Ailemin cimriliği

Yazılım öğren, sıkı çalış, iyi bir yazılımcı ol. Birkaç seneye ailenden daha fazla gelirin olur. Birkaç sene asosyal ol, zevklerinden feragat et kazancın ömür boyu rahatlık olur.

Bu iş çok sıkmaya başladı. Yaşlılar gibi "oguyun kuzum oguyun ki memur olun". Herkes yazılımcı olacak diye bir şey yok. İlgisi varsa olur.
Bir de kolay iş değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim babam da böyleydi (hala böyle), ortalamanın üstünde bir para kazanmasına rağmen bilgisayarı bırak, marketten istediğimiz şeyleri bile almazdı. Bir bilgisayar almıştı, o da en dandik olanından. 1 sene sonra bozuldu. En sonunda kendi bilgisayarımı ve telefonumu öğrenci bursumla aldım, kendisi bana hiçbir şekilde yardımcı olmadı.
 
Bu iş çok sıkmaya başladı. Yaşlılar gibi "oguyun kuzum oguyun ki memur olun". Herkes yazılımcı olacak diye bir şey yok. İlgisi varsa olur.
Bir de kolay iş değil.
Yazılım, özellikle yapay zeka alanında geleceğin mesleği. Yazılım geleceğin okur yazarlığı gibi olacak.
 
İlk önce kendimi tanıtayım. Bu sene 7. sınıfa geçmiş 12 yaşında bir çocuğum(lütfen çocuğum diye beni küçümsemeyin).
Başlıktan da görmüş olacağınız üzere ailemin cimriliğinden bıkmış durumdayım.
Ailemin aylık geliri 15.500 TL, 10 bin TL babamdan (kendisi müfettiş), 4 bin TL annemden (kendisi akademisyen), 1.500 TL de kiraya verdiğimiz evden gelen bir gelirimiz var.
Ayrıca bankada 80 bin TL birikimimiz var.
Şimdi ise cimriliklerini anlatacağım.
Beni 8 yıllık bilgisayarı kullanmaya mahkum ediyorlar(Intel Core i5 3. nesil ve onboard bir AMD ekran kartı), bu yüzden de yaşıtlarımla bilgisayar aracılığıyla sosyalleşemiyorum. Hepsi "Valorant" oynarken ben grup dışında kalıyorum (20 FPS). 6 aydır yeni laptop istememe rağmen almıyorlar.
15 yıllık yemek masamız kırık ve sallanıyor.
Annem "iPhone 5S " kullanır. Yenisini almasını önerdiğimde ise şu anki telefonunun onun ihtiyacını gördüğünü belirtir.
15 yıllık yatak kullanırlar, beton gibi serttir.
7 yıllık televizyon kullanırız, ekranından siyah çizgiler geçer.
Babam 10 yıllık ayakkabı kullanır, 5 yılda bir yeni pantolon alır.
Şu ana kadar dışarıdan 2 kez yemek söylediğimizi hatırlarım.
80 metrekare ve 1970'te yapılmış evde otururuz.
Annem muslukları IP gibi değil "IP'lik gibi" açar; ben de IP'lik gibi açmadığım için bağırır.
Not:
Ve maddi durumumuz cidden kötü olsaydı gam yemezdim ama çevremde bu dediklerimden çok daha fazlasını daha az bütçeyle yapanlar var, buna üzülüyorum.
Ev kredisini hala ödüyollar ama yarısına geldik ve maaşlarının onda birine bile tam olarak denk gelmiyor.

Bu durum için yardımlarınızı bekliyorum, hepinize iyi günler.

Belkide ileride sana miras kalsın diye yapıyorlardır.
 
Cimrilik değil bu, ben cimrilik göremedim? Tutumluluk sadece. Milyoner olsam bile suyu çok fazla açana ben de bağırırım, eski telefon hâla çalışıyorsa yenisini ben de almam, çocuğum milletin birbirinin Allah'ına Kitap'ına sövdüğü oyunu oynamaması için ben de bilgisayar almam.
 
Yaşım 15 benzer şeyler var kafaya takmıyorum zamana bırakmaya başladım. Anneminde İphone 4'ü vardı değiştir dediğimde aynı şekil bu bana yetiyor ne gerek var diyordu. Anladım ki borçlarımız varmış. Ayrıca gelecekte kimseye muhtaç olmamak için para biriktiriyormuş ailem. Son 1-2 yılda çoğu şey düzene girdi. Eve yeni eşyalar aldık. Masa sandalye koltuk takımı vs. vs. Annem ve babam telefonlarını değiştirdiler. Ama ne yazık ki yeni bilgisayar alınmadı :D. Galiba ders çalışmak yerine bilgisayar ile çok zaman geçirmeyeyim diye. İşe girip çalışmayı düşünüyorum kendim alabilirim sabrederek. Ailemin beni şımarık yetiştirmemesi de çok iyi. Mesela amcamın durumu iyi kuzenime en iyisini ve en yenisini alır her zaman. Amcam'lara misafirliğe gittiğimizde fark ettim kuzenim 20K'lık laptopu oyuncak gibi kullanıyordu yerlere atmalar felan, mause'u laptopun üzerinde kullanıyordu. Şımarık yetişme kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bozulsa nasıl olsa yenisini alacaklar.

Not : Umarım yazdıklarımı okur ve ders çıkarırsınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı