Akıllı saat > Bluetooth verici olabilir mi?

problemboy3

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat kullanıcıları;

Benim son günlerde kafama takılan bir sorum var ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere teknolojimiz hızla gelişiyor ve çığır açıcı özellikleri olan türlü türlü teknolojik ürünler ortaya çıktı evet doğru ama benim merak ettiğim bu cihaslar biliyorsunuz bir süre sonra ya eskiyor ya da ne bileyim kullanılacak hayırları kalmıyor, benim şahsi düşüncem bu akıllı saatleri verimli olarak kullanabilir miyiz mesela ben eski akıllı saatimi masaüstü bilgisayarıma Bluetooth vericisi olarak kullanabilir miyim bunun bir programı var mı bu tarz bir işlem yapılır mı? Sizlerden ricam düzgün ve mantıklı cevaplar verin saygılarımla iyi günler dilerim.

Merhaba Technopat kullanıcıları;

Benim son günlerde kafama takılan bir sorum var ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere teknolojimiz hızla gelişiyor ve çığır açıcı özellikleri olan türlü türlü teknolojik ürünler ortaya çıktı evet doğru ama benim merak ettiğim bu cihaslar biliyorsunuz bir süre sonra ya eskiyor ya da ne bileyim kullanılacak hayırları kalmıyor, benim şahsi düşüncem bu akıllı saatleri verimli olarak kullanabilir miyiz mesela ben eski akıllı saatimi masaüstü bilgisayarıma Bluetooth vericisi olarak kullanabilir miyim bunun bir programı var mı bu tarz bir işlem yapılır mı? Sizlerden ricam düzgün ve mantıklı cevaplar verin saygılarımla iyi günler dilerim.
Bildiğim kadarıyla akıllı saatlerin çoğunda kablo ile DATA aktarımı yapabilecekleri bir bağlantı yok. Haliyle tamamen cihazı söküp bir USB bağlantısı için veri yolu oluşturmanız gerekiyor. Bunu yaptınız diyelim, bu durumda da akıllı saatin açık kaynak kodlu bir yazılıma (örneğin Linux) sahip olması lazım ki sizin bu yazılıma müdahale edip işlem yapabilesiniz. Bluetooth entegresi akıllı saatin içine gömülü ve akıllı saat tarafından kullanılıyor. Haliyle önce veriyi akıllı saate daha sonra bilgisayara aktarmanız gerekli. Akıllı saatlerin de depolaması düşük olduğu için çok mantıksız bir durum bu. Diğer bir alternatif ise akıllı saatin içindeki Bluetooth entegresini bilgisayarınıza bağlamanız ancak bunu nasıl yapabileceğinizle ilgili bir fikrim yok. Teorik olarak mümkün olabilir ama pratikte mantıksız/kullanışsız bir proje olur.

Dediğiniz işlem tabletlerde veya bazı TV boxlarda geçerli nasıl geçerli diye sorarsanız 4 pin kart Bluetooth Wi-Fi kartı PCB üstüne lehimli oluyor 2 data 2 de güç PIN'i oluyor.

Herkese ayrı ayrı yorumlar için teşekkür ederim sadece böyle bir durum mümkün mü teknoloji fuarında bununla ilgili bir proje tasarlamayı düşünüyordum okulu temsilen ve benim geleceğim ile alakalı bu konua nasıl bir yol çizebilirim? USB girişi mevcut akıllı saate kordonunda şarj olarak 2 adet pin çıkışı var USB giriş için olur mu tabii orası muamma bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum iyi sosyaller dilerim saygılarımla.

Bu pinlerden data aktarımı yapılabiliyor mu? önemli olan kısım orası.
Bir yarışma gibi bir şey için bir proje yapacaksan daha yaratıcı şeyler bulmanı öneririm açıkçası. Daha sürdürülebilir olmaya çalış.

Evet, doğru anlamışsınız. Android tabanlı bazı sistemlerin modülleri, Windows gibi işletim sistemlerinde dahi tak-çalıştır mantığıyla çalışabilir. Ancak, belirttiğiniz mantıkta güç girişiyle birlikte veri transferi mümkün olmamaktadır.
Herkese ayrı ayrı yorumlar için teşekkür ederim sadece böyle bir durum mümkün mü teknoloji fuarında bununla ilgili bir proje tasarlamayı düşünüyordum okulu temsilen ve benim geleceğim ile alakalı bu konua nasıl bir yol çizebilirim? USB girişi mevcut akıllı saate kordonunda şarj olarak 2 adet pin çıkışı var USB giriş için olur mu tabii orası muamma bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum iyi sosyaller dilerim saygılarımla.

Teşekkür ederim yardımlarınız için sanırım sonuç alamayacağım bundan farklı bir yol bulurum artık konuya zaman ayırıp bilgilenirdiğiniz için. Sağlıklı günler dilerim. Allah'a emanet olun.

Teşekkür ederim yardımlarınız için sanırım sonuç alamayacağım bundan farklı bir yol bulurum artık konuya zaman ayırıp bilgilenirdiğiniz için. Sağlıklı günler dilerim. Allah'a emanet olun.

Herhangi bir şey aklında var ise buradayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı