Ailemin dindar okul takıntısı

Ailen seni düşünüyor. En kötü ihtimalle imam olursun. Maaşı güzel, bedava konaklama, yaptığın iş sadece günün 5 vakti ibadet. Cuma günleri de "camiye yardım" diyerek paraya para demezsin. Aklını kullanırsan üniversiteye gitmeden Cumhurbaşkanı bile olabilirsin. Daha ne istiyorsun(!)

Ailen seni düşünüyor. En kötü ihtimalle imam olursun. Maaşı güzel, bedava konaklama, yaptığın iş sadece günün 5 vakti ibadet. Cuma günleri de "camiye yardım" diyerek paraya para demezsin. Aklını kullanırsan üniversiteye gitmeden Cumhurbaşkanı bile olabilirsin. Daha ne istiyorsun(!)
:D
Geçmiş olsun, çok zor bir durum. Bir şekilde ağırlığınızı koymanız lazım. O tarz okullardaki çevreyi geçtim eğitimi bile düzgün değil. Hem kendinizle hem de kardeşinizle ilgili ailenizle konuşun.
Kardeşim pek dert etmiyor zaten .
Aileniz birtakım çevreler tarafından beyni yıkanmış durumda, bu çok açık ve net. Sizin olabildiğince direnmeniz gerekiyor bu akıl tutulmasına karşı.
Ben söylediğimde bana beyni yıkanmış diyorlar :D .

Gercekten dindar bir aile de yasamak cok sıkıntı. Bizimkinler de abartili olmasa da dindarlar. Aileni hangi yonden ikna edebilirim diye oturup dusunmen lazim. Ne soylersem ikna olurlar ne soylersem olumlu yaklasirlar? Diye. Hatta gozlerine girersen seni onemserler. Annene "anne beni sabah namazina kaldirsana bundan sonra 5 vakit namaz kilacagim" de ve bunu en az 5-6 gun ama en az 5-6 gun devam ettirmelisin. Ondan sonra bu konuyu ailenle aksamleyin cay icerken veya toplandiginizda sakin bir ortami yakalayip soylemelisin. Bol sanslar.

Dindar ama iyi eğitimi olan bir okula gitmeyi isteyebilirsin. Ailen bu kadar takıntılıysa seni dini bakımdan zayıf bir okula asla göndermeyecektir. Yaptıkları şey de çok yanlış. Sana dayatma uygulayarak seni dinden soğutuyorlar haberleri yok.

İmam hatip bir gencin hayatını bitirir. Bu okulu okudun bu okulla ilgili bir iş yapacaksın!. İstisnalar hariç bu okulu bitirdim ben gideyim özel sektör de çalışayım falan unut yani. Benden saba bir abi tavsiyesi.

Ne yap et aileni ikna et.

Ülkemizde muhafazakar aileler çok fazla. Geleceğin hakkında seçim yapmak konusunda özgür olduğunu söyle ailene, sığ görüşlü insanlar değillerse saygı duyacaklardır. Onların direttiği hayatı yaşayamazsın.

Kurtuluşun yok. O yaşa gelmiş insanların fikir yapısını değiştiremezsin. Sadece onlara kendi tercihlerinin onların tercihlerinden daha önemli olduğunu kanıtlamalısın.

Bir tane hayat var, o da senin hayatın. Onlar yaşamayacak bu hayatı, sen yaşayacaksın.

%4 dilim diyorsun; gayet başarılı, umut vaadeden bir kardeşimizsin. Eğer gerçekten istemiyorsan o okulda okumayı bir gün daha bekleme ailene karşı güzel bir konuşmanı toparla ve çık karşılarına.

Ne bileyim, ben olsam şöyle bir şeyler söylerdim :);

"Ben mühendis(örneğin) olmak istiyorum. Şu anda gittiğim okul benim seviyemde değil ve körelmeye başlıyorum. Bu okulla beraber iyi bir yer(okul) kazanabileceğimi düşünmüyorum. Daha iyi yerlerde(okul) geleceğe yönelik daha iyi eğitimler alabilirim. Dini eğitimi illa okulda almak zorunda değilim. Okulda derslerime, evde sizin istediğiniz gibi dinimize çalışayım. Yaşıtlarım temel dersleri her hafta benden 2-4 saat fazla görüyorlar. Bu ciddi bir kayıp. Bizde ise temel dersler yerine dini dersler var. Şu anda gittiğim okul ikisini birden yapamıyor, elbet birisi eksik kalıyor. Lütfen benim yaşayacağım bir hayatta benim tercihlerimin de önemli olduğunu anlayın."

Edit: Hatta akıllarını çelmek için okulu değiştirirseniz 5 vakit namazıma ve düzenli hatim indirmeye başlayacağım gibi vaat sunabilirsin. Hem onların istediği olur, hem de senin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı