Ailenin aşırı Müslüman'cı baskılarından nasıl kurtulunur?

Kur'an'da bu konuyla ilgili ayetler vardı, onları gösterin.

Nasıl ayetlermis? Oturup binlerce ayet arasından işine geleni mi arasın? Biraz daha açık olun.
Ben de oturup binlerce ayet arasından arkadaşın işine gelecek ayeti arayamam. Arama motoruna şu konuyla ilgili ayetler yazacak. Ayrıca şu videoyui izleyiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Din önemli bir şey hiç yaşamadım böyle bir şey ama en iyisi tamam deyip geçin.

Birkaç tanıdığım bu tarz aile baskısı altında kaldı ve işin sonunda tamamen dinden uzaklaştılar. İbadetin gönülden geçerek yapılanı makbuldür, bunu onlara izah etmeye çalış ancak baktın olmuyor ben buyum arkadaş de bırak.

Dinde isteksiz yapılan şeyler kabul olmuyor diye biliyorum ben istekle yapması lazım yoksa arkadaş aile baskısından dinden uzaklaşır bu sefer onlar daha fazla günaha girer.

Dinde isteksiz yapılan şeyler kabul olmuyor diye biliyorum ben. İstekle yapması lazım. Yoksa arkadaş aile baskısından dinden uzaklaşır. Bu sefer onlar daha fazla günaha girer.
7 yaşında namaz kıl deyin, 10 yaşında kılmıyorsa dövün diye sahih hadis var.
Ayet, hadis arayacaksanız böyle şeyler bulabiliyorsunuz. Bu durumda zorlamada aile haklı.

Peygamber'in tecavüzcü olduğunu söyleyen sahih hadisler vardır, bilime,mantığa tamamen zıt giden sahih hadisler vardır.

Ayrıca 4 halife dönemi hadis yazımı yasaktı, ayrıca dinde zorlama yoktur, dine girsen bile. Kur'anda namaz kılman önerilir(farzdır), ancak öyle kılmayınca dövün, öldürün gibi asla bir şey olamaz.

Hocaların dediği gibi de değil olay, namaz dinin direği değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…