Ailemin dindar okul takıntısı

Belki de biraz dişinizi göstermeniz gerekiyor. O insanlar, birtakım çevreler tarafından nasıl uyutuluyor da olsalar sizin iyiliğinizi düşünüyor, akıllarınca hayatınız kurtulacak tabii yerseniz. Huzursuzluğun açıkça gösterimi bir çözüm olabilir, istemediğiniz bir yerde başarılı olamazsınız, zaten isteseniz bile bu tip kurumlar sizi kısıtlamak için elinden geleni yapacaktır. Ailenizin kafa yapısı sebebiyle eliniz ne kadar zayıf gözükse de bir o kadar güçlü olabilir. Sözünü ettiğim iyiliğinizi isteme mevzusu anne ve babaları oldukça zayıflatıyor, akıl ve mantık çerçevesinde sizi destekleyecek argüman bolluğu da düşünülünce buradan istediğinizi alarak çıkabilirsiniz. Diğer akrabalara gelirsek bu şekilde insanların hayatına müdahale etmeye çalışan kendini bilmezlere diyecek bir şeyim yok. Ailenize şunu açıkça belirtin; onların bile karar verme konusunda yetkileri kısıtlı olmalıyken başka hiçbir akrabanın fikir belirtme hakkı bile olamaz. Yahu yoldan geçen adam ile amcanın, yengenin vs. ne farkı var bu konuda? Ne hakla karışıyorlar senin hayatına? Kardeşin konusunda da sana büyük görev düşüyor, belki buradaki yardımlarımız seni kurtarabilir ama o çocuğun gözünü sen açmalısın.

Ailenizle ciddi bir konuşma yapmanız lazım. Hayatınıza onların yön vermemesi gerektiği hakkında. Ve dini açıdan bağımsız olduğunuzu üstüne basa basa söyleyin.
Her aile bu dediğin gibi ciddi konuşmaya gelemez. Dini açıdan bağımsız olduğunu söylerse fırçayı yeme ihtimali %90.

Her aile bu dediğin gibi ciddi konuşmaya gelemez. Dini açıdan bağımsız olduğunu söylerse fırçayı yeme ihtimali %90.
Hayatını istemediği şekilde yaşamaktansa ailesiyle kavga etsin. Ailesi gelemezse bu konuşmaya, profesyonel destek almaları lazım. Sosyal'de çözülebilecek bir konu değil zaten.

Hayatını istemediği şekilde yaşamaktansa ailesiyle kavga etsin. Ailesi gelemezse bu konuşmaya, profesyonel destek almaları lazım. Sosyal'de çözülebilecek bir konu değil zaten.
Benim demek istediğim bir çok Türk ailesi bu tarz dindar gibi olduğu için. Bide anlayışsız ise dediğim fırça olayları olabiliyor. Profesyonel destek mi ? Hiç sanmıyorum.

Din bataklığına saplanmış ailelerin çocukları maalesef yaşama bir sıfır mağlup başlıyorlar.
Kendim de dahil maalesef bu ülkede çoğumuz aynı şansızlığı yaşıyoruz.
Ailelerle konuşmak elzemdir ama bu tür aileler genelde çocuklarının iradesine hakim olmaya çalışır.
Bu nedenle kendi çocuğunun ufkunu bilmeden zincirlemeye çalışırlar, çünkü kendileri de aynı zincire bağlanmıştır.
Ne yazık ki, bu dünya çapında genel bir sorundur, çocuklar tek başına ayakta duracak yaşa gelene kadar bu zincirden kurtulmaları pek mümkün olmuyor.
Bu anlamda eğitilmesi gereken çocuktan ziyade ailenin kendisidir.
Atatürk bu konu için Halk evleri açmıştı, aileler bu sayede eğitim görebiliyor ve çocuklarını daha özgür düşünceyle yetiştirebiliyordu.
Maalesef bu halkevleri 51 yılında gelen hükümet tarafından kapatılmış, malları da hazineye devredilmişti.
Kısaca balık baştan kokar, şu anda yaşanan bu sorun devlet eliyle yaratılır yine devlet eliyle giderilir.

Dostum ben 5 vakit namazını kılan bir insanım. Zaten başka insanları uyarma görevi bana düşmüyor.

Bana ailenize ulaşabileceğim bir numara verirseniz ikna etmeye çalışabilirim düzgün bir okul için.

Kaç kere konuştuk sanırım dostum yani kim ararsa alsın fikir değişmiyor özel olsun adı Anadolu lisesi olsun ama imam hatip kadar din dersi olsun diyor ne diyeyim.

Son düzenleme:
Bende dindar sayılırım ama hiçbir zaman Imamhatip'e gitmeyi düşünmedim. Ailen kendilerini gururlandırmak için senin hayallerinle oynamamalı. Lütfen anne ve babana neden Imamhatip'e gitmeni istediklerini sorar mısın? Sonrasında cevaba göre sana güzel bir konuşma yazacağım, ailene söylemen için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…