Elektronik Ajazz AK680 Max Rapid trigger klavye 960TL (Vergi hariç)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sesi hakkında bir video bırakabilir misiniz? Merak ettim doğrusu. Bir de, PCB'nin farklı bir case ile kullanılabileceğini düşünüyor musunuz? Type-C portu ayrı yapılmış sonuçta.
 
Eva foam dedikleriniz linkini aşağıda attığım gibi malzeme mi? Bende de Madlions var tape mod uygulamak istiyorum. Kasasını açmışken ben de PCB arkasına köpük koymayı planlıyordum. Daha önce tecrübem yok. Videolardan gördüğüm kadarıyla kalın köpük sesi daha toklaştırıyormuş. 2mm ya da 3mm köpüklerden alıp iki tane 2mm veya bir tane 3mm kasaya sığma durumuna göre yapmak istiyorum.

 
Sesi hakkında bir video bırakabilir misiniz? Merak ettim doğrusu. Bir de, PCB'nin farklı bir case ile kullanılabileceğini düşünüyor musunuz? Type-C portu ayrı yapılmış sonuçta.

Sesi musait bir zamanda ekleyeyim. PCB'nin bağlandığı metal kisim kasadan ayrılabildigi icin metal kısmı montajliyabildigimiz bir kasada kullanilabilir diye düşünüyorum.

Ayrica biraz kullanimdan sonra fark ettim basim sesi tok olsa ve yanki sorununu çözsemde. Hala hosuma gitmeyen bir ses var. Muhtemelen ya switchden ya da metal kasadan kaynaklaniyor. Ses sizin jade takinca pek fark etmedi demenize bakilirsa tahminimce metal kasadan. switch cevresini kaplayan ince foamlardan alarak çözebilirim diye düşünüyorum.


Açıkçası köpük-sunger tarzi her şeyi kullanabilirsiniz isterseniz kasaya pamukda ekliyebilir hatta biraz agir bir hissiyat isterseniz en alta bir katman olcak şekilde bozuk para koyabilirsiniz. Linkini attiginiz benim kullandığım malzemeyle ayni olan Eva. klavye modlarinda genellikle Eva pe ve poron kullaniliyor.

Ayrıca foam mod yaparken uğraşırım ve bütün switchlerin deliklerini tek tek keserim derseniz pcb ve kasanin ust kısmı arasinada aradaki boşluğa göre foam koymaniz daha iyi bir ses elde etmenizi saglar.

Tape mod yaparkende 3 katmanin yeterli olduğunu düşünüyorum.
 

Parmağınızı sonuna kadar bir tuşa bastırıp bir anda çektiğinizde garip bir ses geliyor mu? Bende böyle bir problem var sadece.
 
Teşekkür ederim. Switch işi biraz uğraştırıcı o kadar yapmam herhalde ama dediğiniz gibi 3 kat tape mod ve o linkini attığım köpükten 3mm plaka alıp kasaya koymayı düşünüyorum. Gateron jade pro switchler de sipariş verdim zaten artık ses ve hissiyatı switch de halleder.
 
Parmağınızı sonuna kadar bir tuşa bastırıp bir anda çektiğinizde garip bir ses geliyor mu? Bende böyle bir problem var sadece.

680max

En sonda bahsettiğinizi denedim.

Fark ettinizmi bilmiyorum tuşu dibe vururken çıkan bir ses var o sesin kasadan kaynakli olduğunu düşünüyorum.

Muhtemelen o seside biraz daha tok hale getirebilirsem tam istedigim kivama gelecek.
 
Hocam siz Temu'dan mı aldınız.
aliexpress

Vergiyle o fiyatlara gelmesi normal maalesef. Bizzat deneyimlemedim fakat ajazzbrand üzerinden alırsanız gümrükte kalmıyor ve vergi çıkmıyor deniyor.
Vergi nasıl çıkmıyor hocam?

Parmağınızı sonuna kadar bir tuşa bastırıp bir anda çektiğinizde garip bir ses geliyor mu? Bende böyle bir problem var sadece.

Bende de sol Shift tuşunda basıp çektiğimde tuhaf bir ses geliyor.
 
AliExpress.

Vergi nasıl çıkmıyor hocam?

Bende de sol Shift tuşunda basıp çektiğimde tuhaf bir ses geliyor.

Verginin nasıl çıkmadığını bilmiyorum fakat çoğunlukla PTT harici bir kargo getiriyor.
Aliexpressten 30 dolar iken mi aldınız?

O dediğim şeyle alakalı açıkçası, problem
olacağını sanmıyorum.

@Alpha_2a isterseniz aynı ses çıkıyor mu diye daha sıkı klipslere sahip bir switch olan geonworks raptor ile deneme yapabilirim.

@Alpha_2a mümkünse bu klavye için altı açık ve lube işlemi uygulanmış bir switch almayın, benim klavyemin pcbsine aktı maalesef.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20250214_183750.jpg
    158,5 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:

Hocam space basınca sanki yay sesi geliyor gibi bir de siz video atabilir misiniz aynı mı diye bakmak istiyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…