Niye olamıyor? Adam aracılığıyla gelen dine inanıp uğraşlar sonucu sağlam olduğu kesin olan hadislere inanmamak mantıklı mı? Öyleyse o sizin inancınız. Konu sahibinin ailesi muhtemelen öyle düşünmüyor. Burada konu o.
Sağlam olduğu kesin dediğiniz hadislerden örnek vermek isterim;
Çelişki Örnekleri
“Gaybın anahtarları O’nun katındadır, O’ndan başka hiç kimse gaybı bilmez…” (En’am Suresi 59). “De ki: ‘Ben size, Allah’ın hazineleri yanımdadır, demiyorum. Gaybı da bilmem. Size ‘Ben meleğim’ de demiyorum. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum…” (En’am Suresi 50). “De ki: Allah’ın dilemesi dışında kendim için yarardan ve zarardan (hiçbir şeye) malik değilim. Eğer gaybı bilebilseydim muhakkak hayırdan yaptıklarımı arttırırdım ve bana bir kötülük dokunmazdı. Ben, iman eden bir topluluk için, bir uyarıcı ve bir müjde vericiden başkası değilim.”
(A’raf Suresi 188).
“Resulullah aramızda doğrulup, o günden kıyamete kadar olacak her şeyden bahsetti…” “Resulullah kıyamete kadar gelecek her şeyi bana haber verdi. Onlardan her ne varsa ona sordum. Sadece ‘Medine halkını Medine’den kim çıkaracak?’ bunu sormadım.”
(Tirmizi, Kıyamet 11, (2442).)
“Üzerinde kırmızı renkli iki giyecek bulunan bir adam geldi ve Resulullah’a selam verdi. Ama adamın selamını almadı.”
(Ebu Davud, Libas 20, (4069); Tirmizi, Edeb 45, (2808).)
“Bir selamla selamlandığınızda, siz ondan daha güzeliyle selam verin ya da aynıyla karşılık verin…”
(Nisa Suresi 86)
Bu kadar yeter bile, Peygamber dönemine en yakın hadisin 150 yıl sonra olduğunu düşünürsek; gayet sağlammış. Hadis kitaplarına biraz bakmanızı öneririm, Peygamber dönemi de hadis yazımının yasak olduğunu görürsünüz.
Kur'anda olmayan hükmü kimse veremez, bu sadece şeyhine,evliyasına tapan heriflerden beklenecek harekettir.