Elektronik Ajazz AK680 Max Rapid trigger klavye 960TL (Vergi hariç)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birkaç saatlik bir çabanın ardından sonuca vardim. Öncelikle klavye modlanmaya fazlasiyla uygun tasarlanmis. Dediğim gibi kasanin içi neredeyse tamamen bos.

Uygulama aşamasında kasanin üst kısmını ölçü olarak kullandığım için nester sürekli metal kisma carpti ve köreldi körelmesi dert degil ama körelen nesterin kesmeye çalışırken foami yirtmasi hiç hos bir deneyim değildi. Sanirim toplam 3 kere UC degistirdim. Ayrica switch boyutunda delikler keserken neşter birkac kez elime geldi. Şahsen mod aşamasının en sevmediğim kısmı switch boyutundaki delikleri kesmek. Kesme islemini bitirdikden sonra tape mod kismina geldim 3 sira olacak sekilde 3 katman yaptikdan sonra alta geçtim en basinda kac kat koymam gerektiginden emin degildim ama 2 kat koyunca zaten icindeki foamla birlikte kasanin boyutuna geldi aklimda ince bir katman pamuk koymakta vardi ama Type-C yuvasinin PCB'si acikta olduğu için zayif bir ihtimal olsa da statik elektrik olur diye güvenemedim. Zaten yumusak katman görevini kasanin kendi icindeki foam görüyor.

Switch PCB arasina 2 kat Eva foam.
PCB arkasina 3 kat tape mod.
Kasadaki foamin altina 2 kat Eva foam.

Sonuç olarak fazlasıyla tok bir ses elde ettim ama sevdigim ses profiline pek uymadi. En azindan eskiye kiyasla cok daha iyi.

Sesi hakkında bir video bırakabilir misiniz? Merak ettim doğrusu. Bir de, PCB'nin farklı bir case ile kullanılabileceğini düşünüyor musunuz? Type-C portu ayrı yapılmış sonuçta.

Birkaç saatlik bir çabanın ardından sonuca vardim. Öncelikle klavye modlanmaya fazlasiyla uygun tasarlanmis. Dediğim gibi kasanin içi neredeyse tamamen bos.

Uygulama aşamasında kasanin üst kısmını ölçü olarak kullandığım için nester sürekli metal kisma carpti ve köreldi körelmesi dert degil ama körelen nesterin kesmeye çalışırken foami yirtmasi hiç hos bir deneyim değildi. Sanirim toplam 3 kere uc degistirdim. Ayrica switch boyutunda delikler keserken neşter birkac kez elime geldi. Şahsen mod aşamasının en sevmediğim kısmı switch boyutundaki delikleri kesmek. Kesme islemini bitirdikden sonra tape mod kismina geldim 3 sira olacak sekilde 3 katman yaptikdan sonra alta geçtim en basinda kac kat koymam gerektiginden emin degildim ama 2 kat koyunca zaten icindeki foamla birlikte kasanin boyutuna geldi aklimda ince bir katman pamuk koymakta vardi ama Type-C yuvasinin PCB'si acikta olduğu için zayif bir ihtimal olsa da statik elektrik olur diye güvenemedim. Zaten yumusak katman görevini kasanin kendi icindeki foam görüyor.

Switch PCB arasina 2 kat Eva foam.
PCB arkasina 3 kat tape mod.
Kasadaki foamin altina 2 kat Eva foam.

Sonuç olarak fazlasıyla tok bir ses elde ettim ama sevdigim ses profiline pek uymadi. En azindan eskiye kiyasla cok daha iyi.
Eva foam dedikleriniz linkini aşağıda attığım gibi malzeme mi? Bende de Madlions var tape mod uygulamak istiyorum. Kasasını açmışken ben de PCB arkasına köpük koymayı planlıyordum. Daha önce tecrübem yok. Videolardan gördüğüm kadarıyla kalın köpük sesi daha toklaştırıyormuş. 2mm ya da 3mm köpüklerden alıp iki tane 2mm veya bir tane 3mm kasaya sığma durumuna göre yapmak istiyorum.

Sesi hakkında bir video bırakabilir misiniz? Merak ettim doğrusu. Bir de, PCB'nin farklı bir case ile kullanılabileceğini düşünüyor musunuz? Type-C portu ayrı yapılmış sonuçta.

Sesi musait bir zamanda ekleyeyim. PCB'nin bağlandığı metal kisim kasadan ayrılabildigi icin metal kısmı montajliyabildigimiz bir kasada kullanilabilir diye düşünüyorum.

Ayrica biraz kullanimdan sonra fark ettim basim sesi tok olsa ve yanki sorununu çözsemde. Hala hosuma gitmeyen bir ses var. Muhtemelen ya switchden ya da metal kasadan kaynaklaniyor. Ses sizin jade takinca pek fark etmedi demenize bakilirsa tahminimce metal kasadan. switch cevresini kaplayan ince foamlardan alarak çözebilirim diye düşünüyorum.

Eva foam dedikleriniz linkini aşağıda attığım gibi malzeme mi? Bende de madlions var tape mod uygulamak istiyorum. Kasasını açmışken ben de PCB arkasına köpük koymayı planlıyordum. Daha önce tecrübem yok. Videolardan gördüğüm kadarıyla kalın köpük sesi daha toklaştırıyormuş. 2mm ya da 3mm köpüklerden alıp iki tane 2mm veya bir tane 3mm kasaya sığma durumuna göre yapmak istiyorum.

Açıkçası köpük-sunger tarzi her şeyi kullanabilirsiniz isterseniz kasaya pamukda ekliyebilir hatta biraz agir bir hissiyat isterseniz en alta bir katman olcak şekilde bozuk para koyabilirsiniz. Linkini attiginiz benim kullandığım malzemeyle ayni olan Eva. klavye modlarinda genellikle Eva pe ve poron kullaniliyor.

Ayrıca foam mod yaparken uğraşırım ve bütün switchlerin deliklerini tek tek keserim derseniz pcb ve kasanin ust kısmı arasinada aradaki boşluğa göre foam koymaniz daha iyi bir ses elde etmenizi saglar.

Tape mod yaparkende 3 katmanin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Ayrica biraz kullanimdan sonra fark ettim basim sesi tok olsa ve yanki sorununu çözsemde. Hala hosuma gitmeyen bir ses var. Muhtemelen ya switchden ya da metal kasadan kaynaklaniyor. Ses sizin jade takinca pek fark etmedi demenize bakilirsa tahminimce metal kasadan. Switch cevresini kaplayan ince foamlardan alarak çözebilirim diye düşünüyorum.

Parmağınızı sonuna kadar bir tuşa bastırıp bir anda çektiğinizde garip bir ses geliyor mu? Bende böyle bir problem var sadece.

Sesi musait bir zamanda ekleyeyim. PCB'nin bağlandığı metal kisim kasadan ayrılabildigi icin metal kısmı montajliyabildigimiz bir kasada kullanilabilir diye düşünüyorum.

Ayrica biraz kullanimdan sonra fark ettim basim sesi tok olsa ve yanki sorununu çözsemde. Hala hosuma gitmeyen bir ses var. Muhtemelen ya switchden ya da metal kasadan kaynaklaniyor. Ses sizin jade takinca pek fark etmedi demenize bakilirsa tahminimce metal kasadan. switch cevresini kaplayan ince foamlardan alarak çözebilirim diye düşünüyorum.

Açıkçası köpük-sunger tarzi her şeyi kullanabilirsiniz isterseniz kasaya pamukda ekliyebilir hatta biraz agir bir hissiyat isterseniz en alta bir katman olcak şekilde bozuk para koyabilirsiniz. Linkini attiginiz benim kullandığım malzemeyle ayni olan Eva. klavye modlarinda genellikle Eva pe ve poron kullaniliyor.

Ayrıca foam mod yaparken uğraşırım ve bütün switchlerin deliklerini tek tek keserim derseniz pcb ve kasanin ust kısmı arasinada aradaki boşluğa göre foam koymaniz daha iyi bir ses elde etmenizi saglar.

Tape mod yaparkende 3 katmanin yeterli olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Switch işi biraz uğraştırıcı o kadar yapmam herhalde ama dediğiniz gibi 3 kat tape mod ve o linkini attığım köpükten 3mm plaka alıp kasaya koymayı düşünüyorum. Gateron jade pro switchler de sipariş verdim zaten artık ses ve hissiyatı switch de halleder.

Parmağınızı sonuna kadar bir tuşa bastırıp bir anda çektiğinizde garip bir ses geliyor mu? Bende böyle bir problem var sadece.

680max

En sonda bahsettiğinizi denedim.

Fark ettinizmi bilmiyorum tuşu dibe vururken çıkan bir ses var o sesin kasadan kaynakli olduğunu düşünüyorum.

Muhtemelen o seside biraz daha tok hale getirebilirsem tam istedigim kivama gelecek.

Hocam siz Temu'dan mı aldınız.
aliexpress

Vergiyle o fiyatlara gelmesi normal maalesef. Bizzat deneyimlemedim fakat ajazzbrand üzerinden alırsanız gümrükte kalmıyor ve vergi çıkmıyor deniyor.
Vergi nasıl çıkmıyor hocam?

Bende de sol Shift tuşunda basıp çektiğimde tuhaf bir ses geliyor.

AliExpress.

Vergi nasıl çıkmıyor hocam?

Bende de sol Shift tuşunda basıp çektiğimde tuhaf bir ses geliyor.

Verginin nasıl çıkmadığını bilmiyorum fakat çoğunlukla PTT harici bir kargo getiriyor.
Aliexpressten 30 dolar iken mi aldınız?

O dediğim şeyle alakalı açıkçası, problem
olacağını sanmıyorum.

@Alpha_2a isterseniz aynı ses çıkıyor mu diye daha sıkı klipslere sahip bir switch olan geonworks raptor ile deneme yapabilirim.

@Alpha_2a mümkünse bu klavye için altı açık ve lube işlemi uygulanmış bir switch almayın, benim klavyemin pcbsine aktı maalesef.

Dosya Ekleri

• IMG_20250214_183750.jpg
    IMG_20250214_183750.jpg
    158,5 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Verginin nasıl çıkmadığını bilmiyorum fakat çoğunlukla PTT harici bir kargo getiriyor.
Aliexpressten 30 dolar iken mi aldınız?

O dediğim şeyle alakalı açıkçası, problem
Olacağını sanmıyorum.

@Alpha_2a isterseniz aynı ses çıkıyor mu diye daha sıkı klipslere sahip bir switch olan geonworks raptor ile deneme yapabilirim.

@Alpha_2a mümkünse bu klavye için altı açık ve lube işlemi uygulanmış bir switch almayın, benim klavyemin PCB'sine aktı maalesef.

Hocam space basınca sanki yay sesi geliyor gibi bir de siz video atabilir misiniz aynı mı diye bakmak istiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı