Airfiber internet hızı stabil değil

oginella

Hectopat
Daha fazla  
Bu sorunu yaklaşık 3-4 aydır yaşıyorum. Başlarda dalgalanma kısa aralıklarda gerçekleşiyordu ama zamanla 7/24 gerçekleşmeye başladı. Defalarca kez ISS ile görüştüm ancak "Buradan bir sorun yok görünüyor" diyerek geçiştirdiler. İnterneti MikroTik anten aracılığı ile Airfiber - adı artık ne ise - yoluyla alıyorum. ZyXEL modemi router olarak kullanıyor ve 10 yılı aşkın süredir aynı servis sağlayıcısından hizmet alıyorum. Şu an aldığım paket 24 Mbps, hız testinde ise 18-22 download 5-8 upload arasında değerleri görüyorum. Ancak bu sorun oluşmadan önce Online oyunlarda (örneğin LoL de) 35-45 arası ping değerleri alıyordum ki Twitch üzerinde 720p yayın yaparken Max 60lari görüyordu ancak gayet stabildi en fazla ±5 ping oynuyordu. Bu sorun oluştuktan sonra yayın harici minimum ping değeri 60 oluyor ve 1000 civarlarında kadar çıkıyor. Bu değerler arasında durmadan oynuyor pingim. Antenin rüzgar gibi dış etkenler ile hareket edebileceğini ISS'ye söyledim ancak antenimin en iyi derecede internet aldığını söylediler. Bunun yanında antene bağlı olan routerin arızalı olabileceğini, yenisiyle (2000 TL) değiştirmem gerektiğini soylediler. Arızanın net bir şekilde modemde olduğunu söyleyebilirseniz yeni modemi alırım deyince biz size geri döneriz deyip dönmediler. Modem arayüzüne de hiçbir şekilde giremiyorum. Elimde olan farklı bir modemi(ASUS DSL N16) taktığımda PC'ye internet geldi ancak modem arayüzünde internetin olmadığı görünüyordu. Resetleyip ISS kullanıcı adı şifre ile tekrar kurulum yapmak istediğimde ise telefon girişine bağlı olmadığım için yapamadım. Yeni CAT 6 kablo aldım ve bununla beraber dalgalanma çok az da olsa azaldı ancak hala ping değerlerim 60 ile 500 değerleri arasında geziyor.

ISS beni tınlamıyor, sorunun modemde olabileceğini söylüyorlar ancak kesin bir şey diyemiyorlar. Bırakın yayın yapmayı internet kullanan herhangi bir oyun dahi oynamıyorum. Bu arada PC'ye kablo ile bağlıyım ve Wi-Fi üzerinden 2 telefon bağlı, bunlarda çok fazla internet kullanmıyorlar. Modemde sorun olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim ya da sorun nerede olabilir? Aylardır bunun üzerinde uğraşıyorum o yüzden bu kadar uzun yazdım, cevap veren yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

DSL N16'yı kullanacaksanız cihazı Ethernet Wan moduna alıp orada PPPoE ayarını seçip, kullanıcı adını ve şifreyi oraya yazıp, bağlanmayı deneyin. Önce bunu deneyelim daha sonra diğer seçeneklere bakılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı