Ailemin beni zorla sünnet ettirmesinin acısını halen çekiyorum

Ee cinsel hazzı azaltıyor ne diyeceksin ona?

Bu mesajı ve kaynakları uzun uzadıya incelemenizi rica ediyorum sizden. Lütfen.

Ben sünnet aşırı kötü demiyorum, demek istediğim şey (yanlış anlatmış olabilirim kusura bakmayın) sünnetin artısı var eksisi var. İster yaptır ister yapma insanlar bunu tartışıyor zaten Dünyada. Ama yinede ben bireyin bilinçli iken, onay vererek yapılması taraftariyim.

Tabii ki, artısı ve eksisi var. Hemen hemen her cerrahi müdahalenin bulunduğu gibi. İltihap, ağrı, acı gibi durumlar yetişkinlikte daha yaygın çünkü iyileşme süreci daha uzun. Kaynaklarda bundan bahsediyor. Çocuklarda bu iyileşme süreci daha kısa. 2 yaşının altında yapıldığında psikolojik bir etkisinin olmadığı düşünülüyor. Yani dünya ülkelerinin bir çoğu iki ebeveyninde onayıyla sünnetin bir cerrah eşliğinde gerçekleştirilmesini kabul ediyor. Benim karşı olduğum şey dünyanın en kötü şeyiymiş, tü kakaymış gibi davranılması. Yoksa bende dünyanın en sağlıklı şeyi olduğunu iddia etmiyorum.

Bu iş şuna benzedi iyice, aslında aynı şeyleri söylüyoruz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazı ülkelerde çocuk istismari sayiliyor ve belli bir yaşın altındakilerin sünnet edilmesi yasak. Olması gereken de budur. Yararları ve zararlari tamamen tartışma olan bir konudur. Ayrıca neden istismar sayıliyor dersen bazı yerlerde ki bence de reşit olmayan bireylerin sünneti yasaklanmalı, bireye ailesi tarafından bir mudahele yapılıyor ve geri dönüşü yok. Çocuk belki ilerde mutlu olmayacak. Bana kimse kesilirken sormadı mesela, şahsen kendi çocuğum olursa da 18'ine kadar elletmem sonrasında kendisi ne istiyorsa yapsın kestirir kestirmez ona kalmış. Doğrusu budur, bunca yıllık evrimsel süreçte amacı penisin başını korumak olan bir deri parçası elenmemis ama bazı dine curta mensup insanlar kendisi daha zeki ya insan mudahelesi ile kestiriyor. Bazı tatlı su muslumanalari da çıkıyor işte dinen zorunlu sanıyor bunlara yorum bile yapmamak lazım da neyse.

@Estar Abi Müslüman bile olmadığım halde bana sünneti savundurtuyorsunuz ya cidden tebrik ederim. O kadar makale atılmış adam gelip sünnetin faydası yok diyor hala. HIV kapınca görürsün artık faydası var mı yok mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…