AirFry önerisi

Liveria

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Malum kış geliyor yemek yapma konusunda da çok mutfakta vakit kaybetmek istemiyorum. Ayrıca arada sulu yemek yapabileceğim veya ızgara yapabileceğim bir şey lazım ve yemek çeşitliliği ayrıca enerji tüketimi için de 2'li olması çok avantajlı gibi duruyor. Ama seçerken neye dikkat etmem lazım tam detayları bilmiyorum. Bana şöyle işimi görecek birkaç airfryer önerdiler. Bende sizlerle bunu sormak istedim aslında. Şimdi kafamda 4 model var. Hangisini önerirsiniz?

Modeller şöyle:
1- Yasomi Y80
2- COSORI
3- Karaca Multifry 9Lt
4- Xiaomi

karşılaştırma :

Son düzenleme:
Sürekli 2 yemek yapmayacaksan 2'li gereksiz. Büyük şeyler koyamazsın tek seferde. Önü camlı modeller içindekinin piştiğini görmende baya fayda sağlıyor, zırt pırt aç kapa yapmana gerek kalmıyor. İçi geniş, aparatlı olan modeller daha kullanışlı bana kalırsa, dönen kızartma aparatı falan olanlar. Ben Yui ve Karaca markalarını kullandım sadece, çok bi fark yok, geniş hazne olması avantaj ama 5 litre üzerinde olsun bence en az.

Hocam, buraya önemli bir bilgi bırakayım; alırken kesinlikle watt değerine dikkat edin. Bende Philips HD9650/90 var 20 dakikada patates kızartması yapabiliyorum ama arkadaşımda daha düşük wattlı bir marka/model var ve en az 30 35 dakika sürüyor onun patates kızartması yapması. Temizliğine falan da dikkat edin. Her kullanımdan sonra temizlemezseniz çok leş gibi olur 1 ay sonra. Bence airfryer yerine turbolu mini fırın alabilirsiniz, temizlik sorunu olmaz. Airfryer'ın o kadar fazla bir olayı yok bence.

Attığınız modeller arasında Cosori'yi tavsiye ederim.

Sürekli 2 yemek yapmayacaksan 2'li gereksiz. Büyük şeyler koyamazsın tek seferde. Önü camlı modeller içindekinin piştiğini görmende baya fayda sağlıyor, zırt pırt aç kapa yapmana gerek kalmıyor. İçi geniş, aparatlı olan modeller daha kullanışlı bana kalırsa, dönen kızartma aparatı falan olanlar. Ben Yui ve Karaca markalarını kullandım sadece, çok bi fark yok, geniş hazne olması avantaj ama 5 litre üzerinde olsun bence en az.
hocam çeşitliliği seviyorum doğrusu bu nedenle aslında bir tarafta pilav bir tarafta kuru fasülye veya barbunya yapabilirim diye hesapladım ben. ya tek yemekte oluyor ama bu sefer bazen canım mesela 2. bir tat isteyecek bu sefer ilk yaptığım yemeğim soğuyacak.
Hocam, buraya önemli bir bilgi bırakayım; alırken kesinlikle watt değerine dikkat edin. Bende Philips HD9650/90 var 20 dakikada patates kızartması yapabiliyorum ama arkadaşımda daha düşük wattlı bir marka/model var ve en az 30 35 dakika sürüyor onun patates kızartması yapması. Temizliğine falan da dikkat edin. Her kullanımdan sonra temizlemezseniz çok leş gibi olur 1 ay sonra. Bence airfryer yerine turbolu mini fırın alabilirsiniz, temizlik sorunu olmaz. Airfryer'ın o kadar fazla bir olayı yok bence.

Attığınız modeller arasında Cosori'yi tavsiye ederim.
hocam bu yasomi y80 2850 w olarak görünüyor çift motorlu. bu işimi görür mü?
Xiaomi et türünü çok tüketen birisiyseniz iyi bir seçim olabilir fakat, diğer yemek türlerinde rakiplerine göre bir tık geride gibi duruyor.
et çok tüketmiyorum hocam yani belki haftada 2 kere falandır. bu nedenle sanırım sebze yemeklerini en iyi yapanı seçmem gerekiyor değil mi?

hocam çeşitliliği seviyorum doğrusu bu nedenle aslında bir tarafta pilav bir tarafta kuru fasülye veya barbunya yapabilirim diye hesapladım ben. ya tek yemekte oluyor ama bu sefer bazen canım mesela 2. bir tat isteyecek bu sefer ilk yaptığım yemeğim soğuyacak.
O tür yemekler hiç denemedim. Ben sürekli patates, domates, biber, patlıcan, soğan közleme tarzı şeyler yapıyorum. Arada bir börek yapıyorum, fırına göre çok daha hızlı oluyor. Parça tavuk, et, balık da denedim; iyi oldu. Ama pişmesi için üstten havanın temas etmesi gerekiyor, ondan dolayı dar almak yerine geniş model almak daha mantıklı bence. Yoksa sürekli çevirmen gerek içindekiler çok sıkışık olunca.

hocam bu yasomi y80 2850 w olarak görünüyor çift motorlu. bu işimi görür mü?
Muhtemelen 1425 watt rezidans başı ama küçük olduğu için ısınmasını telafi ediyor. Biraz geniş duruyor. Normal XXL makinelerden daha büyük sanırım. Benim bir tık hoşuma gitmedi 2 tane hazne olması ama senin hoşuna gidebilir. Karıştırmadan pişirme imkanın olur yiyeceklerini. Elektrikli düdüklülere de bakın hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı