Akasa Venom LX vs Dark N10

O pozisyon sana zarar vermez. O ekran kartları oyun odaklı olduğundan dolayı soğutma performansı yetecektir. Ben olsam RAM alırdım.

Teşhis önceliğinde bana göre hata yapıyorsun. Kasa değiştirmekten ziyade soğutucuyu değiştirsen daha iyi olur. Zaten stok soğutucu bir yere kadar gider. Eninde sonunda değiştirecekken önce soğutucuyu değiştir baktın değişen bir şey yok o zaman kasa değiştirirsin.

RAM yükseltmek daha mantıklı değil mi? Stok 1 veya 1 buçuk yıl idare edecektir. Zaten AMD bu konuda bütçeden fazla kısmamış.

Arkadaşlar doğru söylüyor. Önceliğin RAM olsun. Daha sonra para biriktirir, eski kasanı satarsın. Elde ettiğinle de yeni güzel bir kasa alırsın. Ayrıca RAM takviyesi yapmadan performansı bir yere not al ve farkı karşılaştır. Sanırım bu sistemini oyunlarda vs biraz ferahlatır.

Kasa almayı düşünürsen Nanokatalog sitesini biraz gez. 300 liraya misal çok iyi kasalar var, başka yerli bir sitede bulamayacağın. Dark N10'a 250 lira vermektense onlara 300 - 320 lira vermeyi yeğleyeceksindir muhtemelen.

Bende Everest Rinho 600w var hem kablo yönetimi hemde iç ferahlığı gayet iyi ayrıca 600w şu gayet yeterli. Kesinlikle tavsiye ederim. Üstelik fiyat olarakta iyi bir fiyatı var. Içinde 600w şu ile birlikte 250 tl civarında fiyatı var.

Bende Everest Rhino 600W var. Hem kablo yönetimi hem de iç ferahlığı gayet iyi ayrıca 600W PSU gayet yeterli. Kesinlikle tavsiye ederim. Üstelik fiyat olarak da iyi bir fiyatı var. İçinde 600W PSU'su ile birlikte 250 TL civarında fiyatı var.
Öncelikle Everest markasını önermiyoruz. Kasasının aşırı dandik olduğunu zaten biliyoruz ama asıl tehlikeli kısmı güç kaynağı. 250 TL'lik Everest kasasından gelen 600W'lık PSU ne kadar kaliteli olabilir? Ki biz Corsair kasalarla gelen ya da ayrı satılan VS serisi güç kaynaklarını bile kalitesiz diye tavsiye etmezken Everest'in güç kaynağını almak ne kadar mantıklı? Kaliteli güç kaynaklarında olan OCP (Aşırı Akım Koruması), OPP (Aşırı Güç Koruması), SCP (Kısa Devre Koruması) gibi özellikler Everest gibi markaların güç kaynaklarında olmadığı için kaliteli güç kaynağının kendini kapatıp sisteme zarar vermeyeceği yerde Everest güç kaynağı anakartı bile yakabilir.

Konuya dönecek olursak, iki kasa arasından Akasa Venom LX'i seçerdim. Eğer bütçenizi 30 TL arttırabilirseniz Vatan'da çok ucuza satılan Corsair Carbide 270R kasayı öneririm.

CORSAIR GRAPHITE SERİSİ 270R MidT ATX PENCERELİ KASA

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı