Aileye psikoloğa gitme ihtiyacı nasıl açıklanır?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Son zamanlarda aşırı derece de mutsuzum. İçimde bir boşluk var. Sınıftakiler de görüyor bunu. Hiçbir şey yapasım gelmiyor ve sürekli üstümde yorgunluk var. 24 saat uyusam yine de uykum var. Ders yapamıyorum çünkü bir türlü odaklanamıyorum. 2 gündür ders yapamıyorum. Onun dışında takıntılarım vardı. Bu takıntılarım zamanla daha da ilerliyor. Bu yüzden psikoloğa gitmek istiyorum ama ailem cahil olduğundan bunu onlara nasıl diyeceğimi tam olarak bilmiyorum. Derken de aşırı derece de utanıyorum çünkü çok samimi değilim. Nasıl diyeceğim bilmiyorum.

Buna benzer konular açmaktan yoruldum.

Gerçekten bu tarz konularda sizi çok görüyorum. Alttan alarak, sorunlarınızı anlatarak çözün derim. Psikoloğa gitmenin mantıklı yanlarını anlatmaya çalışın. Varsa ailenizin güvendiği birinden bu tavsiyeyi aldığınız ve giden tanıdığınız kişilerin de çok memnun olduğunu söyleyin. Eğer gidemezseniz bu dünyanın sonu değil. Ülkede birçok insan psikolog yüzü görmeden büyük sorunlarla uğraşıyor. Çözüm kendinizde, psikolog buna yardımcı olan kişi. Olmazsa bir konu daha açın tekrar konuşuruz.

Gerçekten bu tarz konularda sizi çok görüyorum. Alttan alarak, sorunlarınızı anlatarak çözün derim. Psikoloğa gitmenin mantıklı yanlarını anlatmaya çalışın. Varsa ailenizin güvendiği birinden bu tavsiyeyi aldığınız ve giden tanıdığınız kişilerin de çok memnun olduğunu söyleyin. Eğer gidemezseniz bu dünyanın sonu değil. Ülkede birçok insan psikolog yüzü görmeden büyük sorunlarla uğraşıyor. Çözüm kendinizde, psikolog buna yardımcı olan kişi. Olmazsa bir konu daha açın tekrar konuşuruz.
Evet hocam, maalesef bu tarz konular çok açıyorum. Bazılarına trol yapıyor gibi de gelebilir. Ama cidden kötü durumdayım. Annem yaklaşık 3-4 hafta önce azcık takıntılı olduğumu anladı. Orda bana seni psikiyatriye götürmemi ister misin dedi. Keşke orda olur deseydim. Bir daha böyle bir şans gelmez.

Evet hocam, maalesef bu tarz konular çok açıyorum. Bazılarına trol yapıyor gibi de gelebilir. Ama cidden kötü durumdayım. Annem yaklaşık 3-4 hafta önce azcık takıntılı olduğumu anladı. Orda bana seni psikiyatriye götürmemi ister misin dedi. Keşke orda olur deseydim. Bir daha böyle bir şans gelmez.
Bence annene bunun konusunu tekrar aç ama pat diye değil sonra söyle gidelim falan de eğer annen bunu sorduysa bence seni bu konuda yargılayacak birisi değil. Hem yargılarlarsa da yargılasınlar senin ruhsal sağlığın daha önemli emin ol.

Hocam odaklanma problemine de psikolog bakar mı?
Bir de özel hastanelerde 1 seans ücreti ne kadar? Kaç seans da bitiyor?
Açıkçası kendimde OKB, major depresyon ve DEHB var olduğunu düşünüyorum.

Bence annene bunun konusunu tekrar aç ama pat diye değil sonra söyle gidelim falan de eğer annen bunu sorduysa bence seni bu konuda yargılayacak birisi değil. Hem yargılarlarsa da yargılasınlar senin ruhsal sağlığın daha önemli emin ol.
Hocam gitsem de yanımda duracak diye çok korkarım.

Hocam gitsem de yanımda duracak diye çok korkarım.
Seanslarda eğer istersen Ailen'i salondan dışarı çıkarttırabilirsin hani özel durumum var ailemin yanında da konuşmak istemiyorum diye, bazen de psikoloğun kendisi sorar sana veya bazı psikologlar kendisi diyor biz seansa başlayacağız sizi dışarı alacağız bir kaç dakika diye. Fakat yanlış bilmiyorsam bazen bazı psikologlar eğer ciddi bir durum varsa aileye söylüyor diye hatırlıyorum.

Seanslarda eğer istersen Ailen'i salondan dışarı çıkarttırabilirsin hani özel durumum var ailemin yanında da konuşmak istemiyorum diye, bazen de psikoloğun kendisi sorar sana veya bazı psikologlar kendisi diyor biz seansa başlayacağız sizi dışarı alacağız bir kaç dakika diye. Fakat yanlış bilmiyorsam bazen bazı psikologlar eğer ciddi bir durum varsa aileye söylüyor diye hatırlıyorum.
Eğer ciddi bir durum dediğiniz şey inti*ar demi? Valla ailem yanımda olursa hiçbir şey anlatamam.

Hocam odaklanma problemine de psikolog bakar mı?
Bir de özel hastanelerde 1 seans ücreti ne kadar? Kaç seans da bitiyor?
Açıkçası kendimde OKB, major depresyon ve DEHB var olduğunu düşünüyorum.
Bakar. Özel hastanelerde genel muayene ücretleri 2000TL civarı diye biliyorum fakat psikolog için hastanelere değil bireysel psikologlara veya bu işin merkezlerine gidin. Kendinize de teşhis koymayın, sorsak ülkenin yarısında OKB var. Ha sizde olabilir, ama kendinize bu teşhisi koymak fayda sağlamayacağı gibi aklınızı yorar.

Bakar. Özel hastanelerde genel muayene ücretleri 2000TL civarı diye biliyorum fakat psikolog için hastanelere değil bireysel psikologlara veya bu işin merkezlerine gidin. Kendinize de teşhis koymayın, sorsak ülkenin yarısında OKB var. Ha sizde olabilir, ama kendinize bu teşhisi koymak fayda sağlamayacağı gibi aklınızı yorar.
Hocam bireysel psikologlar daha mı iyi oluyor?

Eğer ciddi bir durum dediğiniz şey inti*ar demi? Valla ailem yanımda olursa hiçbir şey anlatamam.
Yani dediğim gibi eğer rahat anlatamayacaksanız bir şeyleri aileniz olmadan konuşmak istediğinizi söylerseniz konuşabilirsiniz öyle anneniz babanız dışarda bekler. Ve evet eğer dediğiniz şey veya ona yaklaşacak bir ruh sağlığı durumu varsa ailenize söyleyebilirler. Normalde hepsi aramızda kalacak falan diyorlar ki bazen böyle oluyor ama dediğim gibi ciddi konularda aileye söylüyorlar ki aileniz durumu gözlemlesin ona göre psikolog işte ilaç lazım falan derse klinik psikoloğa gidebilirsiniz. Klinik psikologlarda genel de hastanede oluyor zaten. Bu arada Psikoloğun bir klinik psikoloğuna yönlendirdiğini bilmiyorum orası tamamen benim teorim ama muhtemelen öyledir sonuçta Psikologlar ilaç veremiyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı