Akdeniz'de İngiltere'ye ait F35 uçağı suya düştü!

Hangi ülke kıyısı olan denizde atom bombası kullanır?
Kendine atmaktan farklı değil.

Fazla bilim kurgu izliyor abisi bunlar affet.
Gizlice birkaç adam göndersek incelesek diyeceğim de düşer düşmez etrafını sarmışlardır uçağın.

Çinliler almıştır onu çoktan bir seneye F35'in Çin versiyonu çıkar.

Koral, yanlış hatırlamıyorsam 2016 yilinda Kara SOJ projesi kapsamında envantere giren EH-ET sistemidir. EH için 400 KM~ civari menzile sahipken ET için 150 KM~ civarı menzili bulunmaktadır. Akdeniz'e en yakin sistem nerede konuşlu herhangi bir fikrim yok, ancak Suriye'deki operasyonlarda aktif şekilde kullanıldı. Kendi çapında etkin bir sistem olmasına rağmen adeta uçan bir bilgisayar olan F-35'in EH-ET kabiliyetleri karşısında herhangi bir sansi olmayacağı zaten aşikar. Bu aşamaya hiç gelemeden zaten uçağın düştüğü konumla Türkiye sınırlarını düşündüğümüzde menzil içinde olmasi bile imkansiz gibi. Öte yandan müttefik ülkeye ait böylesi bir platforma EH uygulamak da zaten mümkün değil, teknik olarak boylesi bir menzilde bu kabiliyetimizin var olup olmamasindan bahsetmiyorum bile. Atom bombasi olarak bahsettiğim "Atom" parçacıklı alçak hava savunma sistemi mühimmatı da etkili menzili 4 KM olan "Korkut" için geliştirildi ve üretiliyor. F-35 ise 60.000 ft -18 KM civarı- servis tavanı olan oldukça üstün bir platform. Korkut gibi bir hava savunma sisteminin F-35 gibi bir platforma tehdit olusturamayacagi da zaten açık.
Her iki platform da envantere girdiği -hatta envantere girmeden sadece isimleri kamuoyuyla paylaşıldığı dönemlerde bile- dönemlerde bazı "gizli bilgilere sahip" ve "aslında çok güçlü silahlarimiz var ve açıklanmıyor" kimselere göre düşen her Rus uçağını Koral düşürüyordu. "Atom" isimli mühimmat ise yine aynı kimseleri "bug"a düşürmüştü ve çeşitli "YouTube kanalları" Twitter hesapları" ile bu durumu dillendiriyor ve " Süper Güç" olduğumuza inanıyor ve inandirmaya çalışıyorlardı. Ben de bu duruma alaycı bir şekilde değinmek için biraz da "sazan avı" için bir kaç post göndermek istedim. Bazı arkadaşlar Koral'in F-35 düşüremeyecegini muttefiklik ilkesiyle aciklamislar ki aslında teknik özelliklerini ucundan bildiğimiz takdirde muttefik olmasak bile hatta savaşta olsak bile Koral'la F-35 düşüremeyecegimizi bilmelerini isterim Bir de atom bombasıyla F-35 düşürülebilir mi sorusuna cevaben diyorum ki eğer atom bombamiz olursa, o bombayı atabilecegimiz bir platformumuz da olursa o gün duruma bakarız
Hangi ülke kıyısı olan denizde atom bombası kullanır?
Kendine atmaktan farklı değil.

Fazla bilim kurgu izliyor abisi bunlar affet.

Çinliler almıştır onu çoktan bir seneye F35'in Çin versiyonu çıkar.
Hangi ülke kıyısı olan denizde atom bombasi kullanır bilmiyorum da bizim kullanamayacagimiz kesin. Sen atom bombamiz ve onu kullanabilecegimiz platformumuz olduğuna inaniyorsun da kiyimiz olan denizde kullanbilecegimize mi inanmiyorsun

@JoeBlackk kendi kendini mi trolledin şimdi?

Hayır, istediğini söyle ister Koral de ister Atmaca de fark etmez. Vurabilse de vuramasa da Türkiye hiçbir müttefik ülkeye durduk yere saldır(a)maz.

Atom bombası atmak için serbest düşüşlü bir platform yani alttan bomba bırakabilen bir uçak yeterli.

Zaten uçak menzil dışına çıktığı zaman uzaktan ya da uçaktan patlatılıyor.
Bizim var mı bilemem ama incirlikte olduğu biliniyor.

@JoeBlackk kendi kendini mi trolledin şimdi?

Hayır, istediğini söyle ister Koral de ister Atmaca de fark etmez. Vurabilse de vuramasa da Türkiye hiçbir müttefik ülkeye durduk yere saldır(a)maz.
Saldiramaz, vuramaz gibi ifadelerin gerçekliği duruma göre değişir. Siz vurabilecegi iddia edilen ve düşen/vurulduğu iddia edilen platformlarin teknik özelliklerini ortaya koyup bu yönüyle iddiayi curuturseniz mantıklı bir iş yapmış olursunuz. Öteki türlü öznellik kısır bir tartışmayı getirir ki çene yorgunlugundan baska bir ise yaramaz.

@JoeBlackk eğer bize saldıran bir uçak olsaydı şu anda burada bu konuyu konuşmuyor, haberlere bakıyor olurduk zaten. Normal bir şekilde teknik ya da pilotaj hatası yüzünden düşmüş bir uçağın bize saldırması ne alaka? Eğer bize saldırmadıysa bizim vurmamız ne alaka? Yazdığın şeylere konunun bağlantısı yok.

Hocam onlar ABD malı ve ne yazık ki bizim kullanım hakkımız yok. Bildiğim kadarıyla zaten bizim sahip olduğumuz uçaklardan atamıyoruz onları. Bir ara ABD 3-5 tanesini bize vermiş de hatta bir filo F16'ya da o kabiliyet kazandirilmis gibi bir söylenti çıktı ama tabi bunlar ilk ağızdan yapılan aciklamalar olmadığı için teyite muhtaç, dolayısiyla yalan olmaya daha yakın.

Jüpiter füzeleri, ABD'nin SSCB'ye karşı bize konuşlandırdığı sistem. Söylenti değil gerçek fakat ne yazık ki Küba krizi sonrası sistemelr sökülmüş. O sistemi de zaten kafana göre ateşleyemeceğini söylememe gerek yok sanırım, yani ABD gelip alın bunu kafanıza göre kullan diye yerleştirmemişler.

Hocam ben saldıran demedim ki. İngiliz Savunma Bakanlığı ne aciklamissa ben ona inanırım ötesi berisi beni ilgilendirmez ki zaten. Benim ilk anda Koral deme sebebimi de acikladim zaten. Koral ilk envantere girdiği donemlerde yapılan operasyonlarda her düşen-vurulan platformlara Koral esprisi yapılırdı. Acaba bu duruma aşina olan birileri var mı diye yazdım ilk anda. Aldığım ilginç cevaplardan sonra da işi gırgıra sürdüm o kadar. Ama görüyorum ki kulaktan dolma bilgilerle cevaplar veriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…