Hocam bu hastalıklarıma hiç mi iyi gelmiyor?Psikoloğa da gitmeni öneririm. Gerçekten iyi geliyor. Ama iyileşmesi bekleme.
Neden hocam? Takıntılarım, mutsuzluk, insanları sevmemek bunlarla onun elbette alakası var ama beni etkilemiyor.@Shyquick Normal o zaman. Yapacak bir şey yok. Beşeri tıbbın sana yapabileceği pek bir şey yok ilaçlarla bazı etmenleri baskılamak dışında. En yakın zamanda sağlığına kavuşma dileğiyle.
Hocam bu hastalıklarıma hiç mi iyi gelmiyor?
Hocam arkadaşlarla dışarı çıkamıyorum. Korumacı aile yapısından dolayı. Onun dışında vaktim olsa spora gidecektim de onu yapacak vakit de yok.O boşluk eğer ki hayatınızda bir şey değiştirmezseniz gitmez hocam yeni arkadaşlar edinin spora başlayın hayatınızdaki insanlar ve sınırlanızı dengede tuttun ailenize ise bence bu konu hakkında mesaj verin çaktırmadan bir zaman sonra verdiğiniz mesajlardan illaki konu açılacaktır umarım iyi olmanız dileğiyle.![]()
16 yaşındayım. Daha 18 yaşına çok var.Kaç yaşındasınız? 18 yaşına yakınsanız dişinizi sıkın bence. 18 olduktan sonra aile izni olmadan gidebilirsiniz.
Hocam ne konuşuluyor psikolog da?Hocam psikoloğa gitmenin mantığı derdini anlatıyorsun neden kötü hissettiğini buluyor ya da tavsiye veriyor. Psikiyatristler ise doktor olduğu için tedavi ediyorlar. Ancak psikologta vereceği tavsiyelerle yardımcı olabilir. (dikkatini nasıl toplayacağına, takıntıların hakkında) dediğim gibi ancak tavsiye verebilir. Yine de gitmeni öneririm. Mutsuzluk konusunda ise kesinlikle işe yarıyor kendimden biliyorum.
Sorununu veya sorunlarını anlatıyorsun, sonra o da sana bunlar üzerinden soru soruyor, sende derdini anlatmaya devam ediyorsun gerekirse en en detayına kadar anlatıyorsun. En sonunda bunlar üzerine bir çıkarım yapıyor ve sana bunları nasıl atlatacağına dair tavsiyeler veriyor.Hocam ne konuşuluyor psikolog da?
Hocam ne konuşuluyor psikolog da?
Hocam çok yalnızım. Derdimi anlatacak 1 tane arkadaşım yok. Ya da 1 arkadaşımla dışarı kahve içemiyorum. Ayrıca ben bu dünyaya "insanın en büyük başkaldırısı, anlamsız bir dünyada anlam yaratmaya çalışmasıdır." felsefesiyle bakıyorum.Durumuna göre. Örneğin sen kötü hissediyorsan bunun sebebini araştırıyor. Hayatınla ilgili tavsiye verebilir. Aydınlanma yaşamana yardımcı olabilir. Etrafındaki gıcık tipleri umursamamanı sağlayabilir. İmkanın varsa gitmeni öneririm. Belki farkındalığın artacağı için psikiyatriste gerek bile kalmaz.
Bu arada hakaret olarak algılama lütfen. İçindeki boşluk hissinin agnostiklikten kaynaklanması muhtemel. İnançsız insanlarla görülür.
Hocam illaki dışarı çıkmanıza gerek yok ki diğer konularınız da baktım oyun oynamayı seven birisisiniz oyun arkadaşı bulabilirsiniz.Hocam arkadaşlarla dışarı çıkamıyorum. Korumacı aile yapısından dolayı. Onun dışında vaktim olsa spora gidecektim de onu yapacak vakit de yok.
16 yaşındayım. Daha 18 yaşına çok var.
Hocam ne konuşuluyor psikolog da?
Hocam belki hayatınızda küçük adımlar yaparak başlıyabilirsiniz mesela dinlediğiniz müzik zevkini veya oynadığınız oyunları okuduğunuz kitapları izlediğiniz şeyleri değiştirmek belki buhranıza çözüm olacaktır.Hocam çok yalnızım. Derdimi anlatacak 1 tane arkadaşım yok. Ya da 1 arkadaşımla dışarı kahve içemiyorum. Ayrıca ben bu dünyaya "insanın en büyük başkaldırısı, anlamsız bir dünyada anlam yaratmaya çalışmasıdır." felsefesiyle bakıyorum.
Yani hocam çok da bir zevkim yok. Yani bunların bende hiçbiri yok. Şöyle bakınca kendimi sorgulayınca harbi hayatımda hiçbir şey yapmıyormuşum gibi hissettim.Hocam illaki dışarı çıkmanıza gerek yok ki diğer konularınız da baktım oyun oynamayı seven birisisiniz oyun arkadaşı bulabilirsiniz.
Hocam belki hayatınızda küçük adımlar yaparak başlıyabilirsiniz mesela dinlediğiniz müzik zevkini veya oynadığınız oyunları okuduğunuz kitapları izlediğiniz şeyleri değiştirmek belki buhranıza çözüm olacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.