Airsoft'a başlamak

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Öncelikle silahları, insanlarla çarpışmayı, çatışmayı çok seviyorum. Yani bir tüfeği tutmak bile iyi hissettiriyor beni. Acaba nasıl silah sahibi olabilirim diye araştırırken Airsoft'la karşılaştım. Ben de bu hobiye girmek istiyorum ama ne gerekir, ne lazım bilmiyorum.
  1. Ben 14 yaşındayım, Türkiye'de bu oyunu oynayabilir miyim?
  2. Hobiye başlangıç ekipmanları (sadece zorunlu olanlar) nelerdir?
  3. Bir silaha 500-750₺ yatırabilecek birisi değilim, yine de bu hobiyle uğraşabilir miyim? Yani bu hobiyle uğraşmak için illa paramın olması mı gerekiyor?
  4. Gerçek silahlardaki ruhsatı vs. var mı?
Beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim ayrıca sormayı unuttuğum detayları varsa da aktarınız lütfen :)

1. Evet oynuyabilirsiniz.
  2. Bu havalı veya ufak elektrik motoru ile atış yapmayı sağlıyan oyuncakların en tehlike arz eden kısmı göz ve çevresine BB isabet etmesidir, gözlük olmadan olmaz. Hiç yoktan korunmak için gözlük şart.
  3. Daha düşük bütçeli havalı tabancalar ile başlıyabilirsiniz.
  4. Ruhsat vs. gerektirmez, yanında bulundurduğun süre zarfında kutusu ve isminize düzenlenmiş faturasını taşımanız yeterli.

1. Evet oynuyabilirsiniz.
  2. Bu havalı veya ufak elektrik motoru ile atış yapmayı sağlıyan oyuncakların en tehlike arz eden kısmı göz ve çevresine BB isabet etmesidir, gözlük olmadan olmaz. Hiç yoktan korunmak için gözlük şart.
  3. Daha düşük bütçeli havalı tabancalar ile başlıyabilirsiniz.
  4. Ruhsat vs. gerektirmez, yanında bulundurduğun süre zarfında kutusu ve isminize düzenlenmiş faturasını taşımanız yeterli.
Başlangıç için (sadece gerekli ve uygun olan) önerdiğiniz bir ekipman listesi atabilir misiniz?
Ben bu tüfeği düşünmüştüm bir kişinin tavsiyesi üzerine ama bilmiyorum, yakın mesafelerde fazla FPS (FPS olduğundan emin değilim :LOL: ) değerine sahip oyuncaklarla vuruş yapmanız yasak diye biliyorum yani sadece bu tüfeği almam yeterli olur mu?
Ayrıca sadece gözlük yeter mi? Maske, yelek, kask vs. almam gerekir mi?
Çin'de satılan yelekler, kasklar, maskeler giriş seviyesi için iyi ürünler midir?

Son düzenleme:
Ekipman işi biraz değişkenlik gösterebiliyor, bunların en önemlisinden biri gözlük olduğu için tek başına vurgulamak istedim, bir ekipman listem yok. Eğer bir topluluk ile beraber oynamak istiyorsanız belirttiğiniz silah yetersiz kalıcaktır ve sizi soğutucaktır. Hiç yoktan fiyatı 300-400₺ civarı olan kaliteli tabanca modellere yönelmeniz bu bütçe ile sağlıklı olucaktır, ayrıca toplu oyunlarda tabanca bile yetersiz gelebilir, sizin kurguladığnız senaryo, oyun tarzınada bağlı bir değişkendir. Bu ucuz bir hobi değil. Kask, hücum yeleği, maske, pantolon, çantaya ihtiyacınız var(taktiksel ekipman olarak geçebilir). Kullandığınız silaha göre askı, kılıf vs. gerekecek. Bireysel olarak atış yapıcaksanız ise gözlük, maske özellikle hiç yoktan gözlük büyük ihtiyaçtır. Başlangıç için oyuncağa para ayırmak adına gözlük hariç ekipmanları Çin'den satın alabilirsiniz.

Bu ucuz bir hobi değil.
Dediklerinize bağlı olarak haklısınız, atış yapmak daha mantıklı olacaktır şu an benim için. Dediğim gibi silahı elime almak, onu tutmak bile zevk veriyor. Bir gözlük ve o tüfek ile başlayabilirim o zaman?

Başlangıç için tüfek yerine bu tabancayı düşündüm. İyi bir tercih mi sizce başlangıç için?

Dostum öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Türkiye'de airsoft oyunlarına katılabilmen için 18 yaşını doldurmuş olman gerek. İkincisi airsoft malesef pahalı bir hobi. Düşük bir bütçe ayırarak alt klasmandaki ekipmanlardan alsan bile oyun alanındaki diğer oyuncularla rekabet etmen çok zor. Çünkü onlar çok daha uzak mesafelere seri atışlar yapabiliyorken sen yakınındaki rakiplerle bile zor mücadele verirsin. Başlangıç olarak attığın tabanca kurmalı bir tabanca. Yani; her atış yaptığında üstten tekrardan kurmak zorundasın ve bu airsoft oyunu için çok kullanışsız olur. Airsoft için alabileceğin en ucuz tabanca 350-400 tl civarı şuan. Ama dediğim gibi tek başına tabanca yetmez, bunun tüfeği, hücum yeleği, telsizi, kamuflajı vb. bir çok ekipmanı daha var. Sanıyorum istanbulda bir yerlerde kiralama ile oynatan yerler var. Oralara gidip ekipman kiralayıp oynayabilirsin. Yanında ebeveynlerinden biri olursa oynamana izin verebilirler. Ama 18 yaşını doldurmadan özel oyunlara katılma şansın yok.

Dostum öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Türkiye'de airsoft oyunlarına katılabilmen için 18 yaşını doldurmuş olman gerek. İkincisi airsoft malesef pahalı bir hobi. Düşük bir bütçe ayırarak alt klasmandaki ekipmanlardan alsan bile oyun alanındaki diğer oyuncularla rekabet etmen çok zor. Çünkü onlar çok daha uzak mesafelere seri atışlar yapabiliyorken sen yakınındaki rakiplerle bile zor mücadele verirsin. Başlangıç olarak attığın tabanca kurmalı bir tabanca. Yani; her atış yaptığında üstten tekrardan kurmak zorundasın ve bu airsoft oyunu için çok kullanışsız olur. Airsoft için alabileceğin en ucuz tabanca 350-400 tl civarı şuan. Ama dediğim gibi tek başına tabanca yetmez, bunun tüfeği, hücum yeleği, telsizi, kamuflajı vb. bir çok ekipmanı daha var. Sanıyorum istanbulda bir yerlerde kiralama ile oynatan yerler var. Oralara gidip ekipman kiralayıp oynayabilirsin. Yanında ebeveynlerinden biri olursa oynamana izin verebilirler. Ama 18 yaşını doldurmadan özel oyunlara katılma şansın yok.
Peki neden katılma şansı yok. Yani neden 18 yaş sınırı var ? Avrupa da bu durum çok farklı 15-16 yaşındaki gençlere brifing nasıl yapılıyor, rehine durumunda neler yapılması gerektiği silahın nasıl tutulduğu gibi bir çok şey öğretiliyor. Ülkemizde neden 18 yaş sınırı var bu biraz üzücü bir durum ben de başlamayı düşünüyorum yaşım 17 bir çok ürünü yaşımdan dolayı bana vermiyor. Sebebi nedir peki bir yardımcı olabilir misiniz ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı