Elektronik Ajazz AK680 Max Rapid trigger klavye 960TL (Vergi hariç)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
daha once silent switch sormustum ancak klavyeyi kullandikca sanki yuksek sesin sebebi switch degil de keycaplerin govdeye vurdugunda gelen ses yuksek. sesi azaltmak icin keycap mi degistirmem gerekiyor acaba?

Daha once silent switch sormustum ancak klavyeyi kullandikca sanki yuksek sesin sebebi switch degil de keycaplerin govdeye vurdugunda gelen ses yuksek. Sesi azaltmak icin keycap mi degistirmem gerekiyor acaba?

Maalesef o bu fiyat bandındaki birçok klavyede mevcut, switchlerden dolayı olduğunu sanmıyorum. Hem stok hem de jade switchlerde yaşıyorum.

Daha once silent switch sormustum ancak klavyeyi kullandikca sanki yuksek sesin sebebi switch degil de keycaplerin govdeye vurdugunda gelen ses yuksek. Sesi azaltmak icin keycap mi degistirmem gerekiyor acaba?

Yuksek sesten ziyade yanki yapiyor. Flagship modelinin aksine icinde 3 yerine 1 katman foam bulunuyor ve keycapleri kötü olmasada kalitesini sevmedim. Kendim keycap degistim ses biraz daha iyilesti ama yankiyi kesmedi. Bugün yankiyi kesmek icin @Muc un yaptigi videodan yararlanip kasayi acarak modlamayi deneyeceğim.
keycap degistirsem bu darbesini cozer mi?
Hayir çözmüyor. Kismen daha iyi hale getiriyor ama hala kasada yanki var.

Mod denemesinden sonra yazarim. Redragon fizz gibi giris segment bir klavye bile mod sonrasi adeta seviye atlamisti. Inaniyorumki egerki yapabilirsem sesi cok güzel olacak.

Fizz mod

Yay sesi olan ve bos kasasi yüzünden yanki yapan Fizz rezil ABS keycaplere ve kalitesiz Outemu red switchlere rağmen mod sonrasi böyle bir ses cikartiyordu.

Eğer düzgün yaparsanız çok iyi olacağını düşünüyorum, flagship modelinde sesi aşağı yukarı yeterli seviyede iyi fakat standart versiyonuyla arasında pek fark yoktur gibi geliyor.

Birkaç saatlik bir çabanın ardından sonuca vardim. Öncelikle klavye modlanmaya fazlasiyla uygun tasarlanmis. Dediğim gibi kasanin içi neredeyse tamamen bos.

Uygulama aşamasında kasanin üst kısmını ölçü olarak kullandığım için nester sürekli metal kisma carpti ve köreldi körelmesi dert degil ama körelen nesterin kesmeye çalışırken foami yirtmasi hiç hos bir deneyim değildi. Sanirim toplam 3 kere uc degistirdim. Ayrica switch boyutunda delikler keserken neşter birkac kez elime geldi. Şahsen mod aşamasının en sevmediğim kısmı switch boyutundaki delikleri kesmek. Kesme islemini bitirdikden sonra tape mod kismina geldim 3 sira olacak sekilde 3 katman yaptikdan sonra alta geçtim en basinda kac kat koymam gerektiginden emin degildim ama 2 kat koyunca zaten icindeki foamla birlikte kasanin boyutuna geldi aklimda ince bir katman pamuk koymakta vardi ama Type-C yuvasinin PCB'si acikta olduğu için zayif bir ihtimal olsa da statik elektrik olur diye güvenemedim. Zaten yumusak katman görevini kasanin kendi icindeki foam görüyor.

Switch PCB arasina 2 kat Eva foam.
PCB arkasina 3 kat tape mod.
Kasadaki foamin altina 2 kat Eva foam.

Sonuç olarak fazlasıyla tok bir ses elde ettim ama sevdigim ses profiline pek uymadi. En azindan eskiye kiyasla cok daha iyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…