versinler 12 ay taksitle alırım 4500 TL'lik PC üstünüde tamamlatmam. Şu ana kadar sadece bursluluk paralarım zaten 10000I buldu.
Hocam n'aptınız? Fazla uçtunuz, böyle bir şey yapamam. Zaten artık ısrar etmemeye karar verdim.Kendiniz çalıştınız, kendiniz kazandınız. Sonuna kadar sizin hakkınız, polise başvurun. Ben sizin yerinizde olsam başvurmuştum şimdiye.
Geçmiş olsun,çok üzüldüm.Hayat dersi vermeyi sevmem çok klişe bulurum fakat madem bu konu açtın bende fikrimi sunayım. Bence çok fazla takılma. Onlar senin ailen, hayatında kaç yaşında olursan ol yaptığın şeylerden ailenide mutlu edebiliyorsan, onları az da olsa rahat ettirebiliyorsan bununla gurur duy. Parayı eninde sonunda bulursun ama bir daha aile bulma şansın yok. Babamın eski sağlığına kavuşacağını bilsem bütün varımı yoğumu veririm şuan bazen beni tanımıyor bile.
Üstelik söylemek istemediğim özel bir durum var. Oradan da eve para giriyor. Kumar falan algılamayın haram lokma geçmez boğazımızdan.
- O burs durumu kötü olanlara veriliyor diye biliyorum. Hatta başvuru sırasında maaş bordrosu isteniyor. Ailemin durumu da iyi diyorsun bir çelişki var.
- Ailenin durumu iyiyse gitarı da onlardan isteyebilirsin sonuçta kötü bir şey değil bu.
- Hadi bu konuyu geçtik diyelim. Bu bursu alan arkadaşlarım, tanıdıklarım küçük yaşta kötü alışkanlıklara başladılar. Çünkü ekonomik özgürlüklerini almış gibi oluyorlar, hele ebeveynleri manevi olarak ebeveynleri pek ilgili değilse kaçınılmaz oluyor.
- Ailenin sana bu paranın tamamını vermemesi bana göre yerinde bir davranış ama bu davranışı doğru yapmak adına o para senin hesabında durup ailenin kontrolünde harcamalar yapmak daha mantıklı olur.
İleridede artık ben olmasam sen olmazdın falan dersinBen para ile kardeşimin doğumunu yaptırmıştım özel hastanede yani bana vermeselerde harcama hakkını sundular. Bende harcatmadıklarından böyle yaptırmak istedim.
İleridede artık ben olmasam sen olmazdın falan dersinD.
Sinir sinir." Evet doğru duydunuz ". Kardeşim konuya öyle bir başlamışsın ki sanarsın her ay sabaha kadar atölyede çalışıyorsun da kazandığın parayı yiyorlarmış gibi bir izlenim verdin. İyi ki sana vermiyorlar o parayı ayrıca maddi durumunuz yerindeyse bu parayı almak sizin hakkınız değil, ortaokulda ayakkabısı patlak tüm okulu öyle geçiren insanlar vardı. Senin o keyfi harcama yapmayı düşündüğün para ile ihtiyaçları karşılamaya çalışacak yüz binlerce öğrenci var. Bence kafanı bu kadar yorma, aldıkları 300 lira zoruna gitmesin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.