Ailemi neden memnun edemiyorum?

Şimdi şöyle bir durum var. İlk okul ve ortaokul aşırı basit olduğu için notlar da yüksek gelince aile normal olarak memnun kalıyor. Ama lise de bozunca diyorlar senden adam olmaz, sen yapamazsın falan diyorlar. Tek çocuk olduğumuz için başkaları yaşamadığı için tam bilmiyorlar onun ne olduğunu bir de onların okuduğu zamanlar da farklıydı. Ben şu an rahatım yani sınavdan not aldıktan sonra ailem ne diyecek diye çok düşünmüyorum matematik sınavları dışında. Matematiği de düzelttim eskisi gibi değilim o yüzden rahatım şu an ders konusunda.

Tek çocuk olduğum için benden en iyisini beklemesini anlıyorum ama en iyi mi yapınca daha iyisini isteyince gerçekten mental açıdan çöküyorum, elimde teşekkürle eve gidince ne istersin demesini beklerken azar işitince çalışma hevesim kaçıyor.

Ben de benzer bir durumdan muzdaribim, bir çaresi yok.

Tek çocuk olmak da sorun değil, kardeşleriniz olsa ve siz de en büyükleri olsanız yine sizden en iyisini isteyecekler. Kardeşleriniz sizden görüp öğrenip tecrübe ederken siz tecrübesiz bir şekilde oradan buraya sallanacak, onların yükünü de siz taşıyacaksınız. Yani asıl mesele ebeveynlermizin kafa yapısı. Bu kafa yapısındaki kişileri tatmin etmeye çalışmak sizi daha da batırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Suyun üstünde yürüseniz, yüzme bilmiyor musun diye eleştirir bunlar.

Kimse sizi memnun etmek için uğraşmıyorsa sizde onu memnun etmek için uğraşmayın. Yoksa çok üzülürsünüz. İlk önce kendini memnun ediyor musun bunu sor kendine. Kendini memnun etmek yerine başkalarını memnun etmek için yaşıyorsan o yaşadığın hayat değildir zaten.

Kardesim bırak sal hepsini ruhunu karartmalarına izin verme bu dünyaya 1 kez geldiğin için rahatına bak. Geleceğini düşün lafalrını sal umursamaz olmaya başla bak hayatın nasıl güzelleşiyor.
*tecrübe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…