Ailemin staja devam etmem için zorlaması

szep

Hectopat
Herkese merhaba. 12. sınıf öğrencisiyim ve geçen hafta staja başladım. Halihazırda evden çalışıyordum ve staja başladıktan sonra gün içinde çok az vaktim kaldığından dolayı ona da ara verdim. Çalışma hayatı bana göre değil, cehennem gibi geçiyor. En ufak kızmaya ya gözlerim doluyor ya karşılık veriyorum, zaman geçmek bilmiyor vesaire. Biliyorum emeklemeden koşamam, ilk zamanlarda bunlar normal ancak hayatımda hiçbir zaman rutin şeylerde devamlılık sağlayamadım. Stajdan önce yaptığım işin getirisi ortalama bir kazançtan çok üstteydi ve ben de böyle bir imkanım varken sevmediğim bir yerde çalışmak istemiyorum. Bu yüzden stajdan ayrılmak istiyorum ancak ailem kolunda bir altın bilezik olsun meslek öğren deyip beni ayrılmamam için zorluyor. İşi öğren okul bitince sana atölye açarız diyorlar ama benim planlarım çok farklı. Sizce ne yapabilirim? Yarın bile gitmek istemiyorum, kötü hissediyorum.

Eğer meslek lisesine gidiyorsanız staj maalesef zorunlu. Mezun olmanıza engel. Okul ile konuşarak staj yerinizi değiştirebilirsiniz.
Yok hocam, staj yerim ile alakalı değil. Ben nereye gitsem yapamam. Şu anda EA'ya geçilebiliyorsa EA'ya geçip sadece sınavlara gitmek istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı