Akbank'ın borçtan dolayı aileyi araması yasal mıdır?

Canary27

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Akbank bankasına borcumu belli bir süre ödeyemedim maddi sıkıntılardan dolayı, sürekli 212 ve 262'li numaralardan taciz ettiler. Telefonda da getcontact olduğu için otomatik olarak aramalar telefonuma düşmedi. Bugün ise ailemi arayarak durumu söylemişler. Borcumdan şahsım ilgilidir, bu yaptıkları doğru ve yasal mı? Tabii en sonunda bir şekilde ödeme yaptım fakat yasal hakkım mevcut mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer banka hesabı ve telefon hattı sizin üzerinize tanımlı ise saçma olmuş bu olay. Sizin üstünüze doğru mudur?

Benim de en yakın arkadaşımı ve iş arkadaşımı aramıştılar. Banka üzerinden en çok bu kişilerle EFT yapmıştım. Belki bu yüzdendir dedim üstüne pek düşmedim. Borcumu kapatınca sorgulayacağım bende nasıl ararsınız diye.

Akbank 3,5 milyar TL’lik takipteki kredi alacak portföyünü sattı.

Banka’nın yaptığı açıklamaya göre;

Bankanın takipteki kredi alacak portföyünün 3.461 milyon TL tutarındaki kısmı, toplam 765 milyon TL bedel karşılığında Birikim Varlık Yönetimi A.Ş., Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş., Ortak Varlık Yönetim A.Ş. ve Dünya Varlık Yönetimi A.Ş.’ye satıldı.

ailenizi arayan Akbank değil, muhtemelen bu firmalardan biridir.

Eğer banka hesabı ve telefon hattı sizin üzerinize tanımlı ise saçma olmuş bu olay. Sizin üstünüze doğru mudur?

Evet benim üzerime.

Akbank 3,5 milyar TL'lik takipteki kredi alacak portföyünü sattı.

Banka'nın yaptığı açıklamaya göre;

bankanın takipteki kredi alacak portföyünün 3.461 milyon TL tutarındaki kısmı, toplam 765 milyon TL bedel karşılığında birikim varlık yönetimi a. Ş. Gelecek varlık yönetimi a. Ş. Ortak varlık yönetim a. Ş. Ve dünya varlık yönetimi a. Ş.'ye satıldı.

Ailenizi arayan Akbank değil, muhtemelen bu firmalardan biridir.

Ama icraya düşmedim ki ben onunla alakalı bilgi de verilmedi tarafıma bankayı aradığımda da bir şey denmedi bana.

Son düzenleme:
Arıyorlar, yasal değil muhtemelen. Genelde 1. dereceden akrabaları arayıp darlıyorlar. Fakat genelde banka buna girişmez. Ya borcunuz hukuk bürosuna düştü ya da arkadaşın dediği gibi fon vs bir şeye devredildi.
Umarım bir daha aramazlar bugün ödeme yaptım bankayı da arayıp teyit ettirdim ödeme yaptığım doğrulandı.

Umarım bir daha aramazlar bugün ödeme yaptım bankayı da arayıp teyit ettirdim ödeme yaptığım doğrulandı.
Aklınızda olsun..
Borcunuz, Gecikme varsa sizin adınıza kaçta ne hat varsa ararlar!
Anneniz kendi adına, kardeşiniz kendi adına hat kullansın..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı