Ailemin cimriliği

Dostum benim ailemin de senden pek aşağı kalır bir yanı yok. Neden öyle davrandıklarını lise 3'e geçince anlayacaksın. Ben anladığımda mantıklı gelmişti.

Yazılım öğren, sıkı çalış, iyi bir yazılımcı ol. Birkaç seneye ailenden daha fazla gelirin olur. Birkaç sene asosyal ol, zevklerinden feragat et kazancın ömür boyu rahatlık olur.

Bu iş çok sıkmaya başladı. Yaşlılar gibi "oguyun kuzum oguyun ki memur olun". Herkes yazılımcı olacak diye bir şey yok. İlgisi varsa olur.
Bir de kolay iş değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim babam da böyleydi (hala böyle), ortalamanın üstünde bir para kazanmasına rağmen bilgisayarı bırak, marketten istediğimiz şeyleri bile almazdı. Bir bilgisayar almıştı, o da en dandik olanından. 1 sene sonra bozuldu. En sonunda kendi bilgisayarımı ve telefonumu öğrenci bursumla aldım, kendisi bana hiçbir şekilde yardımcı olmadı.

Bu iş çok sıkmaya başladı. Yaşlılar gibi "oguyun kuzum oguyun ki memur olun". Herkes yazılımcı olacak diye bir şey yok. İlgisi varsa olur.
Bir de kolay iş değil.
Yazılım, özellikle yapay zeka alanında geleceğin mesleği. Yazılım geleceğin okur yazarlığı gibi olacak.

Belkide ileride sana miras kalsın diye yapıyorlardır.

Cimrilik değil bu, ben cimrilik göremedim? Tutumluluk sadece. Milyoner olsam bile suyu çok fazla açana ben de bağırırım, eski telefon hâla çalışıyorsa yenisini ben de almam, çocuğum milletin birbirinin Allah'ına Kitap'ına sövdüğü oyunu oynamaması için ben de bilgisayar almam.

Dediğinizin aksini söylemedim. Sadece herkesin yazılımcı olamayacağını söyledim ki doğru olan da bu.
Çok zor bir şey değil. Herkes yapabilir. Yeter ki istesin. Şiddetle tavsiye ederim.

Yaşım 15 benzer şeyler var kafaya takmıyorum zamana bırakmaya başladım. Anneminde İphone 4'ü vardı değiştir dediğimde aynı şekil bu bana yetiyor ne gerek var diyordu. Anladım ki borçlarımız varmış. Ayrıca gelecekte kimseye muhtaç olmamak için para biriktiriyormuş ailem. Son 1-2 yılda çoğu şey düzene girdi. Eve yeni eşyalar aldık. Masa sandalye koltuk takımı vs. vs. Annem ve babam telefonlarını değiştirdiler. Ama ne yazık ki yeni bilgisayar alınmadı . Galiba ders çalışmak yerine bilgisayar ile çok zaman geçirmeyeyim diye. İşe girip çalışmayı düşünüyorum kendim alabilirim sabrederek. Ailemin beni şımarık yetiştirmemesi de çok iyi. Mesela amcamın durumu iyi kuzenime en iyisini ve en yenisini alır her zaman. Amcam'lara misafirliğe gittiğimizde fark ettim kuzenim 20K'lık laptopu oyuncak gibi kullanıyordu yerlere atmalar felan, mause'u laptopun üzerinde kullanıyordu. Şımarık yetişme kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bozulsa nasıl olsa yenisini alacaklar.

Not : Umarım yazdıklarımı okur ve ders çıkarırsınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…