Koral, yanlış hatırlamıyorsam 2016 yilinda kara soj projesi kapsamında envantere giren eh-et sistemidir. Eh için 400 km~ civari menzile sahipken et için 150 km~ civarı menzili bulunmaktadır. Akdeniz'e en yakin sistem nerede konuşlu herhangi bir fikrim yok, ancak Suriye'deki operasyonlarda aktif şekilde kullanıldı. Kendi çapında etkin bir sistem olmasına rağmen adeta uçan bir bilgisayar olan F-35'in eh-et kabiliyetleri karşısında herhangi bir sansi olmayacağı zaten aşikar. Bu aşamaya hiç gelemeden zaten uçağın düştüğü konumla Türkiye sınırlarını düşündüğümüzde menzil içinde olmasi bile imkansiz gibi. Öte yandan müttefik ülkeye ait böylesi bir platforma eh uygulamak da zaten mümkün değil, teknik olarak boylesi bir menzilde bu kabiliyetimizin var olup olmamasindan bahsetmiyorum bile. Atom bombasi olarak bahsettiğim "atom" parçacıklı alçak hava savunma sistemi mühimmatı da etkili menzili 4 km olan "korkut" için geliştirildi ve üretiliyor. F-35 ise 60.000 ft -18 km civarı- servis tavanı olan oldukça üstün bir platform. Korkut gibi bir hava savunma sisteminin F-35 gibi bir platforma tehdit olusturamayacagi da zaten açık.
Her iki platform da envantere girdiği -hatta envantere girmeden sadece isimleri kamuoyuyla paylaşıldığı dönemlerde bile- dönemlerde bazı "gizli bilgilere sahip" ve "aslında çok güçlü silahlarimiz var ve açıklanmıyor" kimselere göre düşen her Rus uçağını koral düşürüyordu. "atom" isimli mühimmat ise yine aynı kimseleri "bug"a düşürmüştü ve çeşitli "YouTube kanalları" Twitter hesapları" ile bu durumu dillendiriyor ve " süper güç" olduğumuza inanıyor ve inandirmaya çalışıyorlardı. Ben de bu duruma alaycı bir şekilde değinmek için biraz da "sazan avı" için birkaç post göndermek istedim. Bazı arkadaşlar Koral'in F-35 düşüremeyecegini muttefiklik ilkesiyle aciklamislar ki aslında teknik özelliklerini ucundan bildiğimiz takdirde muttefik olmasak bile hatta savaşta olsak bile Koral'la F-35 düşüremeyecegimizi bilmelerini isterim
bir de atom bombasıyla F-35 düşürülebilir mi sorusuna cevaben diyorum ki eğer atom bombamiz olursa, o bombayı atabilecegimiz bir platformumuz da olursa o gün duruma bakarız
Hangi ülke kıyısı olan denizde atom bombasi kullanır bilmiyorum da bizim kullanamayacagimiz kesin. Sen atom bombamiz ve onu kullanabilecegimiz platformumuz olduğuna inaniyorsun da kiyi miz olan denizde kullanbilecegimize mi inanmiyorsun