Çözüldü Airties 5650 V3 modem sürekli WiFi kopma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Percival

Kilopat
Makaleler
3
Airties 5650 V3 modem arayüz ve bağlantı olarak ev için çok güzel işimi görüyordu ama son 2 haftadır WiFi kopması yaşıyorum ve artık o kadar çok olmaya başladı ki bozulduğuna kanaat getirdim. Modem garantiye gitti, sıfırı ile değiştirildi ve 8 ay sonra yine bozuldu. Müşteri hizmetlerini arıyorum teknik servise 10 dakika boyunca bağlanmadı bende kapattım zaten sitelerinde iletişim numarası yok başka yerden buldum. Netspeed kullanıyorum her gün İnternet kopuyor ve altyapı değerlerim çok iyi bu yüzden modeme direk bozuk diyemiyorum çünkü İnternet firmamda en dandik firma. Arıyorum Netspeed bana bugün 2 kere kopmuşsunuz bu normal her gün 1 kere kopma yaşamanız normal diyor, ve upload yaparsanız telefonu yedekleme yaparsanız kopma yaşamanız normal diyor resmen trajikomik bir durum. Modem ayarları falan hiç anlamıyorum, sıfırladım kurdum sorun devam ediyor, modem fiyatları çok fahiş fiyatlara çıkmış yani modem almayalım gerek yokken gider SSD alırım. 😕

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Adaptör konusunda haklı olabilirsiniz ama garantiden yenisi ile değiştirildiği için bir sorun yatacağını düşünmüyorum ama olabilir tabii. Sorun tekrar ederse adaptörü değiştirebilirim.

Yazılım güncellemeleri kısmına girdim Firmware sürümü 1.0.3.1 versiyonu yüklü ve kontrol ettim en güncel versiyon olduğunu söyledi. Bende otomatik güncelleştirmeleri kapattım ve manuel olarak AirTies'in sitesinden indirdim ama sitede en güncel sürümün 1.0.2.0 olduğu yazıyor, yine de yükledim sorunum çözüldü artık kopmuyor çok teşekkür ederim. Boşuna gereksiz masraftan kurtulmuş oldum.

Benim anlamadım nokta şu: Modem otomatik olarak 1.0.3.1 güncellemesini yüklemiş ama sitede en güncel sürüm 1.0.2.0 var ve en iyi şekilde çalıştırıyor, Wi-Fi sinyalim bile 2 dişten, Full çekmeye başladı. Artık bilgisayara her şeyi maneul yükleyeceğim, anlaşılan otomatik güncelleme işini yapamıyorlar.

Bence internet servis sağlayıcını değiştir. AirTies kolay bozulacak bir modem değil çünkü.

2 kez bozuldu hatta sıfırı geldi yine bozuldu bir daha AirTies markasını hayatımda almam. Güncelleme ve diğer çözümleri denedim herhalde tesadüfen oldu 2 saat düzeldi ama sonra aynı şekilde devam etti. Modemi çöpe atacağım artık yeni modem almaktan başka çare kalmadı.
Adaptör konusunda haklı olabilirsiniz ama garantiden yenisi ile değiştirildiği için bir sorun yatacağını düşünmüyorum ama olabilir tabii. Sorun tekrar ederse adaptörü değiştirebilirim.

Yazılım güncellemeleri kısmına girdim Firmware sürümü 1.0.3.1 versiyonu yüklü ve kontrol ettim en güncel versiyon olduğunu söyledi. Bende otomatik güncelleştirmeleri kapattım ve manuel olarak AirTies'in sitesinden indirdim ama sitede en güncel sürümün 1.0.2.0 olduğu yazıyor, yine de yükledim sorunum çözüldü artık kopmuyor çok teşekkür ederim. Boşuna gereksiz masraftan kurtulmuş oldum.

Benim anlamadım nokta şu: Modem otomatik olarak 1.0.3.1 güncellemesini yüklemiş ama sitede en güncel sürüm 1.0.2.0 var ve en iyi şekilde çalıştırıyor, Wi-Fi sinyalim bile 2 dişten, Full çekmeye başladı. Artık bilgisayara her şeyi maneul yükleyeceğim, anlaşılan otomatik güncelleme işini yapamıyorlar.

Bence internet servis sağlayıcını değiştir. AirTies kolay bozulacak bir modem değil çünkü.

2 kez bozuldu hatta sıfırı geldi yine bozuldu bir daha AirTies markasını hayatımda almam. Güncelleme ve diğer çözümleri denedim herhalde tesadüfen oldu 2 saat düzeldi ama sonra aynı şekilde devam etti. Modemi çöpe atacağım artık yeni modem almaktan başka çare kalmadı.

Çözüm
Adaptör konusunda haklı olabilirsiniz ama garantiden yenisi ile değiştirildiği için bir sorun yatacağını düşünmüyorum ama olabilir tabi. Sorun tekrar ederse adaptörü değiştirebilirim. Yazılım güncellemeleri kısmına girdim Firmware sürümü 1.0.3.1 versiyonu yüklü ve kontrol ettim en güncel versiyon olduğunu söyledi. Bende otomatik güncelleştirmeleri kapattım ve manuel olarak AirTies'in sitesinden indirdim ama sitede en güncel sürümün 1.0.2.0 olduğu yazıyor, yinede yükledim sorunum çözüldü artık kopmuyor çok teşekkür ederim boşuna gereksiz masraftan kurtulmuş oldum. Benim anlamadım nokta şu: modem otomatik olarak 1.0.3.1 güncellemesini yüklemiş ama sitede en güncel sürüm 1.0.2.0 var ve en iyi şekilde çalıştırıyor, wifi sinyalim bile 2 dişten, full çekmeye başladı. Artık bilgisayara her şeyi maneul yükleyeceğim, anlaşılan otomatik güncelleme işini yapamıyorlar.

Bir de şöyle bir örnek vereyim. Ben superonline kullanıyorum kedilerinin verdiği modemden pek memnun kalmadığım için zyxell vmg3925 modem aldım. Modemi bağladığımda haftada 3-4 kez kopma sorunları yaşamaya başladım. Müşteri hizmetlerini aradığımda kendilerinin verdiği modemi kullanmadığım için sistem modemi tanımadığı için kopma sorunu yaşadığımı söylediler ve sistemlerini aldığım modeme göre güncellediler bundan sonra hiç sorun yaşamadım.

Önceden sorun yoktu o yüzden bu işlem bende bir anlam ifade etmez ve TTNet'in verdiği modem bedava değil para veriyorsun alıyorsun ve 5650 'V3' modeli iyi bir modem. Kilidi açık olduğu için istediğin firmada kullanabiliyorsun artık yapacak bir şey yok şuan 150 liralık modemler olmuş 300 lira o yüzden sıkıntı. Hayırlısı diyelim teşekkürler ama TP-Link ve AirTies aldım 2'side hep bozuldu. TP-Link kırsan da çalışıyor ama açınca takılıyor 100 kere açıp kapatınca anca İnternet'i alıyor. Zyxel de çöp diyorlar, Asus alacağım başkada bir şey almam bu saatten sonra.

Önceden sorun yoktu o yüzden bu işlem bende bir anlam ifade etmez ve TTNet'in verdiği modem bedava değil para veriyorsun alıyorsun ve 5650 'V3' modeli iyi bir modem. Kilidi açık olduğu için istediğin firmada kullanabiliyorsun artık yapacak bir şey yok şuan 150 liralık modemler olmuş 300 lira o yüzden sıkıntı. Hayırlısı diyelim teşekkürler ama TP-Link ve AirTies aldım 2'side hep bozuldu. TP-Link kırsan da çalışıyor ama açınca takılıyor 100 kere açıp kapatınca anca İnternet'i alıyor. Zyxel'de çöp diyorlar, Asus alacağım başkada bir şey almam bu saatten sonra.
ASUS'un da LED'ler bozuluyo ve çok ısınıyo bilgin olsun. Satıcısından da teyid edilmiş bilgidir baya sorun yaşanıyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı