Hocam Aula'nın içini açtınız mı? RGB olması ve sesi bir kenara hangisinde daha iyi donanım kullanılmış? Ben Aula'dan daha kaliteli buldum. Aula'da keycaps sökerken switchleride çıkıyordu bende. Bunun gayet sağlam. Ve dış kasada kullanılan malzeme neyse çok iyi metalimsi gibi bir hissi var dokununca soğuk biraz.
Hocam Aula'nın içini açtınız mı? RGB olması ve sesi bir kenara hangisinde daha iyi donanım kullanılmış? Ben Aula'dan daha kaliteli buldum. Aula'da keycaps sökerken switchleride çıkıyordu bende. Bunun gayet sağlam. Ve dış kasada kullanılan malzeme neyse çok iyi metalimsi gibi bir hissi var dokununca soğuk biraz.
ABS keycapların çoğunluğu ışığı yansıtır ve mat bir yüzeyi yoktur, ki klavyemden çıkan ABS keycap gayet kaliteli, klavye modeli Razer Blackwidow v1.
Hafif pürüzlü bir yüzeye sahip ve mat olması PBT olduğunu doğruluyor, birçok kaynak da aynı şekilde bilgi vermekte.
İç kısımları bu şekilde, neredeyse 2 kata yakın kalınlık farkı var.
Konuya bir güncelleme yapayım, Ajazz alux68 de çıkış yaptı geçen günlerde. Bu siteden alırsanız faturada düşük göstererek geçirebilirsiniz tahminimce, bir arkadaş 45 dolara AJ159 Apex modelini sipariş etmişti ve gümrükten geçmişti sanırım. Fakat en doğrusu birinin mail atıp bilgi alması olacaktır.
AJAZZ ALUX68 HE Series Full Aluminum Keyboard
AJAZZ is committed to creating a leading computer peripheral brand. It actively promotes diversification and globalization, advocating for a more comprehensive, cutting-edge, and stylish youthful lifestyleajazzbrand.com
Tahminimce sadece AK680 Max modelinin alüminyum CNC kasaya sahip modeli.
@Alpha_2a bu modelde tüm vidalar PLA'te üzerindeki kapalı yerlerde, bence o kısımları açmaya çalışabilirsiniz.
Hocam ekte Ajazz AK680MAX kalvyenin tüm detaylı fotoğraflarını atıyorum, bana göre: Fiyat açısından böyle bir kalite normal. Üstünde kullanılan işlemcide yani (mcu) tüm sistem atamaları vb. burada yapılıyor, kafama takılan kablosuz özelliği için olan komponentler yerinde duruyor. Ben smd RGB LED için acaba yerleri duruyor mu diye ümitlenmiştim ama kart yani (PCB) tamamen bu RGB olmayan modele göre yapılmış. Ben Temu'dan 800 TL civarına aldım, aldığım fiyata göre çok iyi ürün diyebilirim.
İstisnalar da var; bazı tek atışlı ABS tuş başlıkları, daha kalın ve daha pürüzlü boya kaplamaları uygulanarak PBT'ye benzer bir doku elde edilebilir.
Ajazz'in ek masraf yapip PBT keycap ekleyip üstüne satis yaptigi sayfa ve AliExpress dahil her yere yanlış yazması pek mantikli gelmiyor.
Keycaplar double shot, aynı şekilde öncesinde size örnekle gösterdiğim keycap da double shot ABS. İstisnalar olarak attığınız metinde Single shot keycaplara bu işlem uygulanabildiği yazıyor.
Bu tür hatalar olabiliyor ya da tedarik sorunları nedeniyle farklı keycaplar kullanılabiliyor, açıkçası materyalin PBT olduğuna neredeyse eminim fakat kalitesi hakkında bir şey diyemeyeceğim.
Attığınız görüntü Wireless versiyonuna ait, ek masraf yapıldığı için çok pahalı bir fiyattan satmamak adına en düşük versiyonda ABS kullanılmış olabilir diye düşünüyorum.
Hocam, isterseniz klavyenin nasıl açıldığını ve çalışma mantığının nasıl olduğu ile ilgili sizlere detaylı bir video çekebilirim. Şu an elimde nasıl açılacak ile igili 5Dk'lık video var, kendi YouTube kanalıma yükleyip buraya atabilirim.
Selamlar klavyeyi bugün teslim aldim bende.
Sessiz switch almam gerekiyor. Teknik bilgim neredeyse yok gibi switch bakarken dikkat etmem gereken bir husus var mi? Butun switchler uyumlu mudur bu klavye ile?
cok tesekkur ederim ilgin icin.Magnetik olan low profile switchler harici Gateron ve geonworksun tüm switchleri uyumlu.
Sessiz bir switch arıyorsanız sizin için bakabilirim.
Cok teşekkür ederim ilgin icin.
Cok pahaliya kacmadan sessiz ve tok sesi olan switch onerebilirsen cok sevinirim.
@enzyyx hocam klavyeyi önerdiğiniz ayarlarsa kullanıyorum. Ancak Valorant oynarken anlık durma yaşıyorum. Mesela W ye sonuna kadar basarken çar bir anda duruyor sanki s ye basmışım gibi ama basmıyorum eminim. Bu ayarlardan mı kaynaklı klavyede mi bir sıkıntı vardır?