Aileye psikoloğa gitme ihtiyacı nasıl açıklanır?

Eğer ciddi bir durum dediğiniz şey inti*ar değil mi? Vallahi ailem yanımda olursa hiçbir şey anlatamam.

Ayrıca ailenle aynı odada bulunmayacaksın emin ol kendimden biliyorum ailem hep dışarıdaydı ben söylemesem bile psikolog onları çıkarırdı.

Son zamanlarda aşırı derece de mutsuzum. İçimde bir boşluk var. Sınıftakiler de görüyor bunu. Hiçbir şey yapasım gelmiyor ve sürekli üstümde yorgunluk var. 24 saat uyusam yine de uykum var. Ders yapamıyorum çünkü bir türlü odaklanamıyorum. 2 gündür ders yapamıyorum. Onun dışında takıntılarım vardı. Bu takıntılarım zamanla daha da ilerliyor. Bu yüzden psikoloğa gitmek istiyorum ama ailem cahil olduğundan bunu onlara nasıl diyeceğimi tam olarak bilmiyorum. Derken de aşırı derece de utanıyorum çünkü çok samimi değilim. Nasıl diyeceğim bilmiyorum.

Buna benzer konular açmaktan yoruldum.

2 yıldır böyle konularda görüyorum konu açmak yerine annene babana söyle emin ol çözüm bulunur buradaki insanlar sana bir yere kadar yardım edebilirler.

Sadece psikolog değil psikiyatrist'te lazım gibi göründü bana. Allah korusun takıntılar OKB'den çalışamamak DEHB'den olabilir.

@Shyquick bir inancın var mı usta? Konu dışı değil bu soru.

Maalesef. Agnostiğim.

Ayrıca ailenle aynı odada bulunmayacaksın emin ol kendimden biliyorum ailem hep dışarıdaydı ben söylemesem bile psikolog onları çıkarırdı.

2 yıldır böyle konularda görüyorum konu açmak yerine annene babana söyle emin ol çözüm bulunur buradaki insanlar sana bir yere kadar yardım edebilirler.
Ne konuşuyorsunuz? Kaç seans sürüyor? Hastalığınız neydi?

Sadece psikolog değil psikiyatrist'te lazım gibi göründü bana. Allah korusun takıntılar OKB'den çalışamamak DEHB'den olabilir.
Yok hocam asla çalışamıyorum. Bu hafta bir şey oldu bana. Tam da sınav haftasına denk geldi.

Psikolog teşhis koyamaz mi? Oturduğum yerde adam akıllı bir psikiyatri yok maalesef.

Ne konuşuyorsunuz? Kaç seans sürüyor? Hastalığınız neydi?

Benim hastalığım yoktu ama kötü bir durumdaydım. Hastalığına bağlı kaç seans süreceği. Psikolog bana çocukluğumu günümüzdeki yaşadıklarımı arkadaşlarımı kısaca tüm hayatımdakileri sormuştu. Ve eğer psikolog ailene çok istisna durumlar hariç(birine zarar verme, intihar, cinsel istismar) harici bilgi vermesi yasal olarak suçtur.

Benim hastalığım yoktu ama kötü bir durumdaydım. Hastalığına bağlı kaç seans süreceği. Psikolog bana çocukluğumu günümüzdeki yaşadıklarımı arkadaşlarımı kısaca tüm hayatımdakileri sormuştu. Ve eğer psikolog ailene çok istisna durumlar hariç(birine zarar verme, intihar, cinsel istismar) harici bilgi vermesi yasal olarak suçtur.

Eğer ilaç almanız gereken bir durum sezerse sizi psikiyatriye yönlendirecektir.

Hocam öyle bir konuşuyorum ki sanki gideceğim. Daha aileye diyemedim.

Hocam psikolog teşhis koyabiliyor mu? Ya da teşhis koyunca aileye söylüyor mu? Hep önlerinde bir kağıt oluyor ya merak ediyorum ne yazıyorlar diye.

Hocam psikolog teşhis koyabiliyor mu? Ya da teşhis koyunca aileye söylüyor mu? Hep önlerinde bir kağıt oluyor ya merak ediyorum ne yazıyorlar diye.

Koyamıyor ama koyulması ve ilaç alman için psikiyatriye yönlendirecektir. Ailene söyleyecektir ilaç alman hasta olduğun vs. söyle şu ailene 2 yıldır böyle konular açmaktansa belki mutlu olursun.

Hep önlerinde bir kağıt oluyor ya merak ediyorum ne yazıyorlar diye.

Sana sorular soruyor senin anlattıklarını not alıyor çünkü yüzlerce hastası var hepsini hatırlaması mümkün ddğil.

Koyamıyor ama koyulması ve ilaç alman için psikiyatriye yönlendirecektir. Ailene söyleyecektir ilaç alman hasta olduğun vs. söyle şu ailene 2 yıldır böyle konular açmaktansa belki mutlu olursun.

Sana sorular soruyor senin anlattıklarını not alıyor çünkü yüzlerce hastası var hepsini hatırlaması mümkün ddğil.
Hocam teşhis koyamıyorsa gitmenin de anlamı yok gibi. Burada da düzgün psikiyatri de yok.

Ben teşhis koyabiliyorlae ve konuşarak sorunu çözmeye çalışıyorlar diye biliyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı