AJAZZ 159PRO

Merhaba,

Birkaç saat önce Ajazz AJ159 Pro elime ulaştı ve biraz da olsa deneyimleme fırsatı elde ettim.

Artıları

1) En baştan başlamak gerekirse özenli bir kutulama ile geldi.
2) Ben Glorious Model O Minus Wireless'tan bu fareye geçtiğimde bir yabancılık çekmedim. Boyutları birbirine çok benzer fakat büyük bir fareden bu ürüne geçiş yapmak elleri büyük olanlar için negatif bir özellik olabilir.
3) Programı açıkçası hoşuma gitti. Bu kadar fazla özelleştirmenin yapılabileceğini beklemiyordum.
4) 8k Hz'ye kadar desteklenmesi bence en büyük artılardan bir tanesi. Ben şu anda 4K'da kullanıyorum ve dürüst olmak gerekirse aradaki farkı anlayamayacağımı düşünüyordum. Beklemediğim bir şekilde FPS oyunlarındaki performansım az da olsa yukarı doğru ivmelendi.
5) Zaten hafif bir fareden geçtiğim için aradaki farkı tam anlayamadım fakat gerçekten ağır olmayan ve eli yormayan bir fare.
6) Uygulamaya gerek kalmadan altta yer alan butonlarla DPI ayarını ve 2.4G veya Bluetooth ayarlarını kolaylıkla yapabiliyorsunuz.
7) Yanında gelen RGB ışıklandırmaya sahip şarj ünitesi de bence güzel. Ben ışıklandırmaya takılmıyorum fakat ünitenin altından veya uygulamadan renkleri özelleştirebiliyorsunuz. Ayrıca şarj ünitesinin altında yapışkanın olması masaya daha iyi tutunmasına yardımcı oluyor.
8) Altındaki skateler ile Glorious Model O'dan mousepadde daha iyi kayıyor (SteelSeries Qck+ Large üzerinde denenmiştir).
9) Uygulama üzerinden farklı kullanıcıların da makrolar paylaşabildiği bir pencere mevcut. Buradan istediğiniz oyuna göre makroları indirip herhangi bir tuşa atayabiliyorsunuz.

Eksileri

1) Malzeme kalitesi kesinlikle Glorious Model O Minus'tan daha kötü. Özellikle tıklama hissiyatını ben pek beğenemedim. Normal bir ofis faresine tıklıyormuşsunuz gibi hissettiriyor ve daha sesli.
2) Ben aradaki farkı tam olarak anlayamasam da bildiğim kadarıyla Glorious Model O MCU olarak Nordic kullanıyorken bu fare Royuan MCU kullanıyor.
3) Farenin tekerleği biraz daha içe gömülü ve arızalanacakmış gibi bir yapıya sahip. Alışması benim için biraz zaman alacakmış gibi görünüyor.

Özetlemek gerekirse sunduğu özellikler fiyatına göre gayet iyi fakat vergiler işin içine dahil edildiği zaman alınır mı biraz şüpheliyim açıkçası.

Şu anlık aklıma gelenler bu şekilde. Sizin de sorularınız varsa seve seve cevaplayabilirim. İyi günler dilerim.

Merhaba,

Birkaç saat önce Ajazz AJ159 Pro elime ulaştı ve biraz da olsa deneyimleme fırsatı elde ettim.

artıları

1) en baştan başlamak gerekirse özenli bir kutulama ile geldi.
2) ben Glorious Model O minus Wireless'tan bu fareye geçtiğimde bir yabancılık çekmedim. Boyutları birbirine çok benzer fakat büyük bir fareden bu ürüne geçiş yapmak elleri büyük olanlar için negatif bir özellik olabilir.
3) programı açıkçası hoşuma gitti. Bu kadar fazla özelleştirmenin yapılabileceğini beklemiyordum.
4) 8K Hz'ye kadar desteklenmesi bence en büyük artılardan bir tanesi. Ben şu anda 4K'da kullanıyorum ve dürüst olmak gerekirse aradaki farkı anlayamayacağımı düşünüyordum. Beklemediğim bir şekilde FPS oyunlarındaki performansım az da olsa yukarı doğru ivmelendi.
5) zaten hafif bir fareden geçtiğim için aradaki farkı tam anlayamadım fakat gerçekten ağır olmayan ve eli yormayan bir fare.
6) uygulamaya gerek kalmadan altta yer alan butonlarla DPI ayarını ve 2.4G veya Bluetooth ayarlarını kolaylıkla yapabiliyorsunuz.
7) yanında gelen RGB ışıklandırmaya sahip şarj ünitesi de bence güzel. Ben ışıklandırmaya takılmıyorum fakat ünitenin altından veya uygulamadan renkleri özelleştirebiliyorsunuz. Ayrıca şarj ünitesinin altında yapışkanın olması masaya daha iyi tutunmasına yardımcı oluyor.
8) altındaki skateler ile Glorious Model O'dan mousepadde daha iyi kayıyor (SteelSeries QCK+ large üzerinde denenmiştir).
9) uygulama üzerinden farklı kullanıcıların da makrolar paylaşabildiği bir pencere mevcut. Buradan istediğiniz oyuna göre makroları indirip herhangi bir tuşa atayabiliyorsunuz.

eksileri

1) malzeme kalitesi kesinlikle Glorious Model O Minus'tan daha kötü. Özellikle tıklama hissiyatını ben pek beğenemedim. Normal bir ofis faresine tıklıyormuşsunuz gibi hissettiriyor ve daha sesli.
2) ben aradaki farkı tam olarak anlayamasam da bildiğim kadarıyla Glorious Model O mcu olarak nordic kullanıyorken bu fare royuan mcu kullanıyor.
3) farenin tekerleği biraz daha içe gömülü ve arızalanacakmış gibi bir yapıya sahip. Alışması benim için biraz zaman alacakmış gibi görünüyor.

Özetlemek gerekirse sunduğu özellikler fiyatına göre gayet iyi fakat vergiler işin içine dahil edildiği zaman alınır mı? Biraz şüpheliyim açıkçası.

Şu anlık aklıma gelenler bu şekilde. Sizin de sorularınız varsa seve seve cevaplayabilirim. İyi günler dilerim.

Hocam Temu'dan aldınız değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı