Çocuk istismarı olup olmadığına karar vermek sana kalmış bir şey değil. Anlaman için illa koca koca harflerle mi yazalım? WHO bu işlemin yapılmasında bir sakınca görmemiş, dünya bu işlemi kabul etmiş. Herhangi bir insan hakkının ihlali söz konusu değil. Attığın kaynakları bile yarım okuyorsun.
Okuyorum tabii. Belli ki sen okumuyorsun, benim verdiğim kaynağı bana geri attığına göre
. Attığın her kaynağın yazdıklarında bakalım bu zevk meselesinin irdelenişine;
Genel olarak katılımcıların bazılarının ereksiyon, orgasm zorlukları ve peniste ağrıya sebep olduğunu söylerken, bazıları çok az veya hiç bir fark olmadığını söylemişler. Son cümle araştırmanın yetersizliğinden bahsediyor.
Daha attığın ilk kaynak bu.
Do the Benefits of Male Circumcision Outweigh the Risks? A Critique of the Proposed CDC Guidelines
İkinci kaynakta;
Circumcision Basics
Risklerdeki kısmın çevirisi;
Bir diğer paylaştığın kaynak ;
The purpose of this study is to investigate the effects of adult male circumcision on premature ejaculation (PE). Therefore, between December 2009 and March 2014, a total of 575 circumcised men and 623 uncircumcised men (control group) were evaluated. Detailed evaluations (including circumcision...
Not: IELT (İntravajinal Boşalma Gecikmesi): Erkeğin seks esnasında ne kadar sürede boşaldığını belirten terim.
Not: PE (Erken Boşalma).
Bu sayfanın discussion kısmında outcome (çıktılar) ile ilgili uzun uzun yazı var. Okumak istersen daha detaylı açıklıyor. Ancak veriler bunlar.
Paylaştığın bir diğer kaynak;
Can Circumcision cure Premature Ejaculation? | Metromale Clinic & Fertility Center
Attığın kaynakları daha kendin okumuyorsun.
Attığın kaynaklardan bir tanesini senin görüşlerini destekleyen bir çalışma sunuyor o da şu;
Male circumcision decreases penile sensitivity as measured in a large cohort
Evrim ağacından önce paylaştığın ikiyi okumadım daha. Onu da okuyup ekleme yaparım. Evrim ağacı da senin görüşlerini desteklemiyor bu arada.