İnceleme Ajazz AK32 ve Ziyou Lang M5 (82 tuşlu set) inceleme

Herkese Merhaba!

Yakın zamanda "indirim köşesi" bölümünde paylaşılan bir klavye ve mouse seti vardı onu aldım ve inceleyeceğimi söylemiştim.

Ben ürünün beyaz ışıklı ve Red Switch olanını aldım. (Blue Switch sevmiyorum.)
Öncelikle ürünün linki;

Kutu tasarımıyla başlayalım:
Çok basit bir karton kutu, zaten bundan fazla beklentim yoktu.

kutu ön.jpg


kutu arka.jpg


Kutu içeriği:
İçinden güzel kaliteli bir Type-C kablo, tuş çıkarma aleti, ufak bir fırça, kullanım kılavuzları, mouse pad ve örgü kablolu mouse çıkıyor.

kutu içeriği.jpg


Teknik detaylar:
Mouse ve klavye olarak ayrı ayrı anlatacağım.

Klavye

Boyutu:

Klavyemiz Full (Full = 104 tuş bir klavye değil fakat TKL (TKL = 87 tuş) de olmuyor galiba çünkü klavye 82 tuşlu yani numpad dışında 5 tane tuş daha çıkarılıp FN tuşu ile işlevli hale getirilmiş.

boyut.jpg


Işıklandırması:
Klavyenin ışıklandırması çok şekilli değil kendisi beyaz bir ışıklandırmaya sahip ve bu nedenle fazla bir modu bulunmuyor aynı klavyenin Blue Switch olanı açık mavi bir ışıklandırmaya sahipti, FN+F8 ile mod değiştirebilip FN ve yön tuşlarıyla ışığın hızını ve parlaklığını ayarlayabiliyoruz.
Modlardan bir tanesini koyuyorum diğerleride o ayarda modlar.

klavye.jpg


klavye mod.gif


Switch'ler:
Net bir bilgi bulamadım fakat Switch'lerin üstünde kendi markasının ismi var yani kendileri üretiyorlar diye düşündüm fakat yine de güzel bir hissiyatı var ben beğendim.
50 milyona kadar basış ömrü var.

Kablo:
Type-C bir girişi var klavyenin ve yanında Type-C bir kabloda geliyor, kablonun takıp çıkarılabilmesi bence bir artı çünkü kablon bozulduğunda kolayca değiştirebiliyorsun.

Mouse

Sensör:

Paw 3325 bir sensöre sahip yani çok iyi bir sensör değil fakat bu fiyatta gayet iyi bir sensör 20G 200IPS(Sensör normalde 100ips fakat incelemelerde ve mouseun bilgilerinde 200ips halinin talep edildiği belirtilmiş.) gibi değerlere sahip.

Switch'ler:
Switch'lerin markası konusunda bir bilgi bulamadım, 50 millyon basış ömrüne sahip.

Ağırlık:
Mouseumuz tasarımındanda belli olacak ki 65G bir ağırlığa sahip yani bayağı hafif.

Kablo:
Anladığım kadarıyla plastik kablonun dışına örgü sarılmış bir kablo var dokununca anlaşılıyor fakat kaliteli ve 170cm uzunluğunda.

Tuşlar:
7 adet tuşu vardır fakat 6'sı programlanabilir.

Mouse tuşlar.jpg


Yazılımı:
Yazılımı arayüz olarak beğenmedim fakat işlev olarak güzel.

program.jpg


Skatez:
Skatez konusunda çok bilgim yok fakat ptfe bir skatez kullanılmamış, yine de iyi kayıyor.

Son olarak ışıklandırma:
Işıklandırmayı beğenmedim çoğu modda renkler geçişli olarak değişmiyor bu nedenle estetik durmuyor fakat güzel duran modlarda var şahsen ben ışıkları kapalı kullanıyorum.
Farenin altındaki tuşdan ışıkları değiştirebiliyorsunuz.

Mouse pad

Yanında 30x20 bir mouse pad geliyor kendisi anladığım kadarıyla Control tarzında bir mouse pad, Trendyol'dan aldığım 70x30 çakma Razer mousepadle epey benzer hem tasarım olsun hem hissiyat olsun.

Paket alınır mı?
Paketin alınabilir olduğunu düşünüyorum 400TL gibi bir fiyata bu üçlünün gayet iyi olduğunu düşünüyorum fakat şu anda bu fiyata satılmıyor.

Memnun muyum?
Memnunum, bu klavyenin öncesinde Razer blackvidow Ultimate 2016 ve Galax Stealth 03 kullandım bu klavyenin 82 tuş olması ve sade tasarımı benim için çok iyi.

İnceleme bu kadardı merak ettiğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Amazon bu konuda bana göre Çin satıcılarının önüne geçti. Ek vergi vs. çıktı mı?

Yok hocam herhangi bir ek vergi çıkmadı sıkıntısız şekilde ekstra ücret ödemeden teslim aldım.
 
3325 40G ve 400 IPS değil. 3335 öyle.

Kullanım kılavuzunda yazan değerleri girdim fakat 3325'in değerleri 200IPS ve 20G onu öğrendim şimdi, yine de fiyatına göre iyi değerler.


Bende bunu almayı planlıyorum hocam, kupon geçerli olsun diye yanına düz kulak içi kulaklık ekledim. İkisi 212 TL. Değer mi sizce? Tam mekanik değil ama Switch'li.

Tavsiye etmem hocam hem mekanik değil yani membran üstüne Switch atılmış sadece hem de MF product iyi bir marka değil geçen sene indirimdeyken mekanik klavyesini aldığımda farklı bir klavye yollamışlardı membran olan iade ettim tabii ki ne kadar 212TL'ye alacak olsanda tavsiyem sabredip bu tarz bir set alabilmen olacaktır, Amazon'da bu tarz setler bulunuyor.
 
@yamankm 100 IPS. 200 değil.

Evet öyle fakat marka 200 IPS bir sensör talep ettiğini belirtmiş ve incelemelerin hepsinde 200IPS olduğu belirtilmiş.
100 IPS dahi olsa bu fiyatta iyi olduğu gerçeği değişmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı