Akademik yazılar AI ile nasıl Türkçeye çevirilir?

MendilinTozu

Hectopat
Yer
Arnavut kaldırımlı taş sokakta
Daha fazla  
Meslek
Müzikçi
Merhabalar, yüksek lisans öğrencisiyim ve şu an Endonezce bir kitaba sahibim. Elimde satın alınmış bir ChatGPT ve halihazırda dağıtılmış olan Gemini Pro hesabım var. Kitabın tamamını atıyorum lakin bana telif hakkı dolayısıyla tamamını çeviremem diyor. Ama bu kitabı ben bizzat yazarın halka açık olarak paylaştığı linkten indirdim. Bir kitap için de açıkçası tüm gün 300 küsur sayfaya ss alıp fotoşopla AI kandırmaya uğraşmak hiç cazip gelmiyor. En pratik bu işlerden nasıl çıkabilirim? Cevaplarınız benim için çok kıymetli, şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Google Çeviriden denediniz mi hocam? Dokümanı belge şeklinde çevirebiliyor.

Deepl ile denediniz mi ?

Google çeviriden denediniz mi hocam? Dokümanı belge şeklinde çevirebiliyor.

Az önce denedim, sonucu okuyorum şu an ve yarım Türkçe yarım endonezce şeklinde ilerliyor. Çevirisi çok başarılı değil ( çeviriden atıfta bulunsam problem çıkartacak gibi duruyor şu anki tablo.

DeepL ile denediniz mi?

DeepL ücretsiz sürümü elimdeki doküman için yetersiz kaldı maalesef şu an.

Arkadaşlar, PDF'yi ben Türkçe ayarda unuttuğum için yarım Endonezce yarım Türkçe çevirmiş. Dili otomoatik algıla ayarında bırakıp çevirilmesini istemeniz gerekiyor. Yardımından dolayı @Dmryk42 teşekkür ediyorum. Konu çözüme kavuşmuştur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…