Arkadaşlar merhaba. Birkaç haftadır kulak içi kulaklık arayışındayım. Kullandığım cihaz iPhone 11. daha önce hiçbir kulaklığa bu kadar yüksek para ödemedim. Dolayısıyla fiyatına değip değmeyeceği konusunda biraz kararsızım. Yurt dışında $250'dan satılıyor ancak indirimlerde $169'a kadar düşmüş, ülkemizde ise araştırdığım kadarıyla sıfırı en ucuz 9.500₺ civarlarına bulunabiliyor şu an. Öncelikle şunu belirtmeliyim müzik sektöründe çalışmıyorum, Apple ekosistemim yok, odyofil değilim ve çok sık telefon görüşmeleri yapan biri de değilim. Tek amacım kaliteli müzik dinlemek. Mikrofon kalitesi, şeffaf mod, ANC gibi faktörler benim için 2. planda, en önemli önceliğim müzik kalitesi. Buna ek olarak almışken iyisini almak istiyorum, uzun süre götürmesini istiyorum.
Cihazı yalnızca telefonda kullanacağım, telefonda şu an eski iPhone kutularından çıkan Earbuds'ları kullanıyorum ve artık kablosuz deneyimlemek istiyorum. Başka markaların modellerini de araştırdım lakin iPhone cihazlarda yalnızca AAC codec çalınabildiğinden Sennheiser, Anker gibi markaların modellerini tercih edersem LDAC, aptX gibi kaliteli codeclerden mahrum kalacağım. Ek olarak kafama takılan başka bir kısım ise telefonumun Bluetooth sürümü 5.0. bu AirPods'lar ise 5.3 Bluetooth sürümüne sahip. Bu durum ses kalitesinde bir etki yaratır mı yoksa yalnızca bağlantı hızı, kapsama alanı gibi faktörleri mi etkiler?
Ek olarak çok daha ucuza çakma AirPods'lar var, bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu tür modeller orijinale kıyasla kulak sağlığına doğrudan etki ediyorlar mı?
Son olarak bu yıl sonu Pro 3. nesilin duyurulabileceğinden bahsediyorlar. Sizce beklemeye değer mi? Pro 2 ile aralarında çok fazla teknoloji ve fiyat farkı olur mu?
Fikirlerinize ihtiyacım var, teşekkür ederim.