Akıllı gözlükte yıllardır bir arpa boyu yol alınamaması

Swained

Decapat
Katılım
20 Mayıs 2020
Mesajlar
14
Yıllardır akıllı gözlük teknolojisini takip ediyorum. Bu alanda başı çeken büyük markalar bile nedense işin içinden çıkamadılar. Hala beklentileri karşılayacak bir ürün ortaya konulamadı. Onlarca yıldır milyarlarca dolar argeye ayrılmasına rağmen ortaya konan ürünler sanal gerçeklik şapkasından öteye geçemedi. Akıllı gözlük teknolojisi insanlığa adeta sen daha yolun başındasın, kendini çok da bir şey sanma diyor.
 
Teknoloji hangi konuda bir arpa boyu yol alıyor ki. Anca 9999 kameralı telefon çıkarsınlar. 2022 yılına geldik ay'a gerçekten gidildi mi tartışması yapılıyor.
Afyon diye bir marka var hocam on numara, marka kurucusu öldüğünden beri yenilikçi olmak yerine telefondan var olan özellikleri çıkarıyor ve hala satıyor. He bir de uçaklardaki kara kutu mantığında olmasını da unutmamalı telefonun, dışa tamamen kapalı.
 
Şimdilik insanların ihtiyaçlarını önemli ölçüde gideren cihazlardan değiller. Örneğin şu an akıllı gözlüğüm olsaydı ne işime yarardı bilemiyorum. Zaten sinema vs. gibi ortamlarda sıkıntı çıkarıyorlar. Gelecekte ihtiyaçlar arttıkça ve bu ihtiyaçlara uygun teknolojiler de geliştikçe durum değişebilir. Akıllı saatler bile tam oturmadı.
 
Böyle bir şeye pek de ihtiyaç duymazdım.
Bir ihtiyaç değil bence, o yüzden gelişmemesinde bir sakınca görmüyorum.
 
Oculus Quest 2 kullandınız mı bilmiyorum ama fiyatına göre müthiş bir alet. PC ye bağlayınca iyice devleşiyor. Hangi gerekçelerle bunları söylediniz merak ettim doğrusu.
 

Geri
Yukarı