Ailenizden biri suç işlese ne yapardınız?

Suça bağlı. Eğer kasıtlı olarak birine zarar verdiyse, kasıtlı olarak düzeni bozup masum insanlara zarar verdiyse savunmam ve arkasında durmam.

Ancak kendisine saldıran birine zarar verdiğinde ya da olay nefsi müdafaa kısmına girdiğinde tabii ki savunurum ve arkasında dururum.

Sevdiğim insanların çoğu taşkınlık çıkartacak, yasal olarak düzeni bozup kendilerine zarar gelmediği sürece birilerine zarar verecek insanlardan oluşmadığı için gönlüm rahat. Aynı şekilde ben haksızsam beni de kimse savunmasın.

Eğer adalet yok deyip sevdikleriniz için adalete ters bir mantık güdüyorsanız ilk önce adaletinizi ''kendi vicdan ve merhametinizde'' oturtun, sonra ''sarayların ismindeki adaleti'' sorgulayın.

Büyük bir suç diyelim. Şimdi banka soydu veya cinayet işledi desem olmaz. Herkesin kendi sınırı var.
Hırsızlık ise neden yaptığını sorgularım ve mal sahibine teslim ederim çalınan malı. Çalan kişi bir daha yaparsa o zaman arkasında durmam.

Onun dışında toplumun huzurunu bozan, masum insanlara zarar veren bir suç ise asla arkasında durmam.

Ne ederdiniz? İhanet mi, yardım mı?
Eğer çok ağır bir suç ise ihanet ederdim, neden yardım edeyim? Sonuçta yaptığı şeyin cezasını çekmesi gerekir. Genelleme olarak suç derseniz kategorilere gireceği için yardım ederdim, zira genel olarak ağır suçlar yok.

Hırsızlık ise neden yaptığını sorgularım ve mal sahibine teslim ederim çalınan malı. Çalan kişi bir daha yaparsa o zaman arkasında durmam.

Onun dışında toplumun huzurunu bozan, masum insanlara zarar veren bir suç ise asla arkasında durmam.

Eğer çok ağır bir suç ise ihanet ederdim, neden yardım edeyim? Sonuçta yaptığı şeyin cezasını çekmesi gerekir. Genelleme olarak suç derseniz kategorilere gireceği için yardım ederdim, zira genel olarak ağır suçlar yok.
Geri dönüşleriniz için teşekkürler.

Bir sitede gezerken bu konuyu gördüm ve sizlerin de fikrini merak ettiğim için açmak istedim.

Ailenizden birisi anneniz, babanız veya kardeşiniz suç işledi, tek siz biliyorsunuz ve yakalanma riski var ve yakalanırsa suça yataklıktan siz de ceza alacaksınız.

Yakalanmaması için elinizden geleni yapar mıydınız? Yoksa ihbar mı ederdiniz? Ne yapardınız?

Ben riski alıp yardım ederdim.
İşlediği suça göre değişir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı