Akasa Vegas TLX fan satın aldım. Fan, 3 pin ile geliyor ama adaptör ile ARGB olabiliyor. Benim de B450 AORUS PRO anakartımda sarı çerçeveye aldığım D_LED1 ve D_LED2 portları ile uyumlu. Fanın kendi bağlantılarını yaptım ve fanın kendisi çalışıyor ondan yana bir problem yok ama RGB adına hiçbir şey yok. Düz renksiz fan gibi çalışmakta. Işığı vs. yanmıyor. Sizce ne yapmalıyım?
Videoda da 2.05'ten itibaren adaptöre bakabilirsiniz.
SYS_FAN bölümünün birisine fan bağlantısını yaptım. RGB için 3 pinli girişi var ve benim de kasamda 3 pinli RGB portu olmadığından adaptör ile fotoğrafta belirttiğim ARGB portuna takıyorum ama ışık anlamında bir tepki yok.
Kitapçığında fan bağlantısı için bilgi verilmiş ki zaten fan bağlantısınıdan yana bir problem yok. Videodaki RGB adaptörü yukarıda fotoğrafta da var. Normal şekilde bağlantısını yapıyorum ama RGB anlamında bir tık yok.
Akasa Vegas Addressable RGB LED Controller'e ihtiyacınız olabilir. Corsair'de durum bu şekilde en azından 4 pinli uçlar SYS_FAN bölümüne 3 pinli uçlar kontrolcüye takılıyor.
Akasa Vegas Addressable RGB LED Controller'e ihtiyacınız olabilir. Corsair'de durum bu şekilde en azından 4 pinli uçlar SYS_FAN bölümüne 3 pinli uçlar kontrolcüye takılıyor.
İçerisinden böyle bir adaptör çıktığı için satın almıştım. Anakartımda yer alan D_LED1 ve D_LED2 portlarına bakarsanız 4 pinli girişin birisi boş, adaptörde de aynı şekilde öyle. Onunla uyumlu olduğu için almıştım. Sorun adaptörde mi bilmiyorum.