AirTies 5650'i router olarak kullanma

Unss

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sol fibere geçince kullanmakta olduğum AirTies 5650 (TTNET değil) modemi boşa çıktı. Aslında WAN şifremi falan öğrendim ama Air 5650'de Mac clone yapamadığım için kullanamıyorum. Bende en azından ZTE H3600'den kablo kullanarak AirTies 5650'yi router yaparım diye düşündüm fakat yapamadım, AirTies'ın paylaştığı dokümanları 1-2 kere okudum ama gene başaramadım. Yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

DHCP sunucusunu kapatıp internet protokolunu bridge moduna alıp kaydederseniz olması lazım sonrasında internet aldığınız modemin lan portundan kablo çıkarıp köprüleme yapıcağınız modemin lan portuna takmanız yeterli olacaktır hangi lan portu olduğunun önemi yok.

Teşekkür ederim şimdi oldu ben kabloyu hep WAN portuna takıyordum, bir tane de Asus router'm var ve orada Wan portunda çalıştığı için. Neyse bu şekilde internete girebildim fakat Airties modemin arayüzüne erişemedim acaba normal mi bu?

Teşekkür ederim şimdi oldu ben kabloyu hep WAN portuna takıyordum, bir tane de ASUS router'm var ve orada WAN portunda çalıştığı için. Neyse bu şekilde internete girebildim fakat AirTies modemin arayüzüne erişemedim acaba normal mi bu?

Evet çünkü DHCP sunucu kapalı yani sizin ana modeminizin IP adresini dağıtıyor sadece ana modemin ara yüzüne girebilirsiniz ana modemle bağlantısını kesip deneyebilirsiniz olmazsa modeme reset atın ve kablosuz ayarlarını yaptıktan sonra köprü moduna alın.

Teşekkür ederim, bir şekilde modemdeki Torrent özelliğini kullanmaya çalışıyorum ama hep yeni bir sorun çıkıyor arayüze erişemediğim için ayarları yapamıyorum, modemi router olarak ayarlamadan önce arayüze erişebiliyorum ama internet olmadığı için Torrent istemcisine girip remote ayarlarını yapamıyorum. Hep bir sorun anlayacağınız, tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.

Teşekkür ederim, bir şekilde modemdeki Torrent özelliğini kullanmaya çalışıyorum ama hep yeni bir sorun çıkıyor arayüze erişemediğim için ayarları yapamıyorum, modemi router olarak ayarlamadan önce arayüze erişebiliyorum ama internet olmadığı için Torrent istemcisine girip remote ayarlarını yapamıyorum. Hep bir sorun anlayacağınız, tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.

Ne demek her zaman bir de DHCP sunucusunu kapatmadan ana modemin IP'sinden farklı IP ayarlayıp köprü moduna almayı deneyebilirsiniz hiç denemedim ama belki işe yarar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı