Çözüldü AirPods orijinal midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alidz5252

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba,
Amazon'un ABD bölgesinden bir AirPods Pro 2 siparişi verdim ancak şarj kutusunun kapağındaki seri no yazan kısmın diğerleriyle aynı olmadığını fark ettim. Ayrıca kutu arkasında da “Assembled in India” yazıyor. Hindistan da üretilen Apple ürününe hiç denk gelmedim. Ayrıca çakma olsa, neden India yazsınlar diye de düşünüyorum China, Vietnam varken. Belki de yurt dışı ürünü olduğu içindir. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim, görselleri ekleyeceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_9877.jpeg
    IMG_9877.jpeg
    70,8 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_9878.jpeg
    IMG_9878.jpeg
    84,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Bendeki Çin üretimi. Ondan dolayı mı acaba 🤔. Seri numarasını Apple’dan kontrol edince garanti gözüküyor mu ve bul uygulamasında konumu görebiliyor musun?
Evet hocam her ikisi de oluyor. Bul özelliğini de kopyalayamazlar diye düşünüyorum. Sonuçta AirTag mekanizması var içerisinde.

Dosya Ekleri

• IMG_9889.jpeg
    IMG_9889.jpeg
    50,8 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_9891.png
    IMG_9891.png
    481,6 KB · Görüntüleme: 9
Hocam ben de sizin gibi düşünüyordum ancak ürünün satıcısı Amazon ve belki yurt dışı ürününde farklılık olabilir diye düşünüyorum çünkü bunun haricinde hiçbir replika belirtisi yok.

Seri numaraları uyuşuyor ama kaliteli replikalarda onlar da kopyalanabiliyor diye biliyorum.

İnternette biraz araştırdım ve bazı sayfalarda da bu şekilde paylaşılmış.

Dediğim ilk yöntemi dener misin seri numarasını gir o siteye bakalım ne sonuç verecek.

Ürününüz AirPods Pro 2. Seri numaralarının aynı olmadığını fark ettim derken neyi kastettiniz? Seri numarası resmini çektiğiniz gibi kapağın içinde ve ürününün dış kutusunun yanındaki etikette yazar. Bunlar birbirleriyle uyuşmuyor mu? Ek olarak İndia olması bir şeyi değiştirmez, bir problem değil yani birçok farklı ülkede üretiliyor. Bende de AirPods 2 mevcut kapağında aynı yukarıdaki arkadaşın attığı gibi C. E işareti var fakat YouTube üzerinden yabancıların kutu açılış videolarına baktığımda hepsinin kapakları sizinkisi gibi.

Seri numaraları uyuşuyor sadece kapaktan şüphelendim ancak incelerken şunu fark ettim, Sol kulaklığın alt kısmında A3048 yazarken diğerinde A3047 yazıyor. Telefonda da baktığımda A3048 yazıyor sizde de aynı mı? Bir de sanırım Apple her kulaklığa farklı seri numarası atıyor kontrol ettiğimde ikisi de uyuştu

Dosya Ekleri

• IMG_9892.jpeg
    IMG_9892.jpeg
    53,6 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_9895.jpeg
    IMG_9895.jpeg
    72,3 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_9893.jpeg
    IMG_9893.jpeg
    69,6 KB · Görüntüleme: 8

Dosya Ekleri

• IMG_9886.jpeg