Aimimi Nasıl Geliştiririm?

edizkurtz

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
132
Hemen 10 dakika oynayıp Shroud falan olmayı beklemiyorum. Uzun vadede olsa da iyi bir aime sahip olmak istiyorum. Aim geliştirecek bir tavsiyeniz var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben birkaç senedir aralıksız CS:GO oynamaktayım. Rekabetçi oynamasam bile her gün mutlaka girer en azından 300-500 bot vurur ayrıyeten ölüm maçlarına girerim refleksler için öneririm. Bu arada rankım supreme. İyi geceler :)
 
Aimim iyi değil ama bir arkadaşımın şöyle bir taktiği var faredeki dpı ayarını düşük tutuyor yavaş kullanırsa sekme olayını daha rahat kontrol ettiğini iddia etti kendisi. Çünkü silahlar çok sekiyor ayrıyetten dpı fazla olduğunda fare aşırı hızlı olduğunda sabitlemek için hareket ettirdiğimizde nişangahın daha farklı noktalara kaydığını dolayısıyla sabitlemenin biraz daha zor olduğunu söylüyordu tabi bu onun görüşü ama yinede bir tavsiye olabilir :)
 
Rekabetçi oyunları bol bol oynayarak gelişir. Ben 10 yıl önce baya bir CS 1.6 oynadım. Çeşitli turnuvalara katıldım, günlük clan maçlarım olurdu ve aimim çok iyiydi. Benim kafadan vurmadığımı CS kill saymıyor derdim :). Tabi genel olarak bir yetenek de gerekir. Neyse şimdi demek istediğime geleceğim. Aimi iyi bir insan olsan da sürekli belirli bir oyunu oynamadan o oyunda çok iyi olamıyorsun. Örneğin PUBG ilk çıktığı zamanlar çok oynardım ve çok kill alıp çoğu zaman 1. olurdum Aimimin iyi olması oyuna benim gibi yeni başlayanlara karşı avantajdı aynı şekilde APEX'in çıktığı ilk günlerde sürekli 1. oldum peki ya sonra? Uzun bir aradan sonra PUBG giriyorum ve sinir oluyorum çünkü 4 kişilik bir takımı indiren ben 1 adamı zor vuruyorum, herkes oyunu öğrenmiş ve ben unutmuşum Aimim kurtarmıyor. Aynı şekilde CS:GO'ya oyun çıktığından çok sonra girdim ve hiç bir zaman iyi bildiğim Aimimin diğer oyunculara çok üstünlük sağladığını görmedim çünkü ben girene kadar herkes oyunu öğrenmişti.
Yani aimin çok iyi ve yada kötüdür bilemem ama bu tarz oyunlar süreklilik istiyor. Shroud dediğin çocuk gerçekten yetenekli ama o da sürekli oynayarak iyi kalmayı başarıyor.
 
Pratik de çok önemli olmakla birlikte, doğal bir yatkınlığın, bir yeteneğin de olması lazım.
Yoksa bir yere kadar...
 
CS:GO için konuşursak günlük yapman gerekenler bir kaç şey var.
Minimum 20 30 dakikanı ayırıp aimbot z, refleks aim ve recoil master atölye haritalarında zaman geçirmek olur. Rekabetçi maça girmeden de normal ölüm maçı değilde sadece HS DM olan serverlara girip 10 dk oynaman ve bunu günlük yapman seni 1 2 ay içinde ileriye attığını göreceksin. Haritalardaki spotları iyi bilmen lazım aimi nereye koyduğun çok çok önemli... pre fire atacağın atman gereken yerleri öğremelisin bunları pro oyuncuların videolarını ya da iyi oynayıp yayın yapanlarını izleyip bir nebze öğrenebilirsin.
ayrıca Yprac diye bir grup vardı onlarda savunma training pre fire smoke molotof pop flash trainingleride var inceleyebilirsin.

Tabi bence olay sadece aim ile bitmiyor TAKIM oyunu olduğunu düşünürsek 2li 3lü oyunları yapmakta fayda var. Random girdiğinde ne geleceği belli olmuyor. booster trol vs vs uğraş dur.




PUBG için konuşursak aim CS:GO ya göre daha zor olduğunu düşünüyorum. Recoil sabit değil her silahın 20 30 recoili var. Ayrıca haritaları açık dünya olduğundan aim koyup bekleme vs seçeneğin çok fazla evler vs hariç olmuyor.

Özellikle training map kullanarak 50 mt 100mt lazer ve 4x spray çalışmalısın. Maçlara girmeden önce 1 antreman sürecini tamamlasan fazlasıyla elin ısınır. Burada ısınırken boş silahlarla bunu yapmaya çalışırsan oyun içinde daha kolay spray ayarsın.

Sniperın gelişmesi için oyunlarda bol bol kullaması gerektiğini düşünüyorum yani gerçek rakiplerle pratik. Uzak mesafe vuruşlardan ziyade AR kullanımı bu oyunda en etkili olay derim. Ayrıca youtube üzerinde çok yardımcı olacak videolar mevcut oyun dinamikleri ve bilgisi arttırmakta için faydalı olacaktır.

Don't Tap! mouse hakimiyeti için buna benzer çok sitede vardır.




Son olarak çalıştık ettik biz niye shroud gibi vuramıyoruz dememek lazım çoçukta genel olarak mouse kontrol yeteneği çok iyi hangi FPS oyuna girerse girsin başarılı oluyor. Özetle espor ile ilgin yoksa keyif almaya ve olabildiğince iyi olmaya çalış ama önceliğin keyif almak olmalı ben bu şekilde kendimi mutlu ediyorum :)
 
Mouse dpi düşük tutmak kullanımı kolaylaştırabilir ancak alışmadığın için arkadan gelen vuruşları geç, sağı solu kontrol dahi edemezsin. En iyi ayar alıştıgın ayardır kendine uygun bir ayar bul gerekirse dpi yüksek olsun ama alışman gerekiyor ama o da sürekli antremandan geçiyor. :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı