İnceleme Ajazz AJ159 Apex

Merhaba,

Fareyi Temu üzerinden vergiler dahil 1075 TL'ye satın aldım. Siparişi 17 Kasım tarihinde verdim ve ürün 26 Kasım yani dün bana ulaştı. Ben şeklinden dolayı fareyi sevip sevemeyeceğimden pek emin değildim, en kötü kenarda durur ya da satarım diye düşünerek almıştım açıkçası. Fiyatına göre 8K dongle ile beraber gelmesi büyük bir avantaj.

Kutu içeriği

Kutuyu açınca böyle bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Kutu içeriği zengin diyebiliriz. İçinden kullanım kılavuzu, yedek skatezler, grip tape, dongle, Type-C- Type-A kablosu ve Ajazz 159 Apex çıkıyor. Beni en çok şaşırtan noktalardan birisi de farenin altında bir USB dongle saklama yeri olmasına rağmen ürünün içinden dongle çıkmaması. Kutucuğu açıp içinin boş olduğunu görünce paniklemedim desem yalan olur, kısa bir araştırma sonucunda içinden USB dongle çıkmadığını öğrendim.

1732708157418.jpeg

1732708768059.jpeg

Ajazz AJ159 Apex Şekli​

Ben kişisel tercih olarak ergo fareleri seviyorum ve şu anda kullandığım DeathAdder V3 Pro bu konuda beni tatmin ediyor. AJ159 ise simetrik bir fare ve üst kısmı bombeli değil. Fareye alışamamamdaki en büyük iki sebep bunlar.

1732708369627.jpeg

1732708591430.jpeg

1732708673241.jpeg

DeathAdder V3 Pro ile Karşılaştırılması

Şu anda kullanmış olduğum mouse ile de karşılaştırmak istedim açıkçası, belki benim gibi ergo fare sevenler ve bu ürünü almak isteyenler olabilir. Yukarıda da dediğim gibi ergo fareye alışmış insanlar için pek uygun değil zaten fotoğraflarda da fark bariz belli olacaktır.

1732709112080.png

1732709152959.jpeg

1732709203240.jpeg

Genel Değerlendirme​

Ürünü genel olarak değerlendirecek olursam şeklinden dolayı bana hitap etmedi, fakat bu benimle alakalı bir durum. Bunun haricinde:

Artıları

-Günümüzün en güncel sensörü olan 750 IPS PAW 3950'nin makyajlı halini kullanması
-Huano switchler
-8K Hz dongle ile beraber gelmesi
-Dongle ile beraber manyetik şekilde şarj olabilmesi
-Rattle, pre-travel gibi sorunlarının olmaması
-56 gram hafifliği

Açıkçası bu fiyata bu artılar olduktan sonra eksi olarak söyleyebileceğim pek fazla bir şey kalmıyor. MCU ile ilgili aklımda ufak soru işaretleri var çünkü kesilme, takılma gibi sorun yaşayanlar olmuş. Ürünü sadece 5-10 dakika test etmek için kullandığımdan bu konuda yorum yapamayacağım. Bir de son olarak driver uygulamasını pek beğenemedim, bana pratik gelmedi. Bu fiyatlara stok tekrar gelir mi bilinmez fakat eğer şekli size uyuyorsa kesinlikle alınabilecek bir ürün.

Hocam şarjı dolum süresi ne kadar örnek veriyorum 1 saat dursa şarjı tamamen doluyor mu?

Hocam yine başka bir inceleme de denk geldim 15 20 dakikada %80 seviyelerine gelmiş 30 dakika da fullenir gibi.

Özellikleri çok tatmin eden güzel bir mouse zaten sorun yaşarsanız Temu da iade var

Hocam yine başka bir inceleme de denk geldim 15 20 dakikada %80 seviyelerine gelmiş 30 dakika da fullenir gibi.

Özellikleri çok tatmin eden güzel bir mouse zaten sorun yaşarsanız Temu da iade var.

Hocam ürün kaldırırdı şu an yurt dışına var. Teşekkür ederim şu an ergonomik olarak aklımda kaldı sadece elim küçük ama bilemedim üstü biraz düz birazcık.

Abart hocam abart da biraz az abart 4 k da 1 hafta nasıl kullanacaksın günde 10 dakika mı oyun oynuyorsun?

TechPowerUp incellemesine göre 290 mAh bataryalı G PRO s 2 at 4000 Hz 35 - 40 saat gidiyor. Ajazz 400 mAh pile sahip 4000 Hz de 60 saat diyebiliriz 3 4 gün gidebilir belki.

Belki daha az da olabilir bu tamamen senin ne kadar oyun oynadığınla alakalı.

Ajazz 4K Hz de 60 saat gider diye kendin yazmışsın hocam günde 7 saatten fazla süreye denk geliyor ki bu kadar bile gitmiyor 4K Hz de Max 40-45 gider. Ben kullanımı mı haftalık baz aldığımda günde 4 saat fareyi kullanıyorum beni bir hafta götürüyor kendi deneyimimden yola çıkıyorum abarttığım bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ajazz 4K Hz de 60 saat gider diye kendin yazmışsın hocam günde 7 saatten fazla süreye denk geliyor ki bu kadar bile gitmiyor 4K Hz de Max 40-45 gider. Ben kullanımı mı haftalık baz aldığımda günde 4 saat fareyi kullanıyorum beni bir hafta götürüyor kendi deneyimimden yola çıkıyorum abarttığım bir şey yok.

Hocam ucu açık bir soru arkadaşa da dediğim gibi nasıl kullandığına bağlı. Kullanabilirsin 1 hafta ama 4 saat kullanıyor muşsun günde ben yaklaşık 10 12 saat fareyi açık tutan biriyim haliyle gitmez 1 hafta genelde oyun oynayanların 1 hafta götüreceğini düşünmüyorum. Fakat diğer arkadaşın seninle konuşurken
"Akşam yatmadan önce fareyi şarj yerine koymak gerçekten zor bir şey galiba sizin için." demesine koptum😁

Bir süredir ben de kullanıyorum Apex'i, hatta bu forumda konusu vs açılmadan önce alıp kullanmaya başlamıştım ki o zamanlar TR'ye satışı yoktu, ben yurtdışındayken aldım. Ben alırken de MCU kısmında Nordic yazıyordu. Daha sonra stoklar bitti, tekrar stoklar geldi ve bir süre sonra da TR'ye satışlar açıldı, bu sürede hem fiyatı indirdiler hem de özellikler kısmından Nordic'i kaldırıp Royuan yazdılar. Şimdi asıl sormak istediğim, bu ilginç süreç neticesinde benim kafam karıştı tabi MCU konusunda ama mousenin açmadan bunu öğrenmenin yolu yok diye biliyorum ancak yanılıyor da olabilirim. Var mi ogrenmenin baska bir yolu acaba?

Bir süredir ben de kullanıyorum Apex'i, hatta bu forumda konusu vs açılmadan önce alıp kullanmaya başlamıştım ki o zamanlar TR'ye satışı yoktu, ben yurtdışındayken aldım. Ben alırken de mcu kısmında nordic yazıyordu. Daha sonra stoklar bitti, tekrar stoklar geldi ve bir süre sonra da TR'ye satışlar açıldı, bu sürede hem fiyatı indirdiler hem de özellikler kısmından Nordic'i kaldırıp royuan yazdılar. Şimdi asıl sormak istediğim, bu ilginç süreç neticesinde benim kafam karıştı tabii mcu konusunda ama farenin açmadan bunu öğrenmenin yolu yok diye biliyorum ancak yanılıyor da olabilirim. Var mi ogrenmenin baska bir yolu acaba?

Gıcırtı sorunu yaşadınız mı hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı