Ailenin başkalarıyla kıyaslanması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biliyorum 50 kere açılmıştır bu konu ama daha da fazla cevap istediğim için açıyorum tekrardan kusura bakmayın.
Merhaba 16 yaşındayım, 10.sınıf öğrencisiyim sınavlar açıklanınca başkasından düşük alınca kıyaslama başlıyor. Ne yaparsam yapayım dinletemiyorum. Sonunda tavan yaptı sinirim. Rest çektim gittim, çekildim odaya ama gerçekten çok sıkıldım konuşmaktan boğazım ağrıdı. Sesim gitti. Sinirlerim tavan zaten yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın. Sadece yardım edin lütfen nasıl önleyeceğim bunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu aynen bende yaşıyorum ve ailem biz seni diğerleriyle kıyaslama yapmıyoruz demesine rağmen yapıyor. Çözümü bence bilmemki sormadım diğerlerini demektir. Bende işe yaradı.

Biliyorum 50 kere açılmıştır bu konu ama daha da fazla cevap istediğim için açıyorum tekrardan kusura bakmayın.
Merhaba 16 yaşındayım, 10.sınıf öğrencisiyim sınavlar açıklanınca başkasından düşük alınca kıyaslama başlıyor. Ne yaparsam yapayım dinletemiyorum. Sonunda tavan yaptı sinirim. Rest çektim gittim, çekildim odaya ama gerçekten çok sıkıldım konuşmaktan boğazım ağrıdı. Sesim gitti. Sinirlerim tavan zaten yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın. Sadece yardım edin lütfen nasıl önleyeceğim bunu.

Ben 20 yasindayim. Daha 3 4 sene oncesine kadar sinavlardan dusuk aldigimda ayni senin yasadigin gibi ailem tarafindan kıyaslanmaya mahkum kalırdım. Bu sadece sana ozel bir şey değil, hepimiz de bu durum böyle. Dunyanin her yerinde kiyaslamalar var, meslek sahibi oldugunda bu dedigimi daha iyi anlayacaksin. Aileler ne yazik ki tum basariyi okulda alinan yuksek notlar saniyorlar lakin bunla alakasi yok basarinin. Bugun cevremde okuyanlarin %90'ı iş bulamiyor, bu mu basari? Sana onerim kulak asmaman, kendi yoluna bakman. Emin ol asıl başarı senin mesleki anlamda kendini gelistirmen ve gelecegini saglama alabilmendir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı