Ajazz AJ159 Pro 8000 Hz kullanmak mantıklı mı?

FARUK41TR

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper Excalibur G770 1TB SSD 16GB RAM İNTEL CORE İ7 12. NESİL RTX 3050 144 HZ WİNDOWS 11 Home Single Languange
Merhaba ben Temu'dan Ajazz AJ159 Pro aldım dün geldi. Mouse 8000 Hz destekliyormuş. Yazılım[Driver] üzerinden 1K 2K 4K veya 8K Hz ayarlanabiliyor. 8000 Hz kullanmak mantıklı mı ve bilgisayarda oyun oynayarken vb. performans düşürür mü? Laptop kullanıyorum.

8k Hertz'e gerek yok bence zaten aman aman oyunlarda etki edeceğini sanmıyorum. Şarjı çok daha hızlı bitirir. Ayrıca 8K Hertz kullanman için işlemcinin güçsüz olmaması gerek, bunlara dikkat et.

8k Hertz'e gerek yok bence zaten aman aman oyunlarda etki edeceğini sanmıyorum. Şarjı çok daha hızlı bitirir. Ayrıca 8K Hertz kullanman için işlemcinin güçsüz olmaması gerek, bunlara dikkat et.
İşlemci İ7 12650H çok zorlamaz diye düşünüyorum

Kısa cevap: 2000Hz üzerinde herhangi bir değer ayarlamaya gerek yok, hele ki laptopta.

Uzun cevap: Dürüst olmak lazım, çoğu insan için 1000Hz bile fazlasıyla yeterli, ancak dünyada ilk 100'de falan rekabetçi oynasaydın belki o zaman açmaya değebilirdi, ki o zaman da bunu destekleyecek sistem ve ekran lazım, laptopun muhtemelen performans düşüşü yaşayacaktır. 8000Hz açsan bile zaten ekranının yenileme hızında bunu görmen imkansız, 1 saniye içerisinde sensörün bu kadar fazla güncellenmesinin bir mantığı yok çünkü ekranın bunu gösteremeyecek zaten. 240Hz altına bir ekrana sahipsen 2000Hz üstünde bir yenileme hızına ekranın yenilenme hızı yetişemiyor. Boşuna pil ömrünü bitirecek sadece eğer yükseltirsen.

Performansa örnek vermek gerekirse, aşağıdaki işlemcide 8kHz CS2'de %15 FPS düşüşü yaratmış.
1744206261984.png

Merhaba ben Temu'dan Ajazz AJ159 Pro aldım dün geldi. Mouse 8000 Hz destekliyormuş. Yazılım[Driver] üzerinden 1K 2K 4K veya 8K Hz ayarlanabiliyor. 8000 Hz kullanmak mantıklı mı ve bilgisayarda oyun oynayarken vb. performans düşürür mü? Laptop kullanıyorum.

Eğer sistemin yetiyorsa ve monitörün 240 Hz yukarısında ise açabilirsin, ama ben pek önermem oyunlar pek stabil çalışmıyor 8000 Hz'de, fazla zorlama 2000 Hz yeterli olacaktır.

Adamlar 40bin dpi üretiyor ancak bizim kullandığımız 1600 falan :d 1khz işini görecektir, hatta daha iyi olur batarya anlamında daha uzun süreli pil döngüsü olur.

Eğer sistemin yetiyorsa ve monitörün 240 Hz yukarısında ise açabilirsin, ama ben pek önermem oyunlar pek stabil çalışmıyor 8000 Hz'de, fazla zorlama 2000 Hz yeterli olacaktır.
Evet bencede açmamaliyim ekran 144 hz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı